Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Σάλος στη Βρετανική Γυμναστική με τον αποκλεισμό της Becky Downie!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Σάλος στη Βρετανική Γυμναστική με τον αποκλεισμό της Becky Downie!

“Καθαρά αγωνιστική επιλογή” η αιτιολόγηση της Ομοσπονδίας για την απουσία της δύο φορές Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής, Becky Downie, από την αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας για το Τόκιο 2020.

«Από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι, η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου ήταν πάντα το όνειρό μου. Δεν έχω λόγια να περιγράψω το πως νιώθω τώρα που δεν μπορώ καν να προσπαθήσω» τονίζει η 29χρονη αθλήτρια. Η Becky και η αδερφή της, Ellie, ανήκουν σε εκείνους που κατέκριναν τους αρμόδιους της Βρετανικής κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από δεκάδες αθλητές που μιλούν για μία «υποτιθέμενη κουλτούρα κακομεταχείρισης και φόβου».

Το γεγονός αυτό, οδήγησε την ομάδα εκστρατείας «Gymnasts for Change», να θεωρήσει ως κύριο παράγοντα αποκλεισμού της Downie την “παραβατική” της συμπεριφορά. Σε ανακοίνωσή τους, εκείνοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αποτελεί πάντα προβληματισμό μας ότι η Βρετανική Ομοσπονδία Γυμναστικής θέτει ως προτεραιότητα το βάθρο και όχι τους ανθρώπους… Με την κίνηση της Becky τον τελευταίο χρόνο να κριτικάρει αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι το τέλος της δικής της καριέρας είναι ένα απειλητικό μήνυμα προς κάθε αθλητή που θα θελήσει να μιλήσει αργότερα».

Η αθλήτρια της γυμναστικής, μετά τον ξαφνικό θάνατο του αδερφού της, Josh (κατέρρευσε σε αγώνα κρίκετ) πριν τα προκριματικά του προηγούμενου μήνα, είχε μία δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει την θέση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Η Βρετανική Ομοσπονδία καθυστέρησε την επιλογή, ώστε να μπορέσει να συμμετέχει η Downie, η οποία τελικά βρέθηκε εκτός αποστολής.

Έχει διαρρεύσει, μάλιστα, πως η Becky, παρά την πρώτη θέση που κατέλαβε στα αγωνίσματα των προκριματικών, δεν ανήκει ούτε στην αναπληρωματική ομάδα που θα ταξιδέψει στο Τόκιο.
E3SI9a5WQAY3led.jpg

Η ίδια, μετά τον αποκλεισμό της, δήλωσε πως «ο τελευταίος μήνας είναι αδιανόητος. Δεν είναι ώρα αλλά έχω πολλές ερωτήσεις. Ωστόσο τίποτα παραπάνω από το γιατί συμμετείχα σε συμπληρωματική προκριματική διαδικασία κάτω από τόσο ανταγωνιστικές συνθήκες, για να μου δοθεί αυτό που όλοι ξέρουμε τώρα»… Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία επιμένει πως βασίστηκε σε αγωνιστικά κριτήρια.

Η Downie έκανε την πρώτη της εμφάνιση με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας το 2006 και αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό στον αστράγαλο το 2018, πίστεψε σε ακόμη ένα μετάλλιο πριν την απόσυρσή της από την γυμναστική.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης