eSports & Games

eSports: Η Schalke 04 πούλησε επίσημα τη θέση της στο LEC για 26.5 εκατομμύρια ευρώ

eSports: Η Schalke 04 πούλησε επίσημα τη θέση της στο LEC για 26.5 εκατομμύρια ευρώ
Το Summer Split του 2021 ήταν η τελευταία εμφάνιση των Γερμανών στο ανώτερο επίπεδο του ηλεκτρονικού αθλητισμού.  
Σχετικά Άρθρα
Τέλος από το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του League of Legends για το eSports τμήμα της Schalke μετά από συνεχή παρουσία 8 χρόνων. O γερμανικός οργανισμός… λύγισε από τη ζημιογόνα οικονομική κατάσταση που επέβαλε ο κορονοϊός βάζοντας πωλητήριο στην εγγυημένη θέση του στο LEC.

Η συγκεκριμένη σκέψη υπήρχε εδώ και καιρό στα μυαλά των υπευθύνων, όμως δεν είχε βρεθεί ακόμα ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Τελικά, την οικονομική… ανάσα στη Schalke 04 έδωσε η Team BDS που εξαγόρασε τη θέση της έναντι 26.5 εκατομμυρίων ευρώ. Η διοργανώτρια εταιρία, Riot Games, ενέκρινε την πώληση και ο οργανισμός που εδρεύει στην Ελβετία θα αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του LOL στις αρχές του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταμείο της Schalke είναι κοινό σε ποδόσφαιρο και eSports, με το τμήμα του ηλεκτρονικού αθλητισμού να… πληρώνει το μάρμαρο των οικονομικών προβλημάτων αλλά και τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Bundesliga.

Τέλος, η Schalke 04 ήταν και ο τελευταίος -πρώτης τάξεως- οργανισμός στην καριέρα του καλύτερου επαγγελματία παίκτη από την Ελλάδα, Κωνσταντίνου «Forg1ven» Τζορτζίου, που φόρεσε τα «μπλε» για ένα χρόνο τη σεζόν 2019-20.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης