Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ενώ ο Γκιάτης απειλεί τους εργαζομένους της Alpha bank... η Eurobank ιδρύει Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Ενώ ο Γκιάτης απειλεί τους εργαζομένους της Alpha bank... η Eurobank ιδρύει Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Το Σωματείο Union της Eurobank πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα σε όρους σύγχρονου συνδικαλισμού

Σχετικά Άρθρα
Το ότι ο συνδικαλιστικός κόσμος βρίσκεται σε πολυετή κρίση... αυτό είναι γνωστό, ωστόσο δεν λείπουν τα φωτεινά παραδείγματα, ακόμη και εντός του τραπεζικού κλάδου, που έρχοντας μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές τρομοκράτησης ορισμένων σωματείων, όπως εκείνου που ηγείται ο Τ. Γκιάτης (δείτε εδώ) στην Alpha Bank.

Την ώρα λοιπόν που ο Γκιάτης τα έβαζε με τους αρνητές των εμβολίων στην Alpha Bank, το Σωματείο Union της Eurobank πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα σε όρους σύγχρονου συνδικαλισμού.
Και αυτό δεν είναι άλλο από την ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) για τους εργαζόμενους της Eurobank, με την υπογραφή μάλιστα και της διοίκησης Καραβία.
Αν._Union.pdf

Τι είναι τα ΤΕΑ

Τα ΤΕΑ, γνωστά και ως «δεύτερος συνταξιοδοτικός πυλώνας», είναι μια σύγχρονη παροχή μακροπρόθεσμης αποταμίευσης και ασφαλιστικής κάλυψης, πέραν αυτής που παρέχεται από την κύρια και επικουρική κοινωνική ασφάλιση.
Αποτελεί έναν θεσμό που κάνει γρήγορα βήματα και στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη ήδη γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα.
To ΤΕΑ της Eurobank θα καλύπτει σε μια ολοκληρωμένη μορφή τις εξής παροχές: εφάπαξ ποσό συνταξιοδότησης, ασφάλεια ζωής και ανικανότητας καθώς και πλήρες ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα.
Όλες οι παροχές που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι σήμερα από τα ισχύοντα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα, θα μεταφερθούν αυτούσιες και βελτιωμένες στο υπό ίδρυση ΤΕΑ.

Διαβάστε εδώ τον σχετικό οδηγό από το Σωματείο Union της Eurobank
Ερωτήσεις_και_Απαντήσεις_για_την_ίδρυση_του_ΤΕΑ.pdf

Η στήριξη Καραβία

Την ίδρυση του ΤΕΑ της Eurobank ανακοίνωσε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, με επιστολή του στους εργαζομένους, στην οποία μάλιστα εξαίρει και τα θετικά της πρωτοβουλίας.

Αναλυτικά η επιστολή Καραβία:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω ότι ξεκινάμε τη διαδικασία για την ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) για τους εργαζόμενους του Ομίλου μας.
Τα ΤΕΑ, γνωστά και ως «δεύτερος συνταξιοδοτικός πυλώνας», είναι μια σύγχρονη παροχή μακροπρόθεσμης αποταμίευσης και ασφαλιστικής κάλυψης, πέραν αυτής που παρέχεται από την κύρια και επικουρική κοινωνική ασφάλιση. Αποτελεί έναν θεσμό που κάνει γρήγορα βήματα και στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη ήδη γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα.
To ΤΕΑ του Ομίλου μας θα καλύπτει σε μια ολοκληρωμένη μορφή τις εξής παροχές: εφάπαξ ποσό συνταξιοδότησης, ασφάλεια ζωής και ανικανότητας καθώς και πλήρες ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα. Όλες οι παροχές που απολαμβάνουμε σήμερα από τα ισχύοντα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα, θα μεταφερθούν αυτούσιες και βελτιωμένες στο υπό ίδρυση ΤΕΑ.
Για τη λεπτομερή ενημέρωση όλων, θα ανακοινωθεί αναλυτικός οδηγός με απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που ενδέχεται να έχετε σχετικά με τη λειτουργία και τους όρους του ΤΕΑ.
Από τη δική μου πλευρά, θα ήθελα να υπογραμμίσω τρία σημεία.
Πρώτον, ότι για τη Διοίκηση της Τράπεζας είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ικανοποιούμε ένα διαχρονικό αίτημα του αντιπροσωπευτικού Σωματείου.
Δεύτερον, ότι με την παύση του ομαδικού συνταξιοδοτικού προγράμματος - που θα ακολουθήσει την ίδρυση του ΤΕΑ - όλοι οι συνάδελφοι θα λάβουμε το σύνολο του συσσωρευμένου ποσού που μας αναλογεί.
Επιπλέον θα μας καταβληθεί, εκείνη τη χρονική στιγμή, το σύνολο των υπεραξιών και υπεραποδόσεων, που σήμερα εκτιμάται στην περιοχή του 20-30%. Στο ίδιο πλαίσιο, θα μπορούμε να επωφεληθούμε από τα γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για τις εισφορές στα ΤΕΑ.
Τέλος, ύστερα από αίτημα του αντιπροσωπευτικού Σωματείου που έγινε αποδεκτό στο πλαίσιο ειδικής ΕΣΣΕ, η Τράπεζα δεσμεύεται, μετά την ίδρυση του ΤΕΑ, να αυξήσει σταδιακά τις εργοδοτικές εισφορές στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ενισχύοντας την παροχή για τους εργαζόμενους.
Η διαδικασία της ίδρυσης ενός ΤΕΑ απαιτεί κάποιο εύλογο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Έως τότε, φυσικά, εξακολουθούν να ισχύουν κανονικά όλα τα υφιστάμενα ασφαλιστικά προγράμματα και οι παροχές που συμπεριλαμβάνουν.
Το θεσμικό πλαίσιο για τα ΤΕΑ και οι όροι της μετάβασης συνθέτουν μια σημαντική ευκαιρία σε όφελος όλων μας που δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε αναξιοποίητη.
Η ίδρυση του ΤΕΑ θα μας δώσει μια επιπλέον δυνατότητα να ενισχύσουμε μακροπρόθεσμα το αίσθημα ασφάλειας των συναδέλφων μας, ιδιαίτερα στο στάδιο ολοκλήρωσης της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και προσφοράς του καθενός μας.
Ανακοίνωση_Καραβία.pdf

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης