Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τις 890 μονάδες με βοήθειες από το εξωτερικό αλλά και χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τις 890 μονάδες με βοήθειες από το εξωτερικό αλλά και χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά κινείται ο DAX 40 στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να μας βοηθήσει στη σημερινή συνεδρίαση. Παρά τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την αύξηση του ενεργειακού κόστους, των πρώτων υλών, των ναύλων κ.α. οι αγορές δεν έχουν αποτυπώσει παρά ίσως ένα μικρό μέρος αυτών των ανησυχιών. Στις ελληνικές μετοχές βλέπουμε σε συγκεκριμένα χαρτιά πιέσεις που αποδίδονται σε αυτές τις ανησυχίες, αλλά και πάλι όχι μεγάλες.

Η στήλη παραμένει επιφυλακτική εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Οι επενδυτές που διαθέτουν ρευστότητα, και είναι αρκετοί εδώ και κάποιες εβδομάδες, δεν έχουν χάσει κάτι, αφού δεν έχει παρατηρηθεί κάποια αξιόλογη κίνηση στην αγορά. Ο χαμηλός τζίρος επιβεβαιώνει τη στάση αναμονής των επενδυτών. Παράλληλα, απουσιάζουν οι ειδήσεις, μικρές ή μεγάλες που θα μπορούσαν να δώσουν κάποια διαφορετική κίνηση σε συγκεκριμένες μετοχές.

Τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου στις ΗΠΑ, θα δίνουν την τάση στις αγορές. Το ΧΑ ξεκίνησε ανοδικά αλλά και πάλι με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Κινείται προς τις 890 μονάδες. Αντιδρούν οι τράπεζες μετά τη χθεσινή πίεση και είναι οι μόνες με κάπως καλύτερες συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουμε να κοιτάζουμε το συμβόλαιο της ΑΛΦΑ καθώς πάλι βγαίνουν πολλές πωλήσεις από τα 1,10 ευρώ και πάνω. Η μετοχή κοντά στα 1,09 ευρώ. Ήπια ανοδικά και οι άλλες συστημικές.

ΤΙΤΑΝ: Η ανακοίνωση για αγορές ιδίων μετοχών μάλλον βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία στη μετοχή. Στα 15 ευρώ με άνοδο 1,5% και μέτριες για τα δεδομένα της συναλλαγές.

ΕΧΑΕ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα αλλά έχει πωλητές λίγο πιο πάνω από τα 3,70 ευρώ.

ΔΕΗ: Περιμένουμε εδώ τις αποφάσεις των μετόχων και μετά θα περιμένουμε την απόφαση της διοίκησης για το ύψος και την τιμή διάθεσης των μετοχών που θα προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου. Πάνω από τα 8,90 ευρώ η μετοχή στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Παρά την αύξηση του κόστους ενέργειας η μετοχή προσπαθεί να βγάλει αντίδραση και να απομακρυνθεί από τα επίπεδα που συσσωρεύει το τελευταίο διάστημα. Το θέμα είναι να μπορέσει να πάει ξανά πάνω από τα 2 ευρώ, τιμή που είχε γίνει το placement.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Το ενεργειακό κόστος φυσικά και την επηρεάζει. Η διοίκηση είχε αναφερθεί πως περίμενε πίεση στα περιθώρια. Η μετοχή δέχεται πιέσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά νομίζουμε πως είναι αντίστοιχες άλλων μετοχών. Εδώ βέβαια βγαίνουν και αγορές μετοχών από τον βασικό μέτοχο. Στα 7,67 ευρώ και στο +2,13% με χαμηλό όγκο.

ΑΔΜΗΕ: Προσπάθεια να κινηθεί και πάλι ανοδικά. Πάλι αξιόλογος ο όγκος στο ξεκίνημα και βλέπουμε πωλητές στα 2,51 ευρώ και σημαντικότερους λίγο υψηλότερα.

REDS: Έκανε δύο τεμάχια η μετοχή στα πρώτα λεπτά. Άνοιξε στα 2,58 ευρώ και πήγε στα 2,32 ευρώ. Βγήκαν στη συνέχεια πιο πάνω οι αγοραστές και στα 2,40 ευρώ. Ωστόσο, το να πετάνε κάποιοι ένα κομμάτι είτε για αγορά είτε για πώληση και να επηρεάζουν την αποτίμηση μάλλον είναι κάτι που δεν τιμάει το θεσμό. Φυσικά και δεν είναι η μόνη μετοχή που το παρατηρούμε, αλλά ούτε και η πρώτη φορά που σχολιάζουμε τις κινήσεις με ρετάλια. Και δε θα είναι και η τελευταία.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (απάντηση): Δεν έχουμε κάτι παραπάνω από όσα γράψαμε χθες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης