Τελευταία Νέα
Διεθνή

University of Florida: Οι μάσκες προσώπου είναι επικίνδυνες για τα παιδιά – Ανιχνεύθηκαν 11 μολυσματικοί ιοί

University of Florida: Οι μάσκες προσώπου είναι επικίνδυνες για τα παιδιά – Ανιχνεύθηκαν 11 μολυσματικοί ιοί
Πολλοί γονείς στη Φλόριντα ανησυχούν για τη ζημιά που που θα μπορούσε να προκληθεί στα παιδιά τους που φορούσαν μάσκες προσώπου όλη μέρα στο σχολείο κάτω από υψηλές θερμοκρασίες
Σχετικά Άρθρα

Οι μάσκες προσώπου είναι επικίνδυνες για τα παιδιά καταλήγει στο συμπέρασμα ένα εργαστήριο στο University of Florida (Πανεπιστήμιο της Φλόριντα) που πρόσφατα ανέλυσε ένα δείγμα από μάσκες προσώπου και ανίχνευσε την παρουσία 11 επικίνδυνων παθογόνων που περιλάμβαναν βακτήρια που προκαλούν διφθερίτιδα, πνευμονία και μηνιγγίτιδα.
Πολλοί γονείς στη Φλόριντα ανησυχούν για τη ζημιά που που θα μπορούσε να προκληθεί στα παιδιά τους που φορούσαν μάσκες προσώπου όλη μέρα στο σχολείο κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.
Έτσι λοιπόν έστειλαν έξι μάσκες - πέντε που φορούσαν παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών για πέντε έως οκτώ ώρες στο σχολείο και μία που φορούσε ένας ενήλικας - για ανάλυση ς στο Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης Μαζικής Φασματομετρίας του University of Florida.
Από τις έξι μάσκες, οι τρεις ήταν χειρουργικές, δύο ήταν από βαμβάκι και μια από πολυαιθυλένιο.
Μάσκες που δεν είχαν φορεθεί στο σχολείο ήταν δείγματα ελέγχου.

Τι αποκάλυψε η έρευνα

Πέντε από τις μάσκες βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί από παράσιτα, μύκητες και βακτήρια, σύμφωνα με το Rational Ground.
Μόνο μία μάσκα βρέθηκε να περιέχει ιό που μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα συστηματική νόσο σε βοοειδή και ελάφια. Εντοπίστηκαν επίσης άλλα λιγότερο επιβλαβή παθογόνα που μπορούν να προκαλέσουν έλκη, ακμή και άλλα...
Κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν ήταν μολυσμένος με κάποια από αυτά τα παθογόνα.
Η Amanda Donoho, μητέρα τριών παιδιών στο δημοτικό σχολείο, συνεργάστηκε με άλλους γονείς για να στείλει τις μάσκες στο εργαστήριο επειδή οι γιοι της εμφάνισαν εξανθήματα από την παρατεταμένη χρήση μάσκας.
Η μητέρα είπε ότι ενώ οι μαθητές δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα έξω από το σχολείο από τον Απρίλιο του 2021, οι μάσκες εξακολουθούσαν να απαιτούνται όταν βρίσκονται σε απόσταση έξι έως οκτώ μέτρων μεταξύ τους.
Πρέπει επίσης να φορούν μάσκες στα σχολικά λεωφορεία.
Ο επιθεωρητής Carlee Simon στα δημόσια σχολεία της κομητείας Alachua (ACPS) στο Gainesville της Φλόριντα δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Τα παιδιά να συνεχίσουν να φορούν μάσκες…

Ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λέει ότι τα παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις μέχρι να μπορέσουν να εμβολιαστούν, παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα παιδιά επηρεάζονται ελάχιστα από το COVID-19.
Ο κυβερνήτης Ron DeSantis, ένας Ρεπουμπλικάνος, υπέγραψε στις 3 Μαΐου, αναστέλλοντας όλους τους περιορισμούς έκτακτης ανάγκης COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας.
Ωστόσο, ορισμένες σχολικές περιοχές, όπως το ACPS, διατηρούσαν την πολιτική τους για τις μάσκες για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, ενώ οι μάσκες ήταν προαιρετικές στην κοινότητα.
Η ACPS λέει ότι οι μάσκες θα είναι προαιρετικές για το σχολικό έτος 2021–2022, αλλά θα συνεχίσουν να απαιτούνται στα σχολικά λεωφορεία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021, εκτός εάν αλλάξει ο ομοσπονδιακός κανονισμός μεταφορών.
Το CDC λέει ότι εξακολουθούν να απαιτούνται μάσκες σε αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία και σε αεροδρόμια.
Σε νέα ενημέρωση στις 17 Ιουνίου , οι μάσκες δεν απαιτούνται πλέον σε «εξωτερικούς χώρους μεταφοράς και τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να συνεχίσουν τις καθημερινές δραστηριότητες χωρίς μάσκα ή κοινωνικές αποστάσεις εκτός αν απαιτείται από την ομοσπονδιακή ή πολιτειακή νομοθεσία.
Τα άτομα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου mRNA ή μετά από εμβόλιο Johnson & Johnson μίας δόσης.
Το CDC δεν έχει δώσει οδηγίες για άτομα που έχουν αναρρώσει από το COVID-19 και έχουν φυσική ανοσία.
child-masks-at-school-700x420.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης