Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκήνιο ΣΥΡΙΖΑ - Ο σύμβουλος του Α.Τσίπρα αντίθετος με τον Π.Πολάκη για μονοκλωνικά, εμβόλια και καμπάνια ενημέρωσης

Παρασκήνιο ΣΥΡΙΖΑ - Ο σύμβουλος του Α.Τσίπρα αντίθετος με τον Π.Πολάκη για μονοκλωνικά, εμβόλια και καμπάνια ενημέρωσης

Η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς μπερδεύεται η εικόνα που θέλει να βγάλει προς τα έξω η αξιωματική αντιπολίτευση

Σχετικά Άρθρα

Ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γρηγόρης Γεροτζάφιας, γνωστός επιστήμονας και καθηγητής στην Σορβόνη έχει έρθει σε αντίθεση με τον Παύλο Πολάκη για τα θέματα της πανδημίας ενώ το γεγονός ότι πλασάρεται ως στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού για τα θέματα COVID 19 έχει ενοχλήσει πολλά στελέχη που είχαν βγει μπροστά, -εκτός από τον Π.Πολάκη και τον Ανδρέα Ξανθό.
Η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς μπερδεύεται η εικόνα που θέλει να βγάλει προς τα έξω η αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να δείξει ότι είναι μία εναλλακτική πολιτική δύναμη και για την πανδημία.

Ο σύμβουλος Τσίπρα έχει αντίθετες απόψεις από Πολάκη για μονοκλωνικά και χάπια

Ο κ. Γεροτζάφιας έχει διαψεύσει τον Παύλο Πολάκη και εν μέρει και τον αρχηγό του για τη χρησιμότητα των μονοκλωνικών φαρμάκων.
Όπως ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του τα μονοκλωνικά φάρμακα σχεδιάστηκαν για να αντιμετωπίσουν το αρχικό στέλεχος του ιού και στην μετάλλαξη Δέλτα είναι 40% λιγότερο αποτελεσματικά.
Παράλληλα, θα πρέπει να χορηγηθούν την κατάλληλη στιγμή και δεν ενδείκνυται σε όλους τους ασθενείς, σε κάποιους μάλιστα έχουν και αντενδείξεις.
Το ίδιο, ωστόσο, συμβαίνει και για τα χάπια που αναμένονται να παρασκευαστούν από την Pfizer και την Merck, θα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες και αντενδείξεις ενώ θα πρέπει να χορηγούνται στην αρχική φάση της νόσησης.
Όλα τα παραπάνω, είναι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς Πολάκη που έλεγε ότι τα μονοκλωνικά έπρεπε να είναι η βασική θεραπεία.
Μάλιστα, ο κ. Γεροτζάφιας αντιπαρέρχεται όλα αυτά και λέει ότι οποιαδήποτε παραπληροφόρηση για τη χρησιμότητα των μονοκλωνικών δημιουργεί βάσεις για άρνηση της μεγάλης χρησιμότητας των εμβολίων και για δημιουργία αντιεμβολιαστικών οργανώσεων.

Σύμφωνος ο Γεροτζάφιας με την καμπάνια ενημέρωσης, θέλει και άλλα μέτρα περιοριστικά

Επίσης, ο σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού συμφωνεί με την κυβέρνηση για την προβολή καμπάνιας ενημέρωσης σχετικά με τον εμβολιασμό.
Την θεωρεί αναγκαία καθώς καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις και παρανοήσεις σε πληθυσμό που δεν είναι καλά ενημερωμένος.
Όπως, επίσης, και στρατηγική 3ης δόσης όπως και αντίστοιχη καμπάνια διότι η επίδραση των εμβολίων φθίνει και με το χρόνο αλλά και απέναντι στην μετάλλαξη Δέλτα.
Επίσης, αναφέρεται στο ότι στο άμεσο μέλλον και με βάσει την εξέλιξη της πανδημίας θα χρειαστούν μέτρα αποστασιοποίησης της κοινωνίας, δηλαδή περιορισμού της διασποράς.
Βέβαια, δεν αναφέρεται σε ποια μέτρα;
Ο Αλέξης Τσίπρας αν και έχει αποκλείσει πρόταση για lockdown, έχει αναφερθεί τελευταία για την πιθανότητα επέκτασης των εμβολιασμών.
Πάντως, σε αυτό που συμφωνούν όλες οι πλευρές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έπρεπε να είχε υπάρξει ενίσχυση του Ε.Σ.Υ με γιατρούς και νέα κονδύλια για την αύξηση των κλινών ΜΕΘ.
Σε αυτό θα πατήσουν πάνω στην Κουμουνδούρου γι’ αυτό, άλλωστε, και ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε αιφνίδια την Θεσσαλονίκη και το Ιπποκράτειο όπου έχουμε ασφυκτικές νοσηλείες και μεγάλη πίεση των γιατρών.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης