Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Σημαντικό οι εργαζόμενοι στην εστίαση να είναι όλοι εμβολιασμένοι – Λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική

Γεωργιάδης: Σημαντικό οι εργαζόμενοι στην εστίαση να είναι όλοι εμβολιασμένοι – Λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική
"Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο", είπε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, την πορεία του τουρισμού, αλλά και το προσωρινό λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική που έβαλε η ΔΙΜΕΑ λόγω μη τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοιού, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Με αφορμή το 7ήμερο λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική και την επιβολή προστίμου, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι «οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν».
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, «χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν».

Τουρισμός και κρατήσεις

Σχετικά με την πορεία του τουρισμού, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος, καθώς βρισκόμαστε πάνω από το 60% του 2019.
Αφού εξήγησε πως «η απόφαση για τη Μύκονο ελήφθη για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος», υπογράμμισε ότι «η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία η πανδημία ξεφεύγει από τον έλεγχο θα έθετε σε κίνδυνο το τουριστικό μας προϊόν. Η εικόνα ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που είναι πάνω από το πρόβλημα και μπορεί να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις για να βάζει φρένο, είναι μια εικόνα που διαφημίζει την Ελλάδα παντού ως μια υγειονομικά ασφαλούς χώρας».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά παρά την άνοδο της πανδημίας. Μέχρι τέλος του Ιουλίου οι στόχοι για το 40% του μεριδίου το 2019 έχουν υπερκεραστεί κατά πολύ. Σήμερα είμαστε πάνω από το 60% του 2019. Εάν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο διατηρήσουμε την καλή μας πορεία, θα έχουμε πετύχει τον στόχο του προϋπολογισμού και να θεραπεύσουμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ζημιά του 2020».

Περί εμβολιασμών

Κληθείς να απαντήσει εάν εξετάζεται η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στον κλάδο της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η διεύθυνση των κατηγοριών των εργαζομένων που πρέπει να μπουν σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν είναι μια απλή κυβερνητική απόφαση. Η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία εξετάζει όλα τα δεδομένα, εισηγείται στον υπουργό Υγείας και εκείνος αποφασίζει. Ασφαλώς για την εστίαση είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να είναι όλοι εμβολιασμένοι».
Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς, ο υπουργός χαρακτήρισε ως «ντροπή» την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και σημείωσε ότι «αν ένας υγειονομικός είναι ανεμβολίαστος και ασυμπτωματικός, μπορεί να σκοτώσει ασθενείς. Η ΠΟΕΔΗΝ παρέχει πέπλο προστασίας σε ανεύθυνους υγειονομικούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης