πάμε euro

Η σειρά του Κρος να… βγει, για να μείνει στην Γερμανία ο Τόμας Μίλερ!

Η σειρά του Κρος να… βγει, για να μείνει στην Γερμανία ο Τόμας Μίλερ!

Δύο καλοί φίλοι. Δύο εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές που έχουν «γράψει» ιστορία με την χώρα τους και έχουν κατακτήσει τα πάντα. Μία παρέα που κάποια στιγμή θα «έσπαγε». Και ας θέλουν και οι δύο να συνεχιστεί το όνειρο για λίγο ακόμα

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται αναμφίβολα για δύο από τους καλύτερους, ολόκληρης της γενιάς τους. Ο Τόνι Κρος και ο Τόμας Μίλερ. Ο Τόμας Μίλερ και ο Τόνι Κρος. Δύο ποδοσφαιριστές που δεν διακατέχονται διόλου από εγωισμό, πράγμα αντιληπτό αν αναλογιστεί κανείς και τον τρόπο παιχνιδιού τους.
E4pp5SxUUAUwPN4_1.jpg

Το «καταραμένο» EURO και ο οδυνηρός αποκλεισμός

Μία συνταγή άκρως επιτυχημένη. Κανένα ενδιαφέρον για τις ατομικές διακρίσεις, κανένα άγχος για τα ρεκόρ που «τρέχουν» και τον χρόνο που περνάει. Μαζί άλλωστε έχουν κατακτήσει τα πάντα. Έχουν συνυπάρξει σε 273 αναμετρήσεις, έχουν δώσει ο ένας στον άλλον την τελική πάσα σε 14 περιπτώσεις, έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, και έχουν πάρει μέρος σε πέντε συνολικά, κορυφαίες, διεθνείς διοργανώσεις με την φανέλα της Γερμανίας.

Εντυπωσιακό είναι πάντως, πως η τελευταία φορά που κατάφεραν να πανηγυρίσουν, όντες και οι δύο βασικοί σε αναμέτρηση της Γερμανίας, σε διαδοχικά παιχνίδια, χρονολογείται πριν από μία πενταετία!

Παράλληλα, στο τελευταίο τουρνουά του Γιόαχιμ Λεβ, ο στόχος δεν στέφθηκε από επιτυχία. Η Γερμανία παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, αποκλείστηκε από την φάση των «16» καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης, από την Αγγλία στο Wembley και οι δυο τους δεν κατάφεραν, όσο και να προσπάθησαν, να πετύχουν το πρώτο τους γκολ στην καριέρα τους στα EURO.
E5EmIrqWEAUCXSl_1.jpg

Ο Μίλερ μάλιστα, ο οποίος μετρά 15 συμμετοχές στην εν λόγω διοργάνωση, μπορεί να θεωρηθεί και «μοιραίος» για την Γερμανία, μιας και δεν μπόρεσε να μετουσιώσει το   τετ-α-τετ του 84ου λεπτού σε γκολ, και να ισοφαρίσει, ενώ ο Τόνι Κρος, ο οποίος έχει καταγράψει μία συμμετοχή λιγότερη, επίσης δεν κατάφερε να σκοράρει στο EURO, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Αυτή μάλιστα είναι και η μόνη διοργάνωση που έχουν πάρει μέρος με την Γερμανία και  κανένας τους δεν έχει μπορέσει ως στιγμής να βρει δίχτυα!

Η μοίρα αναπληρώνει την αλλαγή του Μίλερ με τον Κρος, πριν από δέκα χρόνια

Και κάπως έτσι, φαίνεται πως δειλά δειλά οδεύουμε προς το τέλος της συνύπαρξης των «δύο», που αποτελούν ένα υγιές κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Γερμανίας. Τον Μάρτιο του 2010, είχαν κάνει και οι δύο το ντεμπούτο τους, σε μία φιλική αναμέτρηση των «πάντσερ», απέναντι στην Αργεντινή, με τους Γερμανούς να ηττώνται με 1-0.
99685c2a290ca21aad5814fa1793a913_1.jpg

Ο Λεβ είχε ξεκινήσει τον Τόμας Μίλερ, και επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Τόνι Κρος, για τα τελευταία 23 λεπτά της αναμέτρησης. Έκτοτε έχουν σημειώσει ακριβώς τις ίδιες συμμετοχές. Από 106 έκαστος, και μόλις δύο φορές έχουν παραμείνει στον πάγκο, ενώ ήταν διαθέσιμοι.

Όλα δείχνουν όμως πως ο κύκλος κλείνει. Και όπως και εκείνο το βράδυ, πριν από δέκα χρόνια, ο Τόμας Μίλερ ήταν αυτός που παραχώρησε την θέση του στον Τόνι Κρος, φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου, ήρθε για να λάβει χώρα και το αντίστροφο.

Οι σκέψεις του Γερμανού ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης να βάλει τέλος στις εμφανίσεις του με την Γερμανία, είναι γεγονός. Όπως και το τέλμα σε μία εξαιρετική, ποδοσφαιρική συνεργασία, που η «μοίρα» φρόντισε να ολοκληρώσει με έναν μη ιδανικό, αλλά το δίχως άλλο, δίκαιο τρόπο! Ο Τόνι Κρος βγαίνει, και ο Τόμας Μίλερ παραμένει… στο γήπεδο!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης