Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αποκαλυπτική μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα - Το 1/3 των Αμερικανών είχαν κολλήσει κορωνοϊό το 2020

ΗΠΑ: Αποκαλυπτική μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα - Το 1/3 των Αμερικανών είχαν κολλήσει κορωνοϊό το 2020
Περίπου 103 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, δηλαδή το 1/3 επί του συνολικού πληθυσμού στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του 2020, είχαν κολλήσει κορωνοϊό
Σχετικά Άρθρα

Το φως της δημοσιότητας «βλέπει» αποκαλυπτική μελέτη η οποία, εάν τα ευρήματά της επιβεβαιωθούν, αναμένεται να αλλάξει τα επιδημικά δεδομένα σε σχέση με τη νόσο Covid-19.
Περίπου 103 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, δηλαδή το 1/3 επί του συνολικού πληθυσμού στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του 2020, είχαν κολλήσει κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα του Columbia University, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature.
Για αυτήν τη μελέτη, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μοντέλο για να προσομοιώσουν τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού μεταξύ και εντός των 3.142 κομητειών των ΗΠΑ.
Με αυτό το μοντέλο, διαπίστωσαν ότι οι μολύνσεις ποικίλλουν σε ολόκληρη τη χώρα.
Για παράδειγμα, πάνω από το 60% του πληθυσμού στην κοιλάδα του Μισισιπή και στο άνω μεσοδυτικό τμήμα πιστεύεται ότι έχει προσβληθεί από την Covid-19.
Αντιθέτως, το 52% των κατοίκων του Λος Άντζελες θεωρούνταν μολυσμένοι, μαζί με το 48% του Σικάγο, το 44% της Νέας Υόρκης, το 42% του Μαϊάμι και μόλις το 27% του Φίνιξ.
Η μελέτη σημείωσε, επίσης, τις διακυμάνσεις που υπήρξαν όταν κορυφώθηκαν τα κρούσματα, ενώ καταγράφηκαν εποχικές τάσεις σε διαφορετικές πόλεις.
Μέχρι το τέλος του έτους, ένας στους 130 Αμερικανούς θεωρούνταν θετικός στη νόσο.
Αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι πως η μελέτη προσφέρει μια ματιά στο μέλλον, μελετώντας πώς έχει αλλάξει το τοπίο της COVID-19 από τότε.
Από τη μία πλευρά, τα εμβόλια και τα μέτρα δημόσιας υγείας έχει διαπιστωθεί ότι βοηθούν σημαντικά.
Υπάρχει η πιθανότητα επανεμφάνισης λόγω δυνητικά εξασθενημένων αντισωμάτων και η εμφάνιση νεότερων, επικίνδυνων και πιο μεταδοτικών παραλλαγών.
Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα βγαίνουν στην επιφάνεια ενώ ορισμένοι ειδικοί υγείας στις ΗΠΑ προχωρούν στην εξέταση ενός τρίτου εμβολίου κατά της COVID-19.
Αυτό ακολουθεί το παράδειγμα του Ισραήλ, της πρώτης χώρας που ενέκρινε την ενίσχυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης