Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Sassoli (Ευρωκοινοβούλιο): Αναγκαία η αλλαγή με προοδευτικές συμμαχίες στην Ευρώπη την περίοδο μετά την πανδημία

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Sassoli (Ευρωκοινοβούλιο): Αναγκαία η αλλαγή με προοδευτικές συμμαχίες στην Ευρώπη την περίοδο μετά την πανδημία

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου David Sassoli υπογράμμισε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να γυρίσει στα μέσα που είχε πριν την πανδημία και κάλεσε σε έναν διάλογο «χωρίς ταμπού»

Σχετικά Άρθρα

Tην ανάγκη μετασχηματισμών στη λειτουργία και στα εργαλεία της ΕΕ για την εποχή μετά την πανδημία τόνισαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli κατά την έναρξη της συνάντησης που είχαν στο γραφείο του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Πέμπτη 27 Μαίου 2021..
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε λόγο για μια «ενδιαφέρουσα και κρίσιμη περίσταση για το μέλλον της Ευρώπης μετά την ιστορική τομή της πανδημίας» που «αλλάζει ή πρέπει να αλλάξει τον τρόπο σκέψης όλων».

Τολμηρά βήματα

Όπως είπε, η Ευρώπη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων έκανε «κάποια βήματα», όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο, διαμήνυσε ότι την «επόμενη μέρα» πρέπει να είναι πιο «τολμηρά», τονίζοντας ότι πρέπει το Ταμείο να ενισχυθεί «σε πόρους και σε διάρκεια» και να αναθεωρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει «επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».
Συμφωνώντας με τον Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να γυρίσει στα μέσα που είχε πριν την πανδημία και κάλεσε σε έναν διάλογο «χωρίς ταμπού».

Σκληρή περιπέτεια

«Αν η Ευρώπη αντιμετώπιζε την κρίση χρέους με έστω το ένα δέκατο της λογικής που έχει τώρα, δε θα είχαμε περάσει όλη αυτήν την περιπέτεια.
Και ήταν μια πολύ σκληρή περιπέτεια για την Ελλάδα η οκταετία 2010 - 2018», επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας, εκφράζοντας επίσης, την άποψη ότι είναι «ευκαιρία» για τις για τις «προοδευτικές δυνάμεις να πρωτοστατήσουν σε μια αναγκαία αλλαγή για την Ευρώπη».
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε τόσο στα θέματα οικονομίας, για μια «βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη», αλλά και στην αναθεώρηση του Συμφώνου για την Μετανάστευση για ένα «δίκαιο διαμοιρασμό των βαρών» και τέλος, στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, γιατί όπως είπε, «η ειρήνη είναι πολύ σημαντικό πράγμα» ιδιαιτέρως για την ευρύτερη περιοχή», κατάληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης