πάμε euro

EURO 2020: Οι 10+1 στιγμές που θα μας το θυμίζουν πάντα! (video)

EURO 2020: Οι 10+1 στιγμές που θα μας το θυμίζουν πάντα! (video)

Το BN Sports σας παρουσιάζει τις στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες, τις στιγμές που σημάδεψαν το EURO 2020.

Σχετικά Άρθρα

Μετά από 51 παιχνίδια το EURO 2020 έφτασε στο τέλος του, με την Ιταλία να σηκώνει το τρόπαιο σ’ έναν δραματικό τελικό κόντρα στην Αγγλία που κρίθηκε στα πέναλτι. Η αγαπημένη ευρωπαϊκή διοργάνωση μας συντρόφευσε για έναν ολόκληρο μήνα χαρίζοντας μας αμέτρητες συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα. Το BN Sports σας παρουσιάζει τις στιγμές που θα συνοδεύουν το EURO 2020, τι στιγμές που θα θυμόμαστε και θα διηγούμαστε!

1) Ο εφιάλτης - θαύμα του Κρίστιαν Έρικσεν

Μόλις στην 2η αγωνιστική της διοργάνωσης στην αναμέτρηση της Φινλανδίας κόντρα στην Δανία συνέβη ένα σοκαριστηκό περιστατικό που θα μείνει χαραγμένο για πάντα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Κρίστιαν Έρικσεν, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο με τους γιατρούς να αποκαλύπτουν λίγες ώρες αργότερα πως “έφυγε από κοντά μας και ξανά γύρισε”. Όλοι μας, τόσο οι θεατές στην κερκίδα όσο και οι τηλεθατές από το σπίτι, έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος με τον Δανό μεσοεπιθετικό να δίνει μάχη για τη ζωή του μπροστά σε εκατομμύρια κόσμο και να κερδίζει τον θάνατο.

E3tlWcVXMAEAwCa.jpg

E5kblhKVEAoCPur.jpg

2) Ο ήρωας Σίμον Κιάερ

Ο αρχηγός της Δανίας απέδειξε πως ήρωες υπάρχουν ανάμεσα μας. Ήταν εκεί για να τοποθετήσει τον συμπαίκτη του, Κρίστιαν Έρικσεν, στη σωστή θέση προκειμένου να μην του γυρίσει η γλώσσα. Ήταν εκεί για να φτιάξει ένα ανθρώπινο τείχος προστασίας γύρω από τον Έρικσεν για να δώσει στους γιατρούς τον χώρο που χρειαζόντουσαν για να τον βοηθήσουν. Ήταν εκεί για να συμπαρασταθεί στην σύζυγο του ποδοσφαιριστή της Μίλαν, Σαμπρίνα, δίνοντας της δύναμη να αντέξει. Ήταν εκεί... ξανά και ξανά.

E6DGCijXIAM5pGi.jpg

E6DGCikX0AIRCY8.jpg

3) Επικό αυτογκόλ από τον Ντουμπράβκα

Στο ματς της Σλοβακίας κόντρα στην Ισπανία ο Ντουμπράβκα έκανε κάτι αδιανόητο! Με τρομερό κάρφωμα κατάφερε να σκοράρει στην εστία του, σ’ ένα από τα πολλά αυτογκόλ της φετινής διοργάνωσης, που ωστόσο βρίσκεται στο top 1!


4) Εξωπραγματικό γκολ από τον Πάτρικ Σικ!


Το γκολ του φετινού EURO ανήκει στον Πάτρικ Σικ, καθώς ο 25χρονος Τσέχος φορ με απίθανο σουτ και τρελά φάλτσα από τα 45,5 μέτρα νίκησε τον Ντέιβιντ Μάρσαλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η γκολάρα του Πάτρικ Σικ στο Σκωτία - Τσεχία είναι μάλιστα το πιο μακρινό στην ιστορία του EURO και Μουντιάλ, ξεπερνώντας σε απόσταση το αντίστοιχο του Νταβίντ Βίγια (43 μέτρα) στο Ισπανία - Χιλή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.


5) Ο οπαδός της Ελβετίας που έγινε viral


Ο Λούκα Λούτενμπαχ ήταν αναμφισβήτητα ο σταρ της βραδιάς στον δραματικό αγώνα της Γαλλίας με την Ελβετία στο Βουκουρέστι, όπου οι Ελβετοί πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του EURO στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι Ελβετοί είδαν στο 87ο λεπτό να τους ακυρώνεται γκολ, όμως λίγα λεπτά αργότερα κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα που έστελνε το ματς στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι.

Η απόλυτη εναλλαγή συναισθημάτων καταγράφηκε στο πρόσωπο του Ελβετού οπαδού με τις αντιδράσεις του να γίνονται viral.

elvetos.jpg

6) Χαμένα πέναλτι Εμπαπέ και Μοράτα.


Οι δυο σούπερ σταρ, Εμπαπέ και Μοράτα, ήταν οι μοιραίοι παίκτες για την Γαλλία και την Ισπανία αντίστοιχα, καθώς αστόχησαν στο τελευταίο πέναλτι για την ομάδα τους οδηγώντας τους στον αποκλεισμό από το EURO 2020.


7) Κριστιάνο Ρονάλντο ή αλλιώς ρέκορντμαν


Ο «CR7» έγινε ο πρώτος σκόρερ του πλανήτη σε επίπεδο εθνικών ομάδων, κατακτώντας μια κορυφή όπου εδώ και 15 χρόνια ανήκε αποκλειστικά στον Ιρανό, Αλί Νταεϊ, με 109 γκολ!


8) Συνέντευξη Τύπου και... χορηγίες ποτών!


Την αρχή έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο όταν σε συνέντευξη του απομάκρυνε τα μπουκάλια της Coca Cola από μπροστά του λέγοντας “Να πίνετε νερό”. Στη συνέχεια ο Πολ Πογκμπά αποφάσισε να εξαφανίσει μερικά μπουκάλια heineken καθώς ο ίδιος είναι μουσουλμάνος και δεν πίνει αλκοόλ. Φυσικά ξέσπασε σάλος με τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά και της UEFA καθώς τα ποτά αυτά είναι χορηγοί της διοργάνωσης και επιφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά.





9) Ο μοιραίος Μίλερ!


Στην αναμέτρηση της Αγγλίας κόντρα στην Γερμανία, ο Τόμας Μίλερ βγήκε στο 81’ τετ α τετ απέναντι στον Πίκφορντ όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ισοφαρίσει. Λίγα λεπτά αργότερα τα “Τρία Λιοντάρια” πανηγύρισαν την πρόκριση τους στον ημιτελικό.


10) Ο 2ος τελικός που κρίθηκε στα πέναλτι!


Το EURO 2020 είναι ο δεύτερος τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που κρίθηκε στα πέναλτι, μετά από εκείνον του 1976 όπου η Τσεχοσλοβακία επικράτησε της Δυτικής Γερμανίας.

Ο φετινός τελικός τα είχε όλα και θα μείνει αξέχαστος καθώς εξελίχθηκε σ’ ένα πραγματικό ντέρμπι.


11) It’s going... Rome!


Από την αρχή του τουρνουά οι Άγγλοι διαλαλούσαν ότι το τρόπαιο θα πάει σπίτι, “It’s going Home”. Η μοναδική ομάδα που μπορούσε μ’ ένα γράμμα να αλλάξει τον προορισμό ήταν η Ιταλία και αυτό έκανε, επικρατώντας στον τελικό και στέλνοντας το κύπελλο στην Ρώμη.

ItaliaPano01_2.jpg


Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης