Basket Talk

ΕΟΚ: Οι προτεραιότητες και η… καυτή πατάτα στα χέρια του Βαγγέλη Λιόλιου

ΕΟΚ: Οι προτεραιότητες και η… καυτή πατάτα στα χέρια του Βαγγέλη Λιόλιου

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συγκληθεί το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας μπάσκετ υπό την προεδρία του Βαγγέλη Λιόλιου ο οποίος θα πέσει από νωρίς στα βαθιά με πολλές εκκρεμότητες να ζητάνε άμεση διευθέτηση.

Ο 6ος πρόεδρος στην ιστορία της Ομοσπονδίας μπάσκετ μετά τους Βλαδίμηρο Βάλλα, Ζαχαρία Αλεξάνδρου, Πέτρο Καπαγέρωφ, Ανδρέα Μιαούλη και φυσικά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, Βαγγέλης Λιόλιος σηκώνει άμεσα μανίκια αφού οι υποχρεώσεις της ΕΟΚ δεν μπορούν να περιμένουν.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με το άρθρο 13, παράγραφος 13 του καταστατικού της ΕΟΚ το νέο ΔΣ οφείλει να πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση στην νέα διευρυμένη σύνθεσή του. Στα 18 μέλη που εκλέχθηκαν βλέπετε θα προστεθούν τρία μέλη του ΕΣΑΚΕ και από ένα εκπροσωπώντας τον ΣΕΠΚ (σύνδεσμος των προπονητών) και τον ΠΣΑΚ (σύνδεσμος των παικτών). Τον ΕΣΑΚΕ θα εκπροσωπήσουν ως «εξ οφίτσιο» Α Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γαλατσόπουλος, ο Τάκης Τριαντόπουλος και ο Σταύρος Δουβής. Τον ΣΕΠΚ θα εκπροσωπήσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, πρόεδρος του συνδέσμου και τον ΠΣΑΚ επίσης ο πρόεδρος του συνδέσμου Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι από τα 23 άτομα τα 9 θα είναι πρώην διεθνής μπασκετμπολίστες! Ντικούδης, Ντάκουρης, Ρεντζιάς, Χριστοδούλου, Φασούλας, Κωνσταντινίδου, Γιαννάκης και Γλυνιαδάκης!

Το νέο ΔΣ βάσει καταστατικού πρέπει να εκλέξει εκτός από πρόεδρο (Λιόλιος) και Α Αντιπρόεδρο (Γαλατσόπουλος), τις θέσεις του Β Αντιπροέδρου, του γενικού γραμματέα, του ταμία και του εφόρου των Εθνικών ομάδων. Φαβορί για Β Αντιπρόεδρος είναι ο Βασίλης Ντάκουρης, για Γενικός Γραμματέας ο κ. Ασημακόπουλος, ταμίας ο κ. Ηλιόπουλος ενώ ο Δήμος Ντικούδης προορίζεται για έφορος των Εθνικών ομάδων.

Όσο για τις προτεραιότητες; Πρώτη και σημαντικότερη η εύρεση Ομοσπονδιακού προπονητή αφού σε δύο μήνες θα ξεκινήσουν τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Το θέμα της οργάνωσης της Α2 και των υπόλοιπων εθνικών πρωταθλημάτων αλλά και αυτό της διαιτησίας (σε δεύτερο πλάνο) θα ακολουθήσουν.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης