Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eric Zemmour: Ο Γάλλος…Trump απειλεί την κυριαρχία της Le Pen στην ακροδεξιά

Eric Zemmour: Ο Γάλλος…Trump απειλεί την κυριαρχία της Le Pen στην ακροδεξιά
Ο προκλητικός Zemmour απειλεί το πολιτικό κατεστημένο της Γαλλίας και απολαμβάνει της στήριξης των ΜΜΕ
Σχετικά Άρθρα

Μολονότι ο Eric Zemmour -  το αγαπημένο παιδί των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία - δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας τον Απρίλιο του 2022, έχει καταφέρει να αναστατώσει το πολιτικό σκηνικό, με τη Marine Le Pen νιώθει την ανάσα του στο σβέρκο της.
O Zemmour, μία αμφιλεγόμενη τηλεοπτική περσόνα, με εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα και τακτικός αρθρογράφος στη Le Figaro και άλλες εφημερίδες της Γαλλίας, είναι διάσημος για τις προβοκατόρικες και ακραίες θέσεις του όσον αφορά το Ισλάμ, τη μετανάστευση και τις γυναίκες.

Στον δεύτερο γύρο με τον Macron;

Οι ακραίες θέσεις του Zemmour κερδίζουν συνεχώς έδαφος και παρότι δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις τον τοποθετούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στη θέση της Marine Le Pen, με αντίπαλο τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Harris Interactive ο Zemmour συγκεντρώνει ποσοστό 17% έναντι 15% για τη Le Pen (Εθνικός Συναγερμός) και 24% του προέδρου Macron.
Το σύνολο των δημοσκοπήσεων - σύμφωνα με το Politico - δίνει ποσοστό 13% στον Zemmour, 17% στη Le Pen και 24% στον Macron.
Με την κεντροδεξιά στη Γαλλία να είναι κατακερματισμένη, τη δυσαρέσκεια κατά του προέδρου Macron να αυξάνεται και τα ΜΜΕ να προσφέρουν μία ιδιότυπη «ασυλία» αν όχι στήριξη στον Zemmour, η συγκυρία φαντάζει ιδανική για έναν πιθανό υποψήφιο που πλασσάρεται ως αντισυστημικός και ενστερνίζεται εύκολες ιδέες του τύπου «για όλα φταίνε οι μετανάστες».
poll.JPG

politico.JPG
Πηγή: Politco

O Γάλλος… Trump και η στήριξη των ΜΜΕ

Κάποτε ένας Γάλλος σύμμαχος του πρώην Αμερικανού προέδρου, είπε στον Eric Zemmour ότι είναι «ο Γάλλος Trump», σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist.
Πριν από μερικές εβδομάδες, ο εν λόγω ισχυρισμός θα φάνταζε υπερβολικός.
Ωστόσο, η δυναμική του Zemmour στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις αλλάζει τα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό και αιφνιδιάζει το πολιτικό κατεστημένο της Γαλλίας.
O Zemmour δεν επιδιώκει τίποτα άλλο παρά να ανατρέψει και να ξεπεράσει τη Marine Le Pen, αποδεικνύοντας ότι έχει «μαλακώσει» και στρογγυλέψει της θέσεις της, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό.
Σύμφωνα πάντως με το Politico, η Le Pen ετοιμάζει την αντεπίθεσή της με «όπλο» τις γυναίκες, ένα κοινό το οποίο έχει στοχοποιήσει ο Zemmour με τις δηλώσεις του περί «θηλυκοποίησης» της κοινωνίας.
Όπως και ο Trump, ο Zemmour  χρησιμοποιεί εμπρηστική ρητορική για να γοητεύσει τους ψηφοφόρους.
Οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι ο Eric Zemmour λέει πράγματα που το πολιτικό κατεστημένο δεν τολμά, σημειώνει το TRT World.
Τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης στη γαλλική τηλεόραση, ο Zemmour δήλωσε ότι αν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας, θα απαγορέψει το όνομα «Mohamed» για τα παιδιά, καθώς δεν είναι γαλλικό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, παρά τις ακραίες απόψεις του, τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας εμφανίζονται ιδιαίτερα πρόθυμα να δώσουν στον Zemmour το βήμα που χρειάζεται για  να διαδώσει το μήνυμά του και να εδραιώσει την επιρροή του.

Ποιος είναι ο Eric Zemmour

Ο 63χρονος Zemmour, γεννήθηκε σε ένα προάστιο του Παρισιού σε μια εβραϊκή οικογένεια από την Αλγερία που ήρθε στη Γαλλία κατά τον πόλεμο της Αλγερίας την περίοδο 1954 - 1962, σύμφωνα με το Euronews.
Ο πατέρας του Roger ήταν νοσοκόμος, ενώ η μητέρα του Lucette ήταν νοικοκυρά.
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Sciences Po, έγινε δημοσιογράφος αφού απέτυχε δύο φορές να ενταχθεί στην περίφημη Ecole Nationale d'Administration - τη σχολή της κυβέρνησης που έχει εκπαιδεύσει τους περισσότερους Γάλλους προέδρους, συμπεριλαμβανομένου του Emmanuel Macron.
«Ο Eric Zemmour έγινε μία τηλεοπτική διασημότητα της ικανότητάς του να συζητά.
Είναι ένας πολεμιστής που φημίζεται για την κουλτούρα του και την πολύ καλή ικανότητά του να υπερασπίζεται και να επικοινωνεί τις ιδέες του.
Και είχε πρώτα τη φήμη κάποιου που έχει πάθος για ρητορικές ανατροπές», εξηγεί ο Bruno Cautrès, πολιτικός αναλυτής, του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας στο Sciences Po του Παρισιού.
«Και γνωρίζετε ότι στη Γαλλία, η πολιτική εξακολουθεί να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για όσους έχουν ταλέντο στη ρητορική», ανέφερε ο αναλυτής, ειδικός στη γαλλική δεξιά.
Η τελευταία εκπομπή του Zemmour στο CNews -ένα δεξιό τηλεοπτικό δίκτυο αντίστοχο με το αμερικανικό  Fox News- συγκέντρωνε  εκατοντάδες χιλιάδες θεατές σε καθημερινή βάση.
Σε μια εκπομπή είχε αποκαλέσει τα ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών «ληστές», «δολοφόνους» και «βιαστές».
Τα σχόλια τον οδήγησαν στο δικαστήριο με τις κατηγορίες για υποκίνηση μίσους. Έχει καταδικαστεί μία φορά για την ίδια κατηγορία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πολλές άλλες υποθέσεις εναντίον του.
Ωστόσο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως σχολιαστή στην CNews, αφού η ρυθμιστική αρχή της CSA της Γαλλίας αποφάσισε τον περασμένο μήνα ότι ο 63χρονος πρέπει να θεωρείται πολιτικός και όχι δημοσιογράφος, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος μετάδοσης του πρέπει να υπόκειται πλέον σε περιορισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης