Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: «Πορτοκαλί» συναγερμός για τέταρτο κύμα της πανδημίας Covid-19

Πορτογαλία: «Πορτοκαλί» συναγερμός για  τέταρτο κύμα της πανδημίας Covid-19
Ο πρωθυπουργός Antonio Costa προέτρεψε τους συμπατριώτες του σε εγρήγορση – Φόβοι για διπλασιασμό των νέων κρουσμάτων στα μέσα Ιουλίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Προέτρεψε σήμερα τους συμπατριώτες του να παραμείνουν σε επιφυλακή, o πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Antonio Costa ενόψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας της Covid-19, στο οποίο η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα ευθύνεται για σχεδόν το 90% των κρουσμάτων, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021.
Τα νέα κρούσματα εκτοξεύτηκαν αφού η Πορτογαλία άνοιξε τα σύνορά της για τους επισκέπτες από τη Βρετανία και την ΕΕ, στα μέσα Μαΐου και σήμερα έχουν φτάσει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, όταν στη χώρα είχε επιβληθεί lockdown.
Πλέον, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ξανανοίξει και, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, οι παραλίες είναι γεμάτες από κόσμο.
«Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε», είπε ο Costa, καλώντας τους Πορτογάλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και τις αποστάσεις.

Εμβολιασμοί - Μέτρα

Μολονότι έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα μόνο το 38% του πληθυσμού, τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους νέους.
Οι θάνατοι πάντως δεν έχουν αυξηθεί, παραμένουν σε μονοψήφια νούμερα, πολύ κάτω από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου.
Από την περασμένη εβδομάδα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 45 δήμους, μεταξύ των οποίων είναι η Λισαβόνα, το Πόρτο και η Αλμπουφέιρα.
Εστιατόρια και άλλα καταστήματα κλείνουν νωρίτερα τα Σαββατοκύριακα σε κάποιες περιοχές.

Μετάλλαξη Δελτα

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η παραλλαγή Δέλτα ευθύνεται για το 89,1% των μολύνσεων.
Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα παρατηρείται στα νησιά του Ατλαντικού, τη Μαδέρα και τις Αζόρες, καθώς και στη βόρεια Πορτογαλία.
Πάνω από τα μισά νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν σήμερα προέρχονται από την περιοχή της Λισαβόνας.

Διπλασιασμός

Η υπουργός Υγείας Martha Termindo, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας 5 Ιουλίου 2021 στο κανάλι TVI προειδοποίησε ότι αν η αυξητική τάση συνεχιστεί, τα κρούσματα μπορεί να διπλασιαστούν και να φτάσουν τα 4.000 ημερησίως γύρω στα μέσα Ιουλίου.
Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα να επιβληθούν νέοι περιορισμοί, είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης