Basket Talk

NBA: Οι Clippers στους τελικούς της Δύσης για πρώτη φορά, παραμένουν ζωντανοί οι Sixers (vid)

NBA: Οι Clippers στους τελικούς της Δύσης για πρώτη φορά, παραμένουν ζωντανοί οι Sixers (vid)
Los Angeles Clippers πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς της Δύσης επικρατώντας των Utah Jazz με 131-119, ολοκληρώνοντας την απόλυτη ανατροπή (4-2), ενώ οι Sixers «δραπέτευσαν» από την Ατλάντα με ένα πολύτιμο διπλό (104-99) και έστειλαν τη σειρά στο Game 7.
Οι τελικοί της Δυτικής περιφέρειας είναι έτοιμοι, καθώς προέκυψε και ο δεύτερος φιναλίστ που θα διεκδικήσει την παρουσία τους στους μεγάλους τελικούς. H oμάδα του Tyronn Lue παρότι βρισκόταν πίσω στη σειρά με 2-0, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση παρά την απουσία του Κawhi Leonard και βρήκε στο πρόσωπο του Terance Mann έναν νέο πρωταγωνιστή.

Αντιθέτως στην Ανατολή τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη, καθώς μετά το ζευγάρι Nets-Bucks και εκείνο των Sixers-Hawks θα οδηγηθεί σε Game 7. Η ομάδα του Doc Rivers μπορεί να είχε για ακόμη ένα βράδυ τον Ben Simmons σε πολύ ρηχά...νερά όμως οι τρεις «σωματοφύλακες», Harris, Embiid και Curry έσωσαν την κατάσταση.

Atlanta Hawks - Philadelphia Sixers 99-104

Οι Sixers έσωσαν την... παρτίδα και δεν θέλησαν να αποχαιρετήσουν από τόσο νωρίς, καθώς ήταν η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια της Ανατολής. Αν και ο ηγέτης των «γερακιών» Trae Young ήταν για ακόμη ένα βράδυ... καυτός και έπιασε ακόμη ένα ρεκόρ, δεν κατάφερε να χαλάσει τα σχέδια της ομάδας του Doc Rivers, οι οποίοι επικράτησαν δύσκολα με σκορ 104-99.

Για την ακρίβεια ο γκαρντ των Hawks σημείωσε 34 πόντους και 12 ριμπάουντ και με αυτό τον τρόπο έγινε ο πρώτος παίκτης, οποίος στα πρώτα δέκα ματς της καριέρας του στην postseason σκοράρει ή μέσω ασίστ προσφέρει 563 πόντους, δηλαδή 53.6 πόντους μέσο όρο στους οποίους συμμετέχει. Οι Sixers είδαν για ακόμη ένα συνεχόμενο βράδυ τον Βen Simmons να εξαφανίζεται στα κρίσιμα σημεία και να παραμένει απογοητευτικά άστοχος. Σε 25 λεπτά σημείωσε μόλις 6 πόντους, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει περισσότερο στο οργανωτικό κομμάτι, προσφέροντας 9 ασίστ.



Ο πιο γνωστός Curry στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μπορεί να είναι ο Steph, όμως ο αδελφός του, Seth, απέδειξε ότι έχει και αυτός το χάρισμα του καλού σουτέρ και σημειώνοντας 6/9 τρίποντα προκάλεσε τεράστια ζημιά στους Hawks, ενώ ήταν πρώτος σκόρερ για τους νικητές μαζί με τον Τobias Harris με 24 πόντους. Σημαντική συνεισφορά υπήρξε και από τον Joel Εmbiid, οποίος ήταν «διπλός» με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ αθόρυβη δουλειά έκανε και ο νεαρός γκαρντ Tyrese Maxey, προερχόμενος από τον πάγκο με 16 πόντους. Από την άλλη πλευρά οι Αtlanta Hawks πλήρωσαν την αστοχία τους από το τρίποντο (10/31) και καλούνται πλέον να κάνουν break για να προκριθούν στους τελικούς της περιφέρειας. Ο Young ήταν αντάξιος των προσδοκιών με 34 πόντους (5/10 τριπ.) και 12 ασίστ, ενώ ο Clint Capela ήταν συγκινητικός με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ απέναντι στον Embiid.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 131-119

Οι Los Angeles Clippers μπορεί να την... πάτησαν πέρυσι από τους Denver Nuggets αλλά δείχνοντας υπομονή και εμπιστοσύνη στο project πανηγύρισαν φέτος την πρώτη παρουσία τους σε τελικούς της περιφέρειας στα 51 χρόνια ζωής τους και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στους συμπολίτες τους, Lakers, ότι είναι παρών.

Σε έναν αγώνα απέναντι στους Jazz όπου δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 25 πόντους και δεν είχαν στη διάθεσή τους τον κορυφαίο παίκτη τους (Kawhi Leonard) λόγω τραυματισμού. Αυτό δεν τους σταμάτησε στο να ελπίζουν και κάπου εκεί «έλαμψε» το άστρο του νεαρού και απροσδόκητου πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Terance Mann, και με ένα επιμέρους 40-12 ανέτρεψαν την κατάσταση και έφτασαν στη νίκη με 131-119. Οι Jazz κατάφεραν να «αυτοκτονήσουν» στη σειρά και παρότι στη regular season τερμάτισαν πρώτοι στη Δύση και είχαν το πάνω χέρι με 2-0 έναντι των Clippers, θα αναγκαστούν να επιστρέψουν νωρίς στα σπίτια τους. Όμως έπεσαν στην καλύτερη βραδιά του Mann, ο οποίος σημείωσε 39 πόντους με 7/10 τρίποντα και έπιασε απροετοίμαστους τους αντιπάλους, κάνοντας και τη δουλειά του απόντα Leonard.

Aπό κοντά ακολούθησε και ο Paul George με 28 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ακόμη μία ευχάριστη έκπληξη ήταν και ο Reggie Jackson και τραβώντας από τα μαλλιά την ευκαιρία του Lou πέτυχε 27 πόντους και 10 ασίστ. Από την άλλη ο Donovan Mitchell αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν με ψηλά το κεφάλι, ο οποίος «βομβάρδισε» από τα 6.75 μέτρα (9/15) και σημείωσε συνολικά 39 πόντους. Ο Rudy Gobert έκανε double-double όπως πάντα αλλά δεν ήταν αρκετό (12 πόντοι και 10 ριμπάουντ) ενώ οι Royce O'Neale και Jordan Clarkson σημείωσαν από 21 πόντους (ο δεύτερος πέτυχε όλους τους πόντους στην δεύτερη περίοδο).



Οι Clippers με αυτή τη νίκη έκαναν μία σειρά από ρεκόρ και «ξόρκισαν» τα κακά πνεύματα που τους ακολουθούσαν, καθώς έγιναν αρχικά η πρώτη ομάδα που ανατρέπει σε μία σεζόν στην postseason την εις βάρος της κατάσταση με 2-0, μετά το νικηφόρο πέρασμα και από τους Mavericks. Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού στα μεγάλα αθλήματα (ΝΒΑ, NFL, MLB, NHLA), κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση μετά από τρεις νίκες, καθώς μετρούσε μέχρι σήμερα οκτώ ανεπιτυχείς προσπάθειες. Παράλληλα ο Tyron Lue συνεχίζει την καλή παράδοση που έχει όταν οι ομάδες του βρίσκονται με το ένα πόδι πριν εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους σε μια σειρά, καθώς πλέον μετράει το ρεκόρ 12-1.

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης