Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμα εξόδου από την επιτήρηση στέλνουν τα αποτελέσματα της ΣΙΔΜΑ – Έκρηξη κερδών

tags :
Σήμα εξόδου από την επιτήρηση στέλνουν τα αποτελέσματα της ΣΙΔΜΑ – Έκρηξη κερδών
Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανήλθαν στα 12,6 εκατ. ευρώ από -13,2 εκατ. ευρώ και της μητρικής στα 25,2 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Σήμα εξόδου από την επιτήρηση στέλνουν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της ΣΙΔΜΑ, κάτι που είχε ήδη επικοινωνήσει η διοίκηση της εταιρείας το προηγούμενο διάστημα.
Η βελτίωση του ισολογισμού είναι εξαιρετική αλλά και η πορεία των αποτελεσμάτων δείχνει τρομερή ισχυροποίηση.
Πιο αναλυτικά τόσο ο όμιλος όσο και η μητρική έχουν θετικά ίδια κεφάλαια.
Του ομίλου ανήλθαν στα 12,6 εκατ. ευρώ από -13,2 εκατ. ευρώ και της μητρικής στα 25,2 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ.
Έτσι δεν υφίσταται πλέον ο λόγος παραμονής στην επιτήρηση.
Όμως και οι πωλήσεις πήγαν εξαιρετικά και ανήλθαν στα 106,4 εκατ. ευρώ από 61,2 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 19,1 εκατ. ευρώ από 1,8 εκατ. ευρώ βελτιωμένα κατά 939%.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 25,6 εκατ. ευρώ από ζημία 1,7 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν έκτακτα κέρδη από την αναδιάρθρωση των δανείων.
Η διοίκηση αναφέρει: Για το υπόλοιπο του 2021, και υπό την προϋπόθεση ότι, όπως εκτιμάται, δεν θα επιβληθούν επιπλέον μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας λόγω πανδημίας, η εγχώρια οικονομία αναμένεται να διατηρήσει αμείωτη την αναπτυξιακή της δυναμική, συντηρώντας τη ζήτηση χαλυβουργικών σε υψηλά επίπεδα. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , η οποία προβλέπει πλέον αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,0% για φέτος (έναντι του 4,2% της προηγούμενης πρόβλεψης), λόγω της αναμενόμενης περαιτέρω ομαλοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, καθώς προχωρά η διάθεση εμβολίων και εντείνεται η δημοσιονομική στήριξη.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα δημοσιονομικά μέτρα που ελήφθησαν νωρίτερα φέτος, σε συνδυασμό με την ώθηση από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της χώρας, αναμένεται να ενισχύσουν την εγχώρια ζήτηση, η οποία θα είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης τόσο το 2021 όσο και το 2022.
Συγκεκριμένα μεγάλη ώθηση στις επενδύσεις θα δοθεί από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, από τα οποία αναμένεται να εισρεύσουν 4 δισ. για φέτος στην Ελλάδα (περίπου 2,3% του ΑΕΠ) και 5,3 δισ. τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2026.
Μάλιστα προβλέπεται αύξηση των εγχώριων επενδύσεων 11,5% για φέτος και 20% για το 2022, γεγονός που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ζήτησης για χαλυβουργικά προϊόντα, από την οποία η ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ αναμένεται να αντλήσει το μεγαλύτερο μέρος του οφέλους, ως ο ηγέτης της αγοράς.
Επιπλέον, και η Ευρωπαϊκή οικονομία προβλέπεται να ανακάμψει ταχύτερα από ότι αναμενόταν προηγουμένως, καθώς η δραστηριότητα το πρώτο τρίμηνο του έτους υπερέβη τις προσδοκίες και η βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης οδήγησε σε ταχύτερη χαλάρωση των περιορισμών για τον έλεγχο της πανδημίας κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Όπως και στην Ελλάδα, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη στης Ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ο συνολικός πλούτος που θα παραχθεί από το RRF κατά τη διάρκεια του χρονικού ορίζοντα των προβλέψεων αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 1,2 % του πραγματικού ΑΕΠ της ΕΕ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης