Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rockefeller University: Υπάρχει ένας συνδυασμός υπέρ - ανοσίας Covid 19 - Αυτοί που προσβλήθηκαν και έκαναν και μία δόση εμβολίου mRNA

Rockefeller University: Υπάρχει ένας συνδυασμός υπέρ - ανοσίας Covid 19 - Αυτοί που προσβλήθηκαν και έκαναν και μία δόση εμβολίου mRNA
Τα αντισώματα από 14 άτομα που εμβολιάστηκαν με μία αφού είχαν ήδη μολυνθεί από τον κορωνοϊό μπόρεσαν να εξουδετερώσουν έξι στελέχη του ιού
Σχετικά Άρθρα
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και έχουν αναρρώσει, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν έστω και με μία δόση, η οποία είναι συνήθης πρακτική, καθώς εκτιμούν ότι έχουν αρκετά αντισώματα για να αποτρέψουν μια νέα λοίμωξη.
Ωστόσο νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τουλάχιστον μερικά από τα άτομα που μολύνθηκαν με τον SARS-CoV-2 το 2020 και εμβολιάστηκαν με εμβόλια mRNA όπως το Pfizer ή το Moderna φέτος, έχουν «υπεράνθρωπη» ή «υβριδική» ανοσία, πράγμα που σημαίνει ότι παράγουν πολύ υψηλή επίπεδα αντισωμάτων, ικανά να εξουδετερώσουν διαφορετικά στελέχη του COVID-19 και άλλων ιών.

Τι δείχνει η μελέτη του Rockefeller University

Σε μια μικρή μελέτη του Rockefeller University της Νέας Υόρκης, τα αντισώματα από 14 άτομα που εμβολιάστηκαν με μία αφού είχαν ήδη μολυνθεί από τον κορωνοϊό μπόρεσαν να εξουδετερώσουν έξι στελέχη του ιού, συμπεριλαμβανομένων των Delta και Aeta, αλλά και του πρώτου ιού, του SARS-CoV-1, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2003 και ήταν σημαντικά διαφορετικός από τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον κορωνοϊό.
Με άλλα λόγια, αυτά τα «σημαντικά» αντισώματα μπορεί ακόμη και να εξουδετερώσουν άλλους ιούς.
Τα αντισώματα από εμβολιασμένα άτομα που δεν είχαν προσβληθεί ήδη ή από μη εμβολιασμένα άτομα που είχαν COVID-19 ήταν εν τω μεταξύ "χαμηλότερα" ενάντια σε μερικούς από αυτούς τους ιούς ή παραλλαγές.
«Είναι λογικό να βλέπουμε ότι τα άτομα με "υβριδική" ανοσία θα προστατεύονται αρκετά από τις περισσότερες, και ίσως όλες, τις παραλλάξεις του SARS-CoV-2 που πιθανότατα θα δούμε στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης Paul Bieniasz, του Πανεπιστημίου Rockefeller.

Παρόμοιες μελέτες

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι τα υγιή άτομα που είχαν τον ιό και έλαβαν ένα εμβόλιο είχαν έξι έως 100 φορές περισσότερα αντισώματα σε σύγκριση με άτομα που εμβολιάστηκαν μία ή δύο φορές, ή είχαν προηγουμένως μολυνθεί από κορωνοϊό και δεν είχαν εμβολιαστεί.
Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Telegraph διαπίστωσε ότι έως το ένα τρίτο των ατόμων με λοίμωξη δεν παράγουν καθόλου αντισώματα.
Από τη θετική πλευρά, μια μελέτη που εποπτεύτηκε από τον ανοσολόγο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, John Wherry, έδειξε ότι "μέρος αυτής της ανάπτυξης αντισωμάτων συμβαίνει σε άτομα που μόλις έχουν εμβολιαστεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης