Basket Talk

Κέβιν Πάνγκος: Από πρώτος στο χωριό, στα βαθιά νερά της... πόλης του NBA

Κέβιν Πάνγκος: Από πρώτος στο χωριό, στα βαθιά νερά της... πόλης του NBA
Ο Καναδός γκαρντ άφησε πίσω του τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στην Ευρώπη και τη Ζενίτ διεκδικώντας το όνειρο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
 
Σχετικά Άρθρα

Ο Κέβιν Πάνγκος μετά από έξι χρόνια στην Ευρώπη (Γκραν Κανάρια, Ζάλγκιρις, Μπαρτσελόνα και Ζενίτ) βρήκε επιτέλους το συμβόλαιο που έψαχνε στο NBA, αφού οι Κλίβελαντ Καβαλίερς θα τον εντάξουν στο δυναμικό τους για τα επόμενα δύο έτη. Οι συνολικές απολαβές του αποφοίτου του Γκονζάγκα -που δεν επιλέχτηκε από κάποια ομάδα στο ντραφτ του 2015- πρόκειται να αγγίξουν τα 3.5 εκατομμύρια δολάρια.

Στο πλευρό του Τσάβι Πασκουάλ ο 28χρονος παίκτης φάνηκε πως είχε βρει ξανά τον εαυτό του, αφήνοντας πίσω την όχι και τόσο παραγωγική διετία του στη Βαρκελώνη. Όντας παίκτης της Ζενίτ, ο Πάνγκος επανέφερε το όνομα του μεταξύ των κορυφαίων γκαρντ της EuroLeague, αριθμώντας μάλιστα και τα καλύτερα στατιστικά της καριέρας του (13,5 πόντοι και 6,6 ασίστ).

Οι Ρώσοι ήθελαν να τον κρατήσουν, αφού εκτός του πρωταγωνιστικού ρόλου που είχε ήδη κερδίσει ο ίδιος, του πρόσφεραν και ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Ωστόσο, ο Καναδός απέρριψε την πρόταση τους, με στόχο να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Οι παίκτες που φεύγουν από την Ευρώπη με προορισμό το ΝΒΑ δεν είναι εύκολο να καθιερωθούν άμεσα και η περίπτωση του Πάνγκος ενδεχομένως να είναι ακόμα πιο δύσκολη. Η... αμερικανοθρεμένη μπασκετική του παιδεία σίγουρα θα λειτουργήσει υπέρ του, όπως και το γεγονός ότι πρόκειται να αγωνιστεί σε μια ομάδα που δεν έχει την πίεση του πρωταθλητισμού.

Παρ’όλα αυτά, το Κλίβελαντ φαίνεται πως έχει ξεφύγει και από την tanking περίοδο του, την οποία και εξαργύρωσε με την προσθήκη του Έβαν Μόμπλεϊ. Οι «Cavs» έχουν πλέον ένα ταλαντούχο ρόστερ που αποτελείται από παίκτες που στο άμεσο μέλλον θα κληθούν να ηγηθούν και μεταξύ αυτών δύσκολα πρόκειται να συμπεριληφθεί το όνομα του Κέβιν Πάνγκος.

Στην περιφέρεια υπάρχουν ήδη δύο νεαροί stars που έχουν κερδίσει επάξια την προσοχή του front office. Οι Ντάριους Γκάρλαντ και Κόλιν Σέξτον είναι οι αυριανοί ηγέτες των Καβαλίερς, αλλά και οι παίκτες που αναμένεται να πάρουν υψηλό χρόνο συμμετοχής. Σε ρόλο μέντορα θα είναι ο Ρίκι Ρούμπιο που διανύει τη 10η σεζόν του στο ΝΒΑ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Κέβιν Πάνγκος είναι ήδη τέταρτος στο ροτέισον της περιφερειακής γραμμής του κόουτς Μπίκερσταφ. Οι αγώνες είναι πολλοί και σίγουρα θα του δοθούν ευκαιρίες, όμως στην παρούσα φάση, τα μόνα σίγουρα λεπτά του αφορούν κυρίως garbage time.

Ο Πάνγκος ρίσκαρε και πήρε μια πολύ τολμηρή απόφαση, καθώς έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα μέχρι να αποκτήσει ενεργό ρόλο σε ομάδα του ΝΒΑ και δη στο Κλίβελαντ, που έχει ήδη… φορτώσει την περιφέρεια του. Αν αποτύχει, η Ευρώπη θα συνεχίσει να αποτελεί έναν εξαιρετικά φιλόξενο προορισμό που θα μπορεί να αναδείξει και πάλι τις αρετές του.

Πάνος Σταμούλης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης