Διεθνή

EMA: Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί προστατεύουν από τα μεταλλαγμένα στελέχη που κυριαρχούν στην ΕΕ

EMA: Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί προστατεύουν από τα μεταλλαγμένα στελέχη που κυριαρχούν στην ΕΕ
Αακοινώθηκε η αξιολόγηση της αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Moderna, στους νέους ηλικίας από 12 μέχρι 17 ετών
Έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση της αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου για την COVID19, της Moderna, στους νέους ηλικίας από 12 μέχρι 17 ετών ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), ανέφερε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ΕΜΑ, Noël Wathion κατά την τακτική συνέντευξη τύπου για τα εμβόλια και τις θεραπείες, σύμφωνα με δημοσίευμa του ΑΠΕ την Πέμπτη 17 Ιουνίου.
Τα αποτελέσματα αναμένονται τον Ιούλιο σημείωσε ο ίδιος.
Παράλληλα, προσέθεσε ότι το εμβόλιο έχει ήδη λάβει έγκριση για τις ηλικίες 18 ετών και άνω, τον περασμένο Ιανουάριο και τόνισε ότι το ζήτημα των παραλλαγών είναι κάτι το οποίο παρακολουθεί στενά ο ΕΜΑ.

Επαγρύπνηση

«Προς το παρόν φαίνεται ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί προστατεύουν από όλα τα στελέχη τα οποία κυριαρχούν στην ΕΕ, αλλά χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση», υπογράμμισε ο κ. Γουατιόν
Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι τέσσερα εμβόλια βρίσκονται στη διαδικασία της κυλιόμενη αξιολόγησης. =
Πρόκειται για τα: Curevac, Novavax, Sinovac και Sputnik, ενώ δεν έχουν κατατεθεί αιτήσεις για έγκριση.

Δύο εμβόλια

«Γνωρίζουμε την πιθανότητα της χρήσης δύο διαφορετικών εμβολίων στα κράτη-μέλη» επισήμανε ο Marco Cavallieri, επικεφαλής της Στρατηγικής εμβολιασμού, ο οποίος σημείωσε ότι αυτή η προσέγγιση έχει αποδειχτεί επιτυχημένη στο παρελθόν.
«Έχουμε ωστόσο περιορισμένες αποδείξεις όσον αφορά στα εμβόλια του κορωνοϊού , αλλά κάποιες αρχικές μελέτες έδειξαν ότι πράγματι ότι η απάντηση μοιάζει να είναι ικανοποιητική» προσέθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης