Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πορτογαλία σχεδιάζει να εμβολιάσει 1,7 εκατ. κατοίκους σε 15 μέρες λόγω της παραλλαγής Delta

Η Πορτογαλία σχεδιάζει να εμβολιάσει 1,7 εκατ. κατοίκους σε 15 μέρες λόγω της παραλλαγής Delta

Η Πορτογαλία έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 35% του πληθυσμού της

Σχετικά Άρθρα

Η Πορτογαλία έκανε γνωστή την πρόθεσή της να εμβολιάσει άλλα 1,7 εκατομμύρια κατά του Covid τις επόμενες δύο εβδομάδες καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τις μολύνσεις που προκαλούνται από την πιο μεταδοτική παραλλαγή Delta.
Τα κρούσματα στην Πορτογαλία σημείωσαν άνοδο στα 2.605 το Σάββατο (3/7/2021), η μεγαλύτερη αύξηση από τις 13 Φεβρουαρίου ενώ συνολικά οι μολύνσεις υπερέβησαν τις 887.000.
Τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως νεότερους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί, οπότε οι ημερήσιοι θάνατοι από κορωνοϊό κυμαίνονται επί του παρόντος σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον Φεβρουάριο, όταν η χώρα βρισκόταν στο δεύτερο κύμα.
Η Πορτογαλία έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 35% του πληθυσμού της και οι νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών μπορούν πλέον να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Εξαπλώνεται η παραλλαγή Delta

Η ειδική ομάδα εμβολιασμών ανακοίνωσε, πως θα χρησιμοποιήσει όλες τις εγκαταστάσεις για τον εμβολιασμό 850.000 ατόμων την εβδομάδα τις επόμενες 14 ημέρες για να «προστατεύσει τον πληθυσμό όσο το δυνατόν γρηγορότερα» λόγω της «ταχείας εξάπλωσης» της παραλλαγής Delta, σημειώνει το Reuters.
Περίπου το 70% των κρουσμάτων στην Πορτογαλία είναι η παραλλαγή Delta, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, αλλά οδήγησε σε ένα κύμα νέων μολύνσεων παγκοσμίως.
Η παραλλαγή εκτείνεται σε όλη τη χώρα, με την περιοχή της Λισαβόνας και τον τουριστικό πόλο Αλγκάρβε να επηρεάζεται περισσότερο.
Η επιτάχυνση της διάθεσης εμβολιασμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερες ουρές έξω από τα κέντρα εμβολιασμού, ανέφερε η ειδική ομάδα.
Το εθνικό ινστιτούτο υγείας, Ricardo Jorge, αναφέρει, πως η εν λόγω παραλλαγή ασκεί αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης