Basket Talk

Κλήρωση BCL: Εύκολα για ΑΕΚ, μπορεί ο ΠΑΟΚ, ζόρια για Λαύριο

Κλήρωση BCL: Εύκολα για ΑΕΚ, μπορεί ο ΠΑΟΚ, ζόρια για Λαύριο
Γεμάτη πρωταθλητές στις χώρες τους είναι η λίστα των ομάδων που θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές στην προσεχή σεζόν του Basketball Champions League
Σχετικά Άρθρα

Το Περιστέρι θα ανοίξει πρώτο την αυλαία παίζοντας στον 2ο προκριματικό γύρο με τον νικητή της αναμέτρησης (από τον 1ο προκριματικό) ανάμεσα σε Βίκινγκς (Φινλανδίας) και Κλουζ (Ρουμανίας). Η πρώτη κατέκτησε το πρωτάθλημα στη χώρα κερδίζοντας 4-2 την Καουχαγιόκι ενώ ομοίως η Κλουζ επικράτησε 3-2 της Οραντέα και στέφθηκε πρωταθλήτρια έχοντας στον πάγκο της τον γνωστό από τη μακρά θητεία του στην Παρτιζάν Βελιγραδίου Σέρβο τεχνικό Ντούσκο Βουγιόσεβιτς!

Αν προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Σπλιτ (Κροατίας) ή ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρου) εναντίον της ελβετικής Φριμπούρ. Η Σπλιτ (η συνέχεια της φημισμένης Γιουγκοπλάστικα) ηττήθηκε στους τελικούς της κροατικής λίγκας 2-3 από τη Ζαντάρ αν και είχε το πλεονέκτημα της έδρας ενώ η ΑΕΚ Λάρνακας κατέκτησε το πρωτάθλημα Κύπρου (3-2 επί του Κεραυνού) έχοντας στο ρόστερ της τον βετεράνο φόργουορντ Σωτήρη Μανωλόπουλο που πέρασε από πολλές ελληνικές ομάδες. Όσο για τη Φριμπούρ, πήρε με "σκούπα" (επί της Σταργουινγκς) το πρωτάθλημα Ελβετίας.

Στους ομίλους η ΑΕΚ θεωρητικά θα έχει τον πιο βατό όμιλο. Με μία ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά, την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Σζομπατέλι (3-2 επί της Σζολνόκ στους τελικούς) που στηρίζεται σε αρκετούς διεθνείς της χώρας όπως οι Βάραντ, Κέλερ, Περλ και Μπένκε και τέλος τη λετονική Ρίγα, μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας που και φέτος "σκούπισε" στους τελικούς με 4-0 νίκες τη Βέντπιλς. Σταρ της Ρίγα οι διεθνείς Σκέλε και Ζόρικς και ο πρώην παίκτης του Λαυρίου Κάιλ Άλμαν.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τη συνήθη αντίπαλο ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση, την μόνιμη την τελευταία... 20ετία πρωταθλήτρια Τσεχίας Νίμπουρκ (φέτος επικράτησε 2-0 της Όπαβα), την βοσνιακή Ιγκοκέα που έφτασε στα ημιτελικά της ΑΒΑ League όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα τροπαιούχο Ερυθρό Αστέρα. Τέλος υπάρχει και η πάλαι ποτέ κραταιά Γαλατασαράι που φέτος καταποντίστηκε στο πρωτάθλημα Τουρκίας όπου πήρε την 11η θέση και έμεινε εκτός πλέι-οφ.

Τέλος, το Λαύριο στην παρθενική του εμφάνιση θα έχει... ζόρια. Αντίπαλοι η Ουνικάχα Μάλαγα στην οποία προπονητής παρέμεινε ο Φώτης Κατσικάρης, η ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ που την τελευταία σεζόν απέκλεισε την ΑΕΚ στη φάση των 16 και πήγε στο Final-8 που διοργάνωσε στην έδρα της καθώς και η φιναλίστ στη γαλλική λίγκα Ντιζόν του βραχύσωμου αλλά θαυματουργού Αμερικανού σκόρερ Ντέιβιντ Χόλστον που πάτησε τα 36.

Γιάννης Ψαράκης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης