Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις δημοπρασίες βελτιώθηκε η εικόνα – Στις 909 μονάδες με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις δημοπρασίες βελτιώθηκε η εικόνα – Στις 909 μονάδες με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ενώ πάλι οι αγορές του εξωτερικού ήταν καλές, εμείς διστάσαμε για μία ακόμη φορά. Κάπως στις τελικές δημοπρασίες άλλαξε η εικόνα. Κάποιες εντολές αγοράς δυνατές που μπήκαν στο σύστημα έφεραν τον γενικό δείκτη κοντά στις 910 μονάδες. Ενώ πάντως όλη μέρα είχε χαμηλότερη άνοδο από τις αγορές της Ευρώπης, στο τέλος πέτυχε ανάλογη και λίγο καλύτερη.

Η ρευστότητα παραμένει περιορισμένη, όπως και η διακύμανση του γενικού δείκτη. Ξεχώρισαν από νωρίς ο ΟΠΑΠ, λόγω των όσων ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, στις τελικές δημοπρασίες η Εθνική πήγε στο υψηλό ημέρας, η Alpha Bank είχε καλή εικόνα και από την άλλη ΔΕΗ, ΟΤΕ, Πειραιώς περιόρισαν την άνοδο, λόγω των απωλειών που είχαν.

FTSE: Αύριο στο κλείσιμο έχουμε την αναδιάρθρωση των δεικτών και ξεχωρίζει η είσοδος της Τράπεζας Πειραιώς στο ν FTSE All World και FTSE Emerging Europe Mid Cap. Σημειώνεται επίσης πως Epsilon Net και Entersoft μπαίνουν στον FTSE Emerging Europe Micro Cap από τον οποίο διαγράφονται Πλαστικά Θράκης, Κρι-Κρι, Attica Bank και MIG.

ΕΛΣΤΑΤ: Επιβεβαιώνεται και επίσημα αυτό που γράψαμε πριν λίγες μέρες για τον τουρισμό και τους μεγάλους κερδισμένους. Τα καταλύματα και η εστίαση είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο τον Ιούλιο 2021 σε σχέση με τον περσινό κατά 172%.

ΟΠΑΠ: Λογική η κίνηση σήμερα μετά τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη. Έγραψε και νέο υψηλό 7 ετών και κάτι και μας φαίνεται πως έχει δρόμο ακόμα μπροστά της. Η μερισματική απόδοση θα παραμείνει υψηλή και το όφελος από την εισφορά την εγγυάται. Η αγορά του στοιχήματος αναμένεται να μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια. Στα 13,70 ευρώ με άνοδο 2,85% και υψηλό ημέρας τα 13,83 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατό κλείσιμο για την Εθνική στα 2,59 ευρώ με άνοδο 2,78%, πολύ καλή και η Alpha Bank που έκλεισε στα 1,1550 ευρώ με άνοδο 2,08%, ενώ υποχώρησε η Πειραιώς 0,64% και η Eurobank είχε μικρή άνοδο 0,36%. Πρέπει να βοηθήσουν οι τράπεζες ώστε να σπάσουμε αντιστάσεις και να δούμε νέα υψηλά.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Έχουν αρχίσει και πάλι να ακούγονται διάφορα ονόματα υποψήφια για αύξηση κεφαλαίου και μάλιστα άμεσα. Ακούγονται επίσης ονόματα επιχειρηματιών που θέλουν να πουλήσουν μετοχές. Ακούγονται και εκδόσεις ομολόγων. Η ρευστότητα της αγοράς δεν είναι μεγάλη και σίγουρα θα επηρεαστεί.

AEGEAN: Αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς ανακοινώνει αποτελέσματα με τη Eurobank Equities να περιμένει πως για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 201 θα έχει θετικές ταμειακές ροές περίπου 7 εκατ. ευρώ ή 67 εκατ. ευρώ αν προστεθεί και η αύξηση κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ. Η ζημία αναμένεται στα 29 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο. Με μικρή άνοδο σήμερα.

ΔΕΗ: Σχεδόν έχασε στις τελευταίες συνεδριάσεις όλη την άνοδο λόγω της καλύτερης των εκτιμήσεων προσφοράς για τον ΔΕΔΔΗΕ. Όπως ξαναγράψαμε, εδώ θέλουμε να μάθουμε επιπτώσεις από τα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, το ενεργειακό κόστος κτλ. Πιθανότατα αυτή είναι η ανησυχία των επενδυτών στις τελευταίες συνεδριάσεις και πιέζεται η μετοχή. Με χαμηλό στα 10,09 ευρώ έκλεισε στα 10,18 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με τέτοια αποτελέσματα και δεν μπόρεσε να κρατήσει τα 2,10 ευρώ. Έκλεισε με μικρές απώλειες και στα 2,04 ευρώ. Αισιόδοξο το μήνυμα που έστειλε η διοίκηση πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

JUMBO: Στα δικά της αποτελέσματα το ενδιαφέρον με την αγορά να προεξοφλεί κάπως καλύτερη πορεία στα κέρδη από αυτή που περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές. Τελικά η εισηγμένη έβγαλε 64,1 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη που είναι ανώτερα των εκτιμήσεων. Τα σχόλια της διοίκησης αναμένει επίσης η αγορά. Αρνητικός κατά 459 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός.

ATTICA GROUP: Με δύο ανοδικές πήγε στα υψηλά της και ουσιαστικά κατέγραψε συνολική άνοδο περί το 15%. Ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να σπάσει την αντίσταση. Με υψηλό στα 1,1650 ευρώ έκλεισε στα 1,1250 ευρώ και στο +4,65%. Υψηλός ο όγκος. Επιλογή της στήλης από τον Μάρτιο στα 0,80 ευρώ όταν ο τουρισμός ήταν ακόμα όνειρο…

Ο στόχος που είχαμε θέσει από τότε ισχύει, ήτοι 1,20 ευρώ, αν και θεωρούμε πως έχει ακόμα περιθώριο ανόδου, λόγω καλύτερης των εκτιμήσεων πορείας του τουρισμού. Από την άλλη τα καύσιμα επηρεάζουν σημαντικά τα αποτελέσματα και οι τιμές είναι υψηλές. Το «σκούπισμα» πάντως σήμερα ήταν εξαιρετικό.

ATTICA BANK: Η αύξηση μας θυμίζει τον τρόπο που έκανε η Πειραιώς την αύξησή της. Επομένως και αυτός που θα μπει θα θελήσει να πάρει χαμηλά τις μετοχές. Λογική η πτώση και ίσως και να άργησε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης