Basket Talk

Kevin Durant: Οι 5 κορυφαίες μπασκετικές παραστάσεις του στα playoffs του NBA (video)

Kevin Durant: Οι 5 κορυφαίες μπασκετικές παραστάσεις του στα playoffs του NBA (video)
Ο «KD» εκτός από χαρισματικός finisher, είναι και ο άνθρωπος των μεγάλων στιγμών, κάτι που έχει αποδείξει αναρίθμητες φορές στην καριέρα του.
Σχετικά Άρθρα

Ο απόφοιτος του Texas είναι ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του NBA, αφού τo επιθετικό του ρεπερτόριο έχει πληθώρα επιλογών. Ο Durant διαθέτει «φονικό» fadeaway, drop-step που δεν μαρκάρεται, απεριόριστο range και άριστη εκτέλεση τόσο σε ταχύτητα όσο και σε μηχανική. Η εξαιρετική τεχνική του τον βοηθά να διεισδύει ή να πασάρει στους συμπαίκτες του, κάνοντας τον ένα… υπερσύγχρονο επιθετικό όπλο που καμιά ομάδα μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να περιορίσει με απόλυτη συνέπεια.

Τα προτερήματα του όμως δεν σταματούν εκεί. Με ύψος που φτάνει τα 210 εκατοστά και άνοιγμα χεριών στα 2.25 μέτρα (!) ο «KD» έχει ένα πελώριο κορμί που του δίνει τον πρώτο λόγο στη διεκδίκηση των ριμπάουντ και τη δυνατότητα να δυσκολεύει όποιον επιχειρεί να σουτάρει μπροστά του. Ταυτόχρονα, είναι και ένας πραγματικός ηγέτης που δεν… κρύβεται στη δύσκολη στιγμή, κάτι που αποτυπώνουν και οι δύο βραβεύσεις του ως MVP των Τελικών του 2017 και του 2018.

Με αφορμή τη χθεσινή μαγική βραδιά του 32χρονου φόργουρντ, το «BN Sports» ξεχωρίζει τις 5 καλύτερες εμφανίσεις του Kevin Durant κατά τη διάρκεια της postseason:

5. Thunder vs Heat, Τελικοί 2012 – Game 1

Ήταν η πρώτη φορά που οι Durant και LeBron James ήρθαν αντιμέτωποι σε συνθήκες playoffs. Η πολυσυζητημένη Big – 3 του Miami είχε πάρει μια ισχνή διαφορά 13 πόντων στην αρχή του αγώνα με την Oklahoma να επιστρέφει και την τέταρτη περίοδο να βρίσκει του γηπεδούχους με προβάδισμα ενός πόντου (74-73). Τότε, ο 23χρονος Durant, που είχε 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, βγήκε μπροστά σκοράροντας τους 17 από τους 36 πόντους του στο τελευταίο 12λεπτό για να… εκθρονίσει τον «Βασιλιά» που είχε πάρει εκείνη την περιόδο το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου.


4. Rockets vs Warriors, Ημιτελικοί Δύσης 2019 - Game 3

Πρόκειται για μια από τις συγκλονιστικότερες μονομαχίες στη σύγχρονη ιστορία του NBA. Μπορεί ο νυν συμπαίκτης του στους Nets, James Harden, να ήταν ο νικητής εκείνης της βραδιάς, αλλά αυτό δεν μπορεί με τίποτα να επισκευάσει τη μοναδική εμφάνιση του Durant. Ο χαρισματικός σκόρερ είχε μετρήσει 46 πόντους, όντας εξαιρετικός πίσω από τη ζώνη του τριπόντου (6/10) και αλάνθαστος από τη γραμμή των βολών (12/12).


3. Cavaliers vs Warriors, Τελικοί 2018 - Game 3

Αν και στη συγκεκριμένη σειρά οι Warriors «σκούπισαν» την παρέα του LeBron, δεν ήταν όλες οι αναμετρήσεις τόσο εύκολες. Μετά το Game 1 -που είχε οδηγηθεί στην παράταση- και το τρίτο παιχνίδι ήταν… στην κόψη του ξυραφιού, με τους μετέπειτα πρωταθλητές να έχουν προβάδισμα 3 πόντων 50 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Τότε, ο «Slim Reaper» πέτυχε από τα 9 μέτρα το 6ο του τρίποντο, για να τελειώσει την αναμέτρηση και να φτάσει τους 43 πόντους (15/23 σουτ) έχοντας ήδη 13 «σκουπίδια» και 7 τελικές πάσες.


2. Clippers vs Warriors, Πρώτος γύρος 2019 - Game 6

Η ομάδα του Los Angeles κυνηγούσε την απόλυτη έκπληξη έχοντας οδηγήσει τους «Πολεμιστές» σε έκτη αναμέτρηση για τον πρώτο γύρο των playoffs του 2019. Ήταν η στιγμή που ο Durant αποφάσισε να βάλει τέλος στα όνειρα των Clippers πετυχαίνοντας 50 πόντους για να υπογράψει τον θρίαμβο της ομάδας του. Αυτή είναι και η καλύτερη επιθετική επίδοση της καριέρας του στην postseason, με τον αντίπαλο του, Lou Williams, να δηλώνει γεμάτος αγανάκτηση μετά τον αγώνα: «Υπόσχομαι ότι προσπαθήσαμε να τον σταματήσουμε. Δοκιμάσαμε τα πάντα. Αλλά αυτός είναι ο Kevin Durant και είναι φορές που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να περιορίσεις τόσο ταλαντούχους παίκτες»

 
1. Nets vs Bucks, Ημιτελικοί Ανατολής 2021 - Game 5

Αγωνίστηκε και στα 48 λεπτά του αγώνα, σκόραρε ή δημιούργησε τους 74 από του 114 πόντους των Nets (65%) και ανέτρεψε διαφορά 17 πόντων. Έγινε ο πρώτος παίκτης που καταγράφει triple-double με τουλάχιστον 45 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ στην ιστορία των playoffs. Στην πρώτη μεγάλη εμφάνιση του μετά τον σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο, ο «KD» τιμώρησε τους Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο αριθμώντας 49 πόντους, 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες, συμμετέχοντας παράλληλα στους 43 από τους τελευταίους 52 πόντους της ομάδας του.


Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης