Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Οριακά κέρδη για το αργό 0,03% στα 66,07 δολ. εν αναμονή της συμφωνίας με το Ιράν

Πετρέλαιο: Οριακά κέρδη για το αργό 0,03% στα 66,07 δολ. εν αναμονή της συμφωνίας με το Ιράν

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 2 cents ή 0,03% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 66,07 δολ. το βαρέλι

Σχετικά Άρθρα

Οριακά ήταν τα κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν το βλέμμα στραμμένο τις συνομιλίες στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για την επιστροφή της Ισλαμικής Δημοκρατίας στις παγκόσμιες αγορές και κατά συνέπεια την αύξηση της προσφοράς, σύμφωνα με δημοείευμα του Reuters την Τρίτη 25 Μαΐου 2021.
Μια συμφωνία των παγκόσμιων δυνάμεων με το Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει στη σταδιακά άρση των αμερικανικών κυρώσεων, επιτρέποντας στη χώρα να κάνει και πάλι εξαγωγές πετρελαίου.

Κυρώσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken επισήμανε πάντως την Κυριακή ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει δει ακόμα αν το Ιράν «είναι έτοιμο και πρόθυμο να πάρει την απόφαση να κάνει αυτό που χρειάζεται» για την άρση των κυρώσεων.
Το Ιράν συμφώνησε πάντως το σαββατοκύριακο να ανανεώσει την συμφωνία που επιτρέπει στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας να παρακολουθεί το πυρηνικό του πρόγραμμα για άλλο ένα μήνα.
Οι αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι το παράθυρο για μια συμφωνία, ενόψει και των προεδρικών εκλογών στη χώρα τον Ιούνιο, είναι πλέον πολύ μικρό.

Τα συμβόλαια

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου, το οποίο συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, πρόσθεσε 2 cents ή 0,03% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 66,07 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent Ιουλίου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 19 cents ή 0,3% στα 68,65 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. ενώ το Brent Αυγούστου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, πρόσθεσε 12 cents ή 0,2% στα 68,49 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης