Μια Φώτο μια Ιστορία

Ουίλτ Τσάμπερλεϊν: Το «στοιχειωμένο» ρεκόρ από τον... Mr. 100 (video)

Ουίλτ Τσάμπερλεϊν: Το «στοιχειωμένο» ρεκόρ από τον... Mr. 100 (video)
2 Μαρτίου 1962: Η ημέρα όπου ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν θα... αναιρέσει κάθε νόμο του μπάσκετ και θα σκοράρει 100 πόντους σε έναν αγώνα.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Νίκος Τσώτας

Είναι κάποιες βραδιές που έχουν μείνει «χαραγμένες» στην ιστορία του μπάσκετ και στη μνήμη του κόσμου. Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε σίγουρα πριν από περίπου 39 χρόνια στην Hershey Sports Arena της Πενσυλβάνια, όταν ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν έκανε το αδύνατο, δυνατό.

Ο Αμερικανός παίκτης και άλλοτε δις πρωταθλητής του ΝΒΑ, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, είχε ραντεβού... με το μεγαλύτερο ρεκόρ πόντων σε έναν αγώνα και παραμένει ακόμη μέχρι και σήμερα απλησίαστο. Για την ακρίβεια ο Τσάμπερλεϊν μετά τη λήξη του αγώνα ανάμεσα στους Φιλαδέλφεια Ουόριορς και τους Νιου Γιορκ Νικς... πόζαρε στην κάμερα με ένα χαρτί όπου αναγραφόταν ο αριθμός 100.

phila.jpg

Το νούμερο δεν ήταν καθόλου τυχαίο, καθώς ο σταρ της εποχής σημείωσε 100 προσωπικούς πόντους, κάτι που παραμένει «στοιχειωμένο» ακόμη και ο μοναδικός που το απείλησε ήταν ο Κόμπε Μπράιαντ με 81 πόντους απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς (2006).

Για την ακρίβεια ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν στον συγκεκριμένο αγώνα, εκτός ότι χάρισε τη νίκη στους Φιλαδέλφεια Ουόριορς (169-147), μέτρησε συνολικά 36/63 σουτ και 28/32 βολές, ενώ παράλληλα μάζεψε 25 ριμπάουντ. Υπενθύμιση ότι εκείνη την σεζόν κατέγραψε 50.4 πόντους ανά αγώνα. Μία αξέχαστη επίδοση από έναν αλησμόνητο αθλητή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης