Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Sell off λόγω της νέας μετάλλαξης στις αγορές – Στον 200άρη ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Sell off λόγω της νέας μετάλλαξης στις αγορές – Στον 200άρη ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Βαριές απώλειες στις αγορές του εξωτερικού λόγω της νέας μετάλλαξης. Με μεγάλες απώλειες άνοιξαν τα συμβόλαια επί των ελληνικών τραπεζικών μετοχών στα παράγωγα, αλλά και ο FTSE 25. Μόλις άνοιξε το ΧΑ είχε 62 πτωτικές μετοχές και καμία ανοδική. Ο Γ.Δ. πήγε γρήγορα στο -3,5% με καλό τζίρο. Χάθηκαν εύκολα οι στηρίξεις και δοκιμάζεται η μεγάλη στήριξη του εκθετικού των 200 ημερών.

Για μία ακόμη φορά οι 930 μονάδες επιβεβαιώνονται ως αντίσταση και δεν καταφέρνει η αγορά να κάνει τη διάσπαση της πολύμηνης συσσώρευσης. Η στήλη διατηρεί την επιφυλακτική της στάση και συνεχίζει να πιστεύει πως η αγορά χρειάζεται προσοχή. Τα όσα γίνονται με την πανδημία δημιουργούν κινδύνους για τις μετοχές.

Επιπλέον ο χρόνος που χάθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν σημαντικός. Έτρεχαν οι αγορές του εξωτερικού σε νέα υψηλά και το ΧΑ αδιαφορούσε. Τώρα στην πτώση, πάλι θα σπεύσει να υπερβάλει. Η προσοχή μας παραμένει στις εισηγμένες με καλά αποτελέσματα και περιορισμένη έκθεση σε δάνεια. Υπάρχουν πολλές φθηνές μετοχές πλέον στο ΧΑ.
ΓΔ_2.jpg
DAX 40: Ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών είναι στις 15.222 μονάδες. Προς τις 15.300 μονάδες με απώλειες 3,7% ο δείκτης λίγο μετά το άνοιγμα. Αν χαθεί η στήριξη του 200αρη, αλλάζει η τάση.

FTSE 25: Η Aegean καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση κοντά στο 7% καθώς θα επηρεαστεί σημαντικά. Η Eurobank παρά τα καλά αποτελέσματα υποχωρεί 5% και ακολουθεί η Εθνική και η Alpha Bank. Ισχυρή πτώση για Motor Oil, Viohalco, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ και γενικά μόνο ο ΟΛΠ άνοιξε αμετάβλητος, αλλά βγαίνουν οι πωλητές ήδη χαμηλότερα. Η πτωτική κίνηση συνοδεύεται από υψηλό τζίρο για τα δεδομένα του ΧΑ.

EUROBANK: Καλύτερα έναντι των μέσων εκτιμήσεων λένε οι αναλυτές πως ήταν τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου τα οποία ανήλθαν στα 102,5 εκατ. ευρώ με τις μέσες εκτιμήσεις να είναι στα 84 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση ανέφερε πως θα ξεπεράσει τους στόχους και πως θα ξεκινήσει συνομιλίες για διανομή μερίσματος.

ATTICA BANK: Συνεχίζονται τα limit down. Στο -26,8% στο ξεκίνημα και στα 0,45 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Δεν μπορούμε να πούμε πως ενθουσιάζουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, αλλά συνολικά στο εννεάμηνο έχουμε κέρδη προ φόρων 14,1 εκατ. ευρώ από 13,2 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 90,2 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση των 167,7 εκατ. ευρώ δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί χαμηλή. Βέβαια, η μετοχή για κάποιους λόγους δεν μπορεί να ξεκολλήσει από αυτά τα χαμηλά επίπεδα. Με το κλίμα να μην είναι καλό συνολικά για την αγορά, θεωρούμε πως περαιτέρω υποχώρηση αποτελεί ευκαιρία, για μακροπρόθεσμους που θέλουν να λαμβάνουν μέρισμα και να… κοιμούνται ήσυχοι. Στα 4,50 ευρώ και στο -2,60% στο ξεκίνημα.

ΕΛΤΟΝ: Ισχυρά τα αποτελέσματα στο εννεάμηνο. Στα 7,34 εκατ. ευρώ από 4,55 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων με πωλήσεις 109,2 εκατ. ευρώ από 96,2 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός στα 16,4 εκατ. ευρώ. Στο -3% στο άνοιγμα.

PERFORMANCE: Είχε καλλιεργηθεί μία προσδοκία ότι μπορεί η αύξηση κεφαλαίου να γίνει ακόμα και σε τιμή πάνω από την τρέχουσα. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε και μάλλον αιτιολογεί και την πορεία της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις. Εμείς θα προσθέσουμε και τα αποτελέσματα, τα οποία δε μας ενθουσίασαν συγκρινόμενα με την αποτίμηση.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Τεράστια διανομή κερδών από προηγούμενες χρήσεις στους μετόχους ύψους 0,339 ευρώ ανά μετοχή μικτό. Την απόφαση θα λάβει η έκτακτη γενική συνέλευση της 17ης Δεκεμβρίου. Το κλείσιμο χθες ήταν 2,58 ευρώ επομένως μιλάμε για μεγάλη μερισματική απόδοση άνω του 10%. Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούλιο είχε δώσει μέρισμα 0,27 ευρώ ανά μετοχή!

ATTICA GROUP: Δυνατό το τρίτο τρίμηνο με πωλήσεις 148,3 εκατ. ευρώ από 113,6 εκατ. ευρώ και EBITDA 47,1 εκατ. ευρώ από 36,9 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο η τελική γραμμή είχε ζημιά 1,3 εκατ. ευρώ από ζημία 28,8 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης