Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόθεση Theranos: Ένοχη για απάτη σε βάρος επενδυτών η Elizabeth Holmes

Υπόθεση Theranos: Ένοχη για απάτη σε βάρος επενδυτών η Elizabeth Holmes
Αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής της από το δικαστήριο

Ένοχη για απάτη σε βάρος επενδυτών κρίθηκε από το σώμα ενόρκων δικαστηρίου της Καλιφόρνια η Elizabeth Holmes, το πρόσωπο που ίδρυσε το 2003 την start up εταιρεία Theranos που υποσχόταν να φέρει την επανάσταση στις εξετάσεις αίματος.
Η Holmes, η οποία σε ηλικία 19 ετών ίδρυσε την Theranos υποσχόμενη ένα διαγνωστικό μηχάνημα ταχύτερο και φθηνότερο από αυτά των παραδοσιακών εταιρειών του κλάδου ως προς τις εξετάσεις αίματος.
Η Holmes είχε καταφέρει μέσα σε πολύ λίγα χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη επενδυτών τεράστιου κύρους, διασφαλίζοντας τη στήριξη και τους πόρους από πρόσωπα όπως ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Henry Kissinger, τον πρώην υπουργό Άμυνας, James Mattis, τον μεγιστάνα των ΜΜΕ, Rupert Murdoch, κα.
Είναι χαρακτηριστικό πως η αξία της Theranos είχε φτάσει στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Holmes είχε μια περιουσία της τάξης των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το 2015, δημοσίευμα της Wall Street Journal αποκάλυψε πως το περίφημο διαγνωστικό μηχάνημα που υποσχόταν η Theranos ουδέποτε λειτούργησε, με την εταιρεία να καταρρέει.
Πλέον η Holmes αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου.
Αν και είναι αντιμέτωπη με ποινές που μπορεί να επιφέρουν το μέγιστο 20 χρόνια κάθειρξη, το δικαστήριο αθώωσε την Holmes για μια σειρά από κατηγορίες όπως π.χ. η παραπλάνηση ασθενών, με αποτέλεσμα η τελική ποινή να εκτιμάται πως θα είναι πολύ ηπιότερη.
Σε κάθε περίπτωση θεωρείται βέβαιο πως η Holmes θα ασκήσει έφεση σε οποιαδήποτε καταδικαστική σε βάρος της απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης