Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με υψηλό τζίρο λόγω ΔΕΗ και ήπια άνοδο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με υψηλό τζίρο λόγω ΔΕΗ και ήπια άνοδο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η ΔΕΗ θα μονοπωλήσει και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η είσοδος των νέων μετοχών ανεβάζει την αποτίμηση της εισηγμένης στην τέταρτη θέση, ενώ με το κλείσιμο η μετοχή εισέρχεται στον MSCI Greece Standard. Αναμένονται μεγάλες εισροές σήμερα και αύξηση του τζίρου.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η αγορά χάνει πολύτιμο χρόνο όσο δεν κάνει την κίνηση υπέρβασης. Ο DAX αισίως βρίσκεται κοντά στις 16.200 μονάδες συσσωρεύοντας στα ιστορικά υψηλά και κάθε τόσο, γράφει και ένα υψηλότερο. Εμείς δεν έχουμε γράψει ακόμα τις 930 μονάδες.

Το άνοιγμα είναι σταθεροποιητικό με τη ΔΕΗ να χάνει έδαφος, αλλά και την Coca Cola να αντισταθμίζει την πτώση αφού άνοιξε με άνοδο άνω του 1,5%. Ο τζίρος είναι υψηλός, αλλά πάει σε μία μετοχή. Ανοδικές οι πρώτες πράξεις για τα περισσότερα βαριά χαρτιά.

MSCI: Με την είσοδο της ΔΕΗ, ο MSCI Greece Standard θα έχει από το σημερινό κλείσιμο έξι μετοχές: ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, Eurobank και Alpha Bank.

ΔΕΗ: Η τιμή διάθεσης των 9 ευρώ για τις νέες μετοχές δίνει ένα γρήγορο κέρδος σε όποιους βραχυπρόθεσμους μπήκαν στην αύξηση. Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει τη μετοχή στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Με το ξεκίνημα των συναλλαγών επί της μετοχής έγιναν συναλλαγές άνω των 290 χιλ. τεμαχίων με την τιμή να υποχωρεί άνω του 3% και την αποτίμηση να είναι στα 3,8 δισ. ευρώ.

ΟΤΕ: Η Eurobank Equities διατηρεί τη σύσταση διακράτησης με τιμή στόχο τα 16 ευρώ, ενώ βελτίωσε κάπως την εκτίμηση για τα προσαρμοσμένα EBITDA μετά τις μισθώσεις στα 1,27 δισ. ευρώ το 2021, ενώ για το 2022 περιμένει 1,3 δισ. ευρώ. Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα της μετοχής.

ΕΥΔΑΠ: Έχουμε ένα θέμα σχετικά με τη μετοχή στην κατηγορία Επιχειρήσεις, στο οποίο προσπαθούμε να εξηγήσουμε την πορεία της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Το γενικό συμπέρασμα είναι πως το κλίμα δεν είναι και τόσο καλό για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, για μία σειρά από λόγους, που επηρεάζουν και τη μετοχή.

Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι θα πιεστούν τα κέρδη των επόμενων χρήσεων λόγω της νέας συμφωνίας για την τιμή του αδιύλιστου ύδατος. Ίσως θα πρέπει η διοίκηση να δώσει κάποιες παραπάνω εξηγήσεις. Στα 7,53 ευρώ και στο +0,40% με την αποτίμηση στα 802 εκατ. ευρώ.

COCA COLA: Στο +1,91% και στα 30,47 ευρώ στο ξεκίνημα με όγκο 251 τεμάχια και σημαντική απόσταση μεταξύ πρώτου αγοραστή και πρώτου πωλητή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσπαθούν να δώσουν ανοδική κίνηση και κινούνται οι περισσότερες ανοδικά στα πρώτα λεπτά.

PROFILE: Ανακοίνωσε πως θα πουλήσει 331 χιλ. ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 2,78% του συνόλου με ιδιωτική τοποθέτηση.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Συνεχίζει ανοδικά και σήμερα αλλά με χαμηλό όγκο.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Πιο πάνω και αυτή. Φαίνεται πως οι επενδυτές βλέπουν ξανά τα αποτελέσματα εξαμήνου και θεωρούν, ορθά, ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη αλλά για όλες τις ομοειδείς.

AS COMPANY: Συνεχίζει να μη συγκεντρώνει επενδυτικό ενδιαφέρον, λόγω των πωλήσεων που φαίνεται ότι βγαίνουν υψηλότερα. Το μόνο «αγκάθι» που εντοπίζουμε καθώς ο ισολογισμός είναι δυνατός και η ρευστότητα ισχυρή. Αν ξεκαθάριζε το τοπίο με τον πωλητή, θα μπορούσε να δει σημαντικά υψηλότερα επίπεδα. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης