Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκανε το 6Χ6 γυρίζοντας την πλάτη στην Ευρώπη – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έκανε το 6Χ6 γυρίζοντας την πλάτη στην Ευρώπη – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τι κι αν δεν κάνει τζίρο; Έξι συνεχόμενες ανοδικές και πάνω από τις 870 μονάδες. Και αυτό είναι το λιγότερο. Το καλύτερο είναι πως υπήρξε και σήμερα καλό επενδυτικό ενδιαφέρον για μικρομεσαία. Αρκετά από όσα ανέβηκαν έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και δικαιολογούν υψηλότερες αποτιμήσεις. Από την άλλη και τα βαριά χαρτιά πήγαν καλά σήμερα.

Αυτό που είχε ιδιαίτερη σημασία είναι πως η αγορά δεν επηρεάστηκε από την πτώση του DAX. Λίγο μετά το άνοιγμα έχανε πάνω από 1% ο γερμανικός δείκτης, αλλά το δικό μας χρηματιστήριο, ακολούθησε δική του πορεία. Καιρός ήταν… Ο τζίρος χαμηλός αλλά ο γενικός δείκτης πήγε πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 100 ημερών. Προς το τέλος πιέστηκαν οι τράπεζες, αλλά έβαλαν πλάτη άλλα βαριά χαρτιά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Επιστροφή στη γνωστή περιοχή. Ικανοποίηση της επενδυτικής κοινότητας από τα αποτελέσματα και κυρίως από τη σημείωση για πορεία προς ιστορική κερδοφορία. Στα 15,04 ευρώ και στο +2,80% με όγκο 250 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η ανοδική κίνηση συνεχίζεται και η μετοχή τραβάει υψηλότερα το δικαίωμα ή το αντίστροφο. Όπως προτιμάτε… Δεν εντοπίζουμε discount ή premium. Σημειώστε πως σήμερα είχε και κακό νέο, αλλά δεν επηρεάστηκε. Στο +3,40% και στα 1,3390 ευρώ.

ΟΤΕ: Αν προσθέσουμε και το μέρισμα που έχει δώσει τα έπιασε τα υψηλά του. Στα 15,19 ευρώ και στο +2,29%. Υψηλό ημέρας το κλείσιμο.

ΟΠΑΠ: Και εδώ στο κλείσιμο πήγε στο υψηλό ημέρας και στα 11,88 ευρώ.

FOURLIS: Από τις λίγες μετοχές που δεν έχει προσεγγίσει τα προ πανδημίας επίπεδα. Μάλιστα δεν μπορεί να σπάσει τα 4,50-4,60 ευρώ, με αποτέλεσμα να γυρίζει χαμηλότερα. Άλλη μία τέτοια υποχώρηση παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα και πλέον η μετοχή δοκιμάζει τον εκθετικό 200άρη. Στα 4,20 ευρώ και στο -0,94%.

ΕΧΑΕ: Χωρίς κάποιο ενδιαφέρον η τηλεδιάσκεψη της εταιρείας για την ενημέρωση των αναλυτών. Ανοδικά η μετοχή λόγω των καλών αποτελεσμάτων αλλά παραμένει κάτω από τα 4 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η ΑΛΦΑ ανοδική. Αμετάβλητη η ΠΕΙΡ, ενώ τράβηξε τα βλέμματα η ξαφνική υποχώρηση της ΕΥΡΩΒ. Κάτω και η ΕΤΕ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δυσκολεύεται αρκετά για να πάει προς τα 10 ευρώ.

QUEST: Και νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή…

INTERTECH: Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις πριν πάρουμε θέση. Τη διατηρούμε φυσικά στις επιλογές μας και στο εικονικό μας χαρτοφυλάκιο. Η μετοχή ανέβηκε σημαντικά σήμερα. Ίσως κάποιοι γνωρίζουν τον αγοραστή και δε φοβούνται δημόσια πρόταση. Πολλά τα σενάρια που μπορούν να γραφτούν. Στα 0,88 ευρώ και στο +15,79% με όγκο 45 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Είχε διορθώσει αρκετά στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά φαίνεται πως οι αγοραστές επέστρεψαν και με μεγάλη όρεξη. Φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο την ισχυρή αντίσταση των 0,34 ευρώ. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 0,3280 ευρώ με άνοδο 13,10% και μεγάλο όγκο 545 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Είχε κάνει μία κίνηση πριν λίγες μέρες που έδειχνε πως μπορεί να σπάσει τη συσσώρευση. Σήμερα πήγε πάνω από το άνω μέρος της συσσώρευσης και κινείται να κλείσει ένα χάσμα. Στα 2,12 ευρώ και στο +7,07%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Άλλη μία μετοχή που περιμένουμε διάσπαση και εδώ και καιρό είναι στο… όριο. Σήμερα είχε δυνατό αγοραστή στα 0,62 ευρώ και ζητούσε 12 χιλ. τεμάχια. Ίσως λοιπόν ζεσταίνονται οι μηχανές για την ανοδική κίνηση. Στα 0,6460 ευρώ και στο +4,19%.

AUTOHELLAS: Έχουμε γράψει πως πολλές περιοχές δεν έχουν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ούτε για δείγμα. Έχουν ξεπουληθεί όλα. Έκτη συνεχόμενη ανοδική για τη μετοχή.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Από τις πλέον φθηνές αλλά συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια. Ξεκάθαρο ότι κάποιοι δε θέλουν να πάει ψηλά. Το έχουμε ξαναγράψει. Κρίμα…

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζεται το ανοδικό σερί και δοκιμάζεται και εδώ η διάσπαση. Λίγο θέλει. Στα 1,34 ευρώ με άνοδο 3,08% και έκτη συνεχόμενη ανοδική.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στο -4,69% και δε μπόρεσαν αυτή τη φορά οι αγοραστές να κρατήσουν την τιμή της μετοχής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης