Basket Talk

Live Blog: Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ. Όλες οι αντιδράσεις για τον χαμό του «Ντούντα»!

Live Blog: Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ. Όλες οι αντιδράσεις για τον χαμό του «Ντούντα»!
Ο θρυλικός Ντούσαν Ίβκοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών και το BN Sports συγκεντρώνει όλες τις εντός συνόρων αντιδράσεις για τον θάνατο του Σέρβου προπονητή.
Ανανεώνεται συνεχώς...

Ο Γιάννης Μπουρούσης ευχήθηκε «Καλό παράδεισο» στον «Ντούντα» με μία φωτογραφία από τις κοινές τους -και επιτυχημένες- μέρες στον Ολυμπιακό!
thumbnail_Image_18.jpg

H ΚΑΕ Ηρακλής με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό εξέφρασε τα συλληπητήριά της...


Ως προπονητή, πατέρα και φίλο χαρακτήρισε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην ανάρτησή του για το θάνατο του Σέρβου τεχνικού!

Τα λόγια του Μιχάλη Κακιούζη, που συνεργάστηκε με τον Ίβκοβιτς στην ΑΕΚ, μιλούν από μόνα τους: «Ντούντα μου, Σε ευχαριστώ για όσα με δίδαξες. Που μου έδειξες τον τρόπο της σκληρής δουλειάς. Που ήσουν δίπλα μου σε κάθε μου βήμα. Η απώλεια σου είναι τεράστια. Αναπαύσου εν ειρήνη.....»

O Λουκάς Μαυροκεφαλίδης εξέφρασε τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Ίβκοβιτς, συνοδεύοντας την φωτογραφία με το μήνυμα «αναπαύσου εν ειρήνη»!
thumbnail_Image_17.jpg

«Θα τον θυμόμαστε για πάντα»
είναι το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε τα συλληπητήριά του για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τονίζοντας το στίγμα του Σέρβου στο εγχώριο μπάσκετ που θα μείνει ανεξίτηλο
Ο Παναγιώτης Φασούλας προχώρησε σε ανάρτηση στον λογαριασμό του, με την οποία εκφράζει τη σημασία που έχει για το παγκόσμιο μπάσκετ η απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους προπονητές. Η «αράχνη», άλλωστε, ευθυνόταν εν μέρει για το παρατσούκλι «σοφός» που ακολουθεί τον Ίβκοβιτς. Είχε προέλθει σε κλίμα έντασης κατά την κοινή τους παρουσία στον Ολυμπιακό το 1996, ωστόσο έμελλε να γράψει ιστορία...
Ο Λευτέρης Δούκας, εκ των υπεύθυνων επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάνει αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται την προσωπική του εμπειρία με τον Ίβκοβιτς που φανερώνει το μεγαλείο του ως άνθρωπο και ως προπονητή!


Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, συνοδοιπόρος του Ντούσαν Ίβκοβιτς στη δεύτερη θητεία του στους «ερυθρόλευκους» πάγκους (2010-2012), ανέβασε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό, με την οποία εύχεται ο... τεράστιος Ντούντα να αναπαυθεί εν ειρήνη!
thumbnail_Image_16.jpg

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, προχώρησε σε ανάρτηση με την οποία εύχεται καλό ταξίδι σε εκείνον που τον πίστεψε περισσότερο μπασκετικά. Ο «Κίκι» ή «Γιατρός», στο πέρασμά του από τα παρκέ συνεργάστηκε δις με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σε Πανιώνιο και ΑΕΚ, πανηγυρίζοντας μαζί και την κατάκτηση τίτλων με την «Ένωση». «Δάσκαλε σε ευχαριστώ!» αναφέρει μεταξύ άλλων!

Με ένα όμορφο μήνυμα με το οποίο εκφράζει το σεβασμό του απέτισε τον δικό του φόρο τιμής ο ΠΑΟΚ, μέσω και του επίσημου λογαριασμού της ομάδας ποδοσφαίρου!

Και το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού έσπευσε να εκφράσει τη θλίψη του, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Ίβκοβιτς στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια!

O Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για την απώλεια του θρυλικού Σέρβου τεχνικού...«Η απώλειά του αφήνει ένα τεράστιο, ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Όχι μόνο στον χώρο του μπάσκετ, αλλά συνολικά στον παγκόσμιο αθλητισμό»
αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής και πρόεδρο τον Παναγιώτη Γιαννάκη!

Ο «Δράκος», μάλιστα, δήλωσε πως: «Ο θάνατος του Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι μια πολύ δυσάρεστη είδηση για το διεθνές μπάσκετ. Είναι μια μεγάλη, μια τεράστια απώλεια. Συμμετείχε πάρα πολύ στην πρόοδο του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του και τους αγαπημένους φίλους του»



O Άρης αποτελεί από τις ομάδες που είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν για μία διετία (1980-82) υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αυτό είναι το δικό του «αντίο»...


Ο Βασίλης Σπανούλης εμφανίζεται συντετριμμένος από τον θάνατο του Σέρβου τεχνικού. «Σε ευχαριστώ για όσα μου δίδαξες ΔΑΣΚΑΛΕ, ΗΓΕΤΗ, ΑΡΧΟΝΤΑ» είναι τα λόγια με τα οποία αποχαιρετά τον μεγάλο του μέντορα!


Την αιώνια ευγνομοσύνη της στον «Ντούντα» εκφράζει η ΑΕΚ στον άνθρωπο που της χάρισε τρία τρόπαια μετά από 19 χρόνια χωρίς τίτλο!
To Λαύριο δίνει τη συνέχεια στα συλληπητήρια μηνύματα σχετικά με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Κάθε μέλος της ΕΟΚ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια μία μεγάλης προσωπικότητας!

«Θα θυμόμαστε τον δάσκαλο του μπάσκετ για τη συνέπεια, το ήθος και την αγάπη του για την Ελλάδα» είναι το μήνυμα του ΕΣΑΚΕ για το χαμό του Ντούσαν Ίβκοβιτς!

O ΠΑΟΚ αποχαιρετά με τη σειρά του έναν δικό του δάσκαλο. Ο Ίβκοβιτς βρέθηκε στον πάγκο του για 3 χρόνια, ενώ μαζί κατέκτησαν και το πρωτάθλημα του 1992!
«Έφυγε» ο μεγαλύτερος όλων αναφέρει ο Ολυμπιακός... Η ομάδα του συνδέθηκε άρρηκτα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς!

Το μήνυμα του ΠΣΑΚ:
Η ανάρτηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα social media της: Σταυρούλα Μουστακάτου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης