Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EE: Ζητείται Σχέδιο Β΄ για την προμήθεια φυσικού αερίου εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία

EE: Ζητείται Σχέδιο Β΄ για την προμήθεια φυσικού αερίου εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία

«Παράθυρο» για την διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 2 από τη Γερμανία

Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε συνομιλίες για να εξετάσει τις δυνατότητες αύξησης των προμηθειών φυσικού αερίου στο μπλοκ, δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας kadri Simson μετά τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους υπουργούς Ενέργειας στη Γαλλία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμα του το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022.

Οι ευθύνες της Ρωσίας

Η κρίση εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, η οποία αποδίδεται ευρέως στην έλλειψη ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, έχει προκαλέσει την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, ενώ η Μόσχα αρνείται ότι χειραγωγεί τις προμήθειες αερίου.
Η Επίτροπος δήλωσε ότι θα συμμετάσχει σε συνέδρια στο Αζερμπαϊτζάν και στην Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο για να συζητήσει τρόπους αύξησης των παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Τα αποθέματα

«Τα επίπεδα των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην ΕΕ είναι σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι συνήθως αυτή την εποχή του έτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Οι υπουργοί που συναντήθηκαν στην πόλη της Αμιένης συζήτησαν την αβεβαιότητα στην αγορά που προκλήθηκε από την κρίση στην Ουκρανία και τη σημαντική μείωση των ροών από τη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, δήλωσε η Simson .

Σε επαγρύπνηση

«Το μήνυμά μου είναι ότι η Ευρώπη διαθέτει μια ισχυρή, καλά διαφοροποιημένη και ανθεκτική υποδομή φυσικού αερίου και σαφείς διαδικασίες αλληλεγγύης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε.
«Αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εξαιρετική επαγρύπνηση, να βελτιώσουμε την ετοιμότητά μας για κινδύνους και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών».

O αγωγός Nord Stream 2

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Γερμανία μπορεί να είναι έτοιμη να συζητήσει τη διακοπή του αγωγού Nord Stream 2 - ο οποίος πρόκειται να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία παρακάμπτοντας την Ουκρανία - σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία.
Η Simson υπογράμμισε μια πρόταση της Επιτροπής που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο, η οποία αποσκοπεί στην αναθεώρηση των κανονισμών προμήθειας φυσικού αερίου για τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών όσον αφορά την αποθήκευση φυσικού αερίου.

«Πράσινη» μετάβαση

«Ο στόχος είναι να καταστεί δυνατή η αποτελεσματικότερη χρήση των αποθηκευτικών δυνατοτήτων και να διασφαλιστούν επαρκή επίπεδα αποθεμάτων φυσικού αερίου», δήλωσε.
«Όμως ... η μόνη μόνιμη λύση για την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα ... είναι η ολοκλήρωση της πράσινης μετάβασης», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης