Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Επιβράδυνση ανάπτυξη στις ΗΠΑ το 2022, στο +1,5% - +2%

Goldman Sachs: Επιβράδυνση ανάπτυξη στις ΗΠΑ το 2022, στο +1,5% - +2%
Η Goldman Sachs  αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Επιβράδυνση, πιθανότατα, θα σημειώσει η ανάπτυξη στις ΗΠΑ το 2022, καθώς η ανάκαμψη στον τομέα των υπηρεσιών αναμένεται να εξασθενήσει, σύμφωνα με όσα εκτιμά η Goldman Sachs.
Eιδικότερα, η αμερικανική τράπεζα αναμένει ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα επιστρέψει σε επέκταση 1,5% -2% το β’ εξάμηνο του επόμενου έτους.
Επίσης, αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στα δύο τελευταία τρίμηνα του 2021 κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε 8,5% και 5%, αντίστοιχα.
«Μέχρι πριν από μερικούς μήνες, η πρόβλεψη μας για το ΑΕΠ κυμαινόταν πάνω από τις προσδοκίες», έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sachs, προσθέτοντας:
«Πάλι, η πρόβλεψή μας διαφοροποιείται από τις προσδοκίες λόγω της οξύτητας της επιβράδυνσης που περιμένουμε το επόμενο ενάμισι έτος».
Αυτό οφείλεται, κυρίως, στη ραγδαία εξάπλωση της παράλλαξης Δέλτα, που δεν επιτρέπει στον κλάδο ψυχαγωγίας και εστίασης να ανακάμψουν.
Από την άλλη, η αυξημένη εξ αποστάσεως εργασία επίσης δεν αποτελεί καλό σημάδι για την οικονομία.
«Καθίσταται όλο και πιο σαφές ότι, ενώ ο μαζικός εμβολιασμός είχε τεράστιο αντίκτυπο στη δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών, δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι η ανησυχία για τους ιούς θα εξαφανιστεί» ανέφεραν.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι οικονομολόγοι μείωσαν την πρόβλεψη αύξησης της κατανάλωσης για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους - αν και διατήρησαν τις προβλέψεις τους για το ΑΕΠ σε ετήσια βάση στο 6,6%.
Η Goldman αύξησε επίσης τις προβλέψεις της για το ποσοστό ανεργίας από 4,2% σε 4,4% στο τέλος του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης