Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evergrande: Πράσινο φως από το Πεκίνο για την αναδιάρθρωση του χρέους των 300 δισ. δολ.

Evergrande: Πράσινο φως από το Πεκίνο για την αναδιάρθρωση του χρέους των 300 δισ. δολ.
Μετά την ανακοίνωση της Evergrande, ακολούθησε επίσημη ενημέρωση από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι θα περιορίσουν τον οποιοδήποτε αντίκτυπο στις αγορές
Σχετικά Άρθρα

Φως στο... σκοτεινό τουνελ της αναδιάρθρωσης του χρέους της Evergrande αρχίζει να αχνοφαίνεται, με το Πεκίνο προσχωρεί τελικά στη λύση της διάσωσης του κολοσσού ακινήτων, σύμφωνα  με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.
Η διοίκηση της εταιρείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εμπλακεί σε «ενεργές συζητήσεις» με πιστωτές από το εξωτερικό, εξετάζοντας ένα πλάνο αναδιάρθρωσης των ομολόγων της.

Διαβεβαίωση

Τόνισε δε, ότι αυτές οι συζητήσεις θα αφορούν ένα χρέος, ύψους 300 δισ. δολαρίων, το οποίο αυτή τη στιγμή θεωρείται μη βιώσιμο.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Evergrande, ακολούθησε επίσημη ενημέρωση από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι θα περιορίσουν τον οποιοδήποτε αντίκτυπο στις αγορές.

Το πακέτο διάσωσης

Πάντως, απέφυγαν εκ νέου να κάνουν λόγο για ένα συντεταγμένο πακέτο διάσωσης της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, η Evergrande παρ’ ολίγο να χρεοκοπήσει και επισήμως, καθώς κατάφερε να καταβάλλει την τελευταία στιγμή τα χρήματα για τα ομόλογα που ωρίμαζαν.

Προστασία της κτηματαγοράς

Το ζήτημα για την Κίνα είναι να κατορθώσει να συντονίσει την αναδιάρθρωση του εταιρικού χρέους της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει τον ευρύτερο τομέα του real estate, ο οποίος αποτελεί σχεδόν το 1/4 της κινεζικής οικονομίας.
Και ιδίως σε μια περίοδο, κατά την οποία το Πεκίνο, επιθυμεί να αναπτυχθεί δυναμικά, μετά την πανδημική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης