Basket Talk

NBA: Ο «διαστημικός» Young... φρέναρε τον Γιάννη και τους Bucks (video)

NBA: Ο «διαστημικός» Young... φρέναρε τον Γιάννη και τους Bucks (video)
H ηγετική εμφάνιση του «Greek Freak» δεν αποδείχθηκε καθοριστική για τους Bucks στο Game 1 των τελικών της Ανατολής, καθώς οι Atlanta Hawks έκαναν το break, επικρατώντας με σκορ 116-113.
Σχετικά Άρθρα
Οι Milwaukee Bucks μπήκαν με το... αριστερό στη σειρά των τελικών της Ανατολής απέναντι στα «γεράκια», καθώς δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν την έδρα τους και μοιραία έπεσαν... θύμα του «καυτού» Τrae Young, o oποίος κατέγραψε κορυφαία επίδοση στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ.

Τα «ελάφια» δεν κατάφεραν να στηριχθούν στο ελαφρύ προβάδισμά τους μέχρι το ημίχρονο (59-55) και την ηγετική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αποτέλεσμα να ηττηθούν με σκορ 116-113 και να χάσουν το πλεονέκτημα έδρας από πολύ νωρίς. Ο Έλληνας σούπερ σταρ «άγγιξε» το triple double, σημειώνοντας 34 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Jrue Holiday, πετυχαίνοντας 33 πόντους και 10 ασίστ.


Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε τα πέντε από τα οκτώ τρίποντα συνολικά της ομάδας στον αγώνα, ενώ η αστοχία του Chris Middleton από τα 7.24 μέτρα (0/9) κόστισε ιδιαίτερα στους γηπεδούχους. Από την άλλη πλευρά ο Τrae Young έκανε τα πάντα μέσα σο παρκέ, φτάνοντας τους 48 πόντους, ενώ μοίρασε 11 ασίστ και μάζεψε 7 ριμπάουντ. Η απόδοσή του αυτή καταγράφηκε στα... βιβλία του ΝΒΑ ως η κορυφαία επίδοση σε τελικό περιφέρειας ή των μεγάλων τελικών του πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια σε 41 λεπτά συμμετοχής ήταν υπεύθυνος για τους 72 πόντους των Hawks από τους 116 συνολικά. Επίσης οι 48 προσωπικοί του πόντοι ισοφάρισαν την απόδοση του Dominique Wilkins σε αγώνα play offs από το 1988. Σημαντική συνεισφορά στην νίκη των Hawks είχαν οι ψηλοί των φιλοξενουμένων, John Collins και Clint Capela κάνοντας και οι δύο double-double. Από τη μία ο Collins μέτρησε 23 πόντους και 15 ριμπάουντ και από την άλλη ο Ελβετός σέντερ σημείωσε 12 πόντους και 19 ριμπάουντ. Οι δύο προπονητές δεν... άνοιξαν ιδιαιτέρως το ρόστερ και χρησιμοποίησαν αρκετά περιορισμένα τον πάγκο τους, καθώς αγωνίστηκαν κυρίως οκτώ παίκτες. H oμάδα του Mike Budenholzer ξεκίνησε τον αγώνα πιο κεφάτη και είχε το πάνω χέρι στα δύο πρώτα δωδεκάλεπτα, όμως στο δεύτερο μέρος «ξύπνησε» η φροντ λάιν των Hawks και με ένα επιμέρους σκορ 17-7 έχτισε μία μικρή διαφορά (86-78).

Ο Αντετοκούνμπο δεν είχε πει την τελευταία του... λέξη και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στην επίθεση έδωσε το προβάδισμα στους Bucks (105-98), όμως δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν. Τα άστοχα τρίποντα των Middleton και Connaughton προς το τέλος έδωσαν την ευκαιρία στον Young να μειώσει και να δώσει τη νίκη στους Hawks με εύστοχες βολές.


Το Game 2 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/6) ξανά στο Fiserv Forum και η νίκη για τους Bucks είναι μονόδρομος.

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης