Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η Ρωσία δεν μπορεί να υπαγορεύσει τις απαιτήσεις στο ΝΑΤΟ

Γερμανία: Η Ρωσία δεν μπορεί να υπαγορεύσει τις απαιτήσεις στο ΝΑΤΟ
«Πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας, πράγμα που σημαίνει να συζητήσουμε τις προτάσεις που έχει υποβάλει η Ρωσία», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht δήλωσε την Κυριακή (19/12/2021) ότι η Ρωσία δεν μπορεί να «υπαγορεύσει» στο ΝΑΤΟ τις απαιτήσεις της για την περιφερειακή ασφάλεια, καθώς οι εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και των δυτικών χωρών κλιμακώνονται στην Ουκρανία.
Η Γερμανίδα υπουργός μίλησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Λιθουανία, η οποία μαζί με τους γείτονές της στη Βαλτική Εσθονία και Λετονία ανησυχεί για την ασφάλεια της αφού η Ρωσία ανέπτυξε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα κοντά στα σύνορά της με την πρώην Σοβιετική Ουκρανία.

«Να επιλύσουμε την κρίση»

«Πρέπει να επιλύσουμε την τεταμένη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα τόσο διπλωματικά όσο και με αξιόπιστη αποτροπή», είπε η Lambrecht στους δημοσιογράφους.
«Πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας, πράγμα που σημαίνει να συζητήσουμε τις προτάσεις που έχει υποβάλει η Ρωσία.
Αυτό είναι σωστό και σημαντικό», πρόσθεσε στη στρατιωτική βάση Rukla της Λιθουανίας.
«Αλλά δεν μπορεί η Ρωσία να υπαγορεύει στους εταίρους του ΝΑΤΟ πώς θα τοποθετηθούν».
Το ταξίδι είναι το πρώτο της Lambrecht από τότε που διορίστηκε υπουργός Άμυνας, αφού οι Σοσιαλδημοκράτες του νέου Γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz σχημάτισαν κυβέρνηση συνασπισμού με τους Πράσινους και το φιλελεύθερο FDP νωρίτερα αυτό το μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης