Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις τράπεζες η σκυτάλη αλλά δεν αποτυπώθηκε η κίνηση στο Γενικό Δείκτη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις τράπεζες η σκυτάλη αλλά δεν αποτυπώθηκε η κίνηση στο Γενικό Δείκτη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά από καιρό είδαμε διαθέσεις από τις τράπεζες. Ίσως οι πληροφορίες για αυξήσεις επιτοκίων να βοήθησαν, ίσως και οι συνεχιζόμενες θετικές εκθέσεις από τους αναλυτές. Αν είχαμε και δυο–τρία ακόμα βαριά χαρτιά με καλύτερη συμπεριφορά ίσως βλέπαμε το γενικό δείκτη ακόμα πιο ψηλά. Η επιφυλακτικότητα του ξεκινήματος, έδωσε τη θέση της στην αισιοδοξία, αλλά θα χρειαστεί συνέχεια και καλό κλίμα στο εξωτερικό για να δούμε διάσπαση της συσσώρευσης. Σημειώνεται πως οι αγορές του εξωτερικού υποχωρούσαν σήμερα, με τον DAX 40 να έχει χάσει στις τελευταίες συνεδριάσεις περίπου 300 μονάδες.

Ίσως αδικείται η γενική εικόνα της αγοράς με το οριακά θετικό κλείσιμο, αφού η πλειονότητα των μετοχών είχε άνοδο, ενώ και οι συναλλαγές, παρά τα πακέτα ύψους 13,7 εκατ. ευρώ, είναι καλύτερες των προηγούμενων ημερών. Εκτός από τις τράπεζες ξεχώρισε η Τιτάν, που έκλεισε πάνω από τα 14 ευρώ, ενώ το κλείσιμο της Jumbo στο χαμηλό ημέρας, του ΟΤΕ στο -1,31% αλλά και οι μικρότερες απώλειες σε ΟΠΑΠ και Coca Cola μας κράτησαν χαμηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε νέα υψηλά σχεδόν 24 μηνών και κάτι η μετοχή της Εθνικής που απέχει πλέον ελάχιστα από τα 3 ευρώ, ενώ είναι και σε προ πανδημίας επίπεδα. Σήμερα πήραν τη σκυτάλη οι τραπεζικές μετοχές και είδαμε και αρκετά πακέτα να αλλάζουν χέρια. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν κινήσεις από ξένους, οι οποίοι σταδιακά το τελευταίο διάστημα αυξάνουν θέσεις. Εξαιρετική και η Eurobank, η οποία πλησίασε τα δικά της υψηλά, ενώ είδαμε επιτέλους κίνηση και από την Alpha Bank, την οποία θεωρούμε πως έχει σημαντική υστέρηση εδώ και πολλούς μήνες. Με πιο ήπιο ρυθμό ακολούθησε και η Πειραιώς. Στη Eurobank έγιναν πακέτα 2,5 εκατ. τεμαχίων και στην Alpha Bank έγιναν πακέτα 4 εκατ. τεμαχίων. Έγινε επίσης την Πειραιώς ένα πακέτο 665 χιλ. τεμαχίων.

Στο κλείσιμο η ΕΤΕ βρέθηκε σε υψηλό ημέρας και στα 2,9880 ευρώ με άνοδο 3,43%, η ΑΛΦΑ έκλεισε στα 1,10 ευρώ με άνοδο 2,52%, η ΕΥΡΩΒ στα 0,9550 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 0,9748 ευρώ και η ΠΕΙΡ με άνοδο 0,69%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 2,45%. Θα σημειώσουμε και την Ελλάδος, η οποία αν και ενισχύθηκε 0,58% μόνο, προσπαθεί να βρεθεί σε υψηλά 4 ετών. Έκλεισε όμως με σημαντικούς πωλητές στα 17,40 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζεται η απομάκρυνση από τα χαμηλά και η μετοχή σήμερα βρέθηκε ξανά πάνω από τα 14 ευρώ. Εμείς θέλουμε όμως να πάει πάνω από τα 15 ευρώ για να μας δείξει κάτι πιο θετικό.

JUMBO: Στο χαμηλό ημέρας με απώλειες 2,15% και τιμή 12,72 ευρώ. Δείχνει πως και πάλι δυσκολεύεται να σπάσει τα 13 ευρώ.

ΟΤΕ: Με όγκο η πτώση της μετοχής ακόμα και αν αφαιρέσουμε τα λίγα πακέτα. Συνολικά έκανε 717 χιλ. τεμάχια και έχασε 1,57% με αποτέλεσμα να κλείσει στα 16,33 ευρώ. Λογική η διόρθωση καθώς προσέγγισε πρόσφατα την περιοχή των 17 ευρώ, την οποία θεωρεί η στήλη ότι δίνει μία δίκαιη αποτίμηση στη μετοχή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Συνεχίζει να δίνει κέρδη στους επενδυτές που έχουν μετοχές του κλάδου. Η Byte ξεχώρισε με άνοδο 6,21% και υψηλά πάρα πολλών ετών. Η στήλη τη θεωρεί από τις πιο φθηνές του κλάδου. Η Real Cons επίσης έκανε μεγάλη κίνηση. Μάλλον άδειασαν κάποιον και απελευθερώθηκαν δυνάμεις. Logismos, Entersoft, Ίλυδα είχαν επίσης σημαντική άνοδο.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αν και ξεκίνησε επιφυλακτικά, τελικά μπόρεσε και έκλεισε και πάλι με άνοδο και καλές συναλλαγές. Λίγο θέλει και θα βρεθεί και πάλι κοντά στα υψηλά της.

CENTRIC: Βγήκε πάλι πωλητής στη μετοχή και με σχεδόν 200 χιλ. τεμάχια την πήγε στο -2,16% και στα 0,2720 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Νέο πακέτο 318 χιλ. τεμαχίων και φυσικά δεν μπορούμε να μην το συνδέσουμε με τους μεγάλους όγκους και τις μετοχικές αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα. Ίσως να έχουμε κάποιο μεγάλο να βγαίνει εδώ σε συνεννόηση, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις.

SATO: Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση και με μεγάλες εντολές αγοράς για τα δεδομένα της. Επειδή έχουμε διαβάσει διάφορα τις τελευταίες μέρες, καλό θα είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ζητήσει μία ενημέρωση, μήπως και υπάρχει κάποια αλλαγή στα σχέδια. Στα 0,0550 ευρώ και στο +19,57%.

ΒΙΟΤΕΡ: Με άνοδο 14% η μετοχή και με λίγους πωλητές στο κλείσιμο.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης