Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απώλειες με καλό τζίρο και την Εθνική πάλι στο επίκεντρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απώλειες με καλό τζίρο και την Εθνική πάλι στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στα ύψη έχει πάει η μεταβλητότητα το τελευταίο διάστημα. Κακά τα νούμερα για το ΑΕΠ στη Γερμανία σήμερα. Ο DAX προς το παρόν όμως δείχνει πως κοντά στις 15.000 μονάδες βρίσκει στήριξη. Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν επίσης τον τόνο στη Wall Street. Εμείς θα λέγαμε πως δείξαμε μία καλή συμπεριφορά με την έννοια ότι κρατάμε χαρακτήρα και δεν πανικοβάλλονται οι επενδυτές όταν βλέπουν -2% στη Γερμανία.

Δεν ξέρουμε που θα βγάλει αυτή η μεταβλητότητα, καθώς μία μας βγάζει έξω από την πολύμηνη συσσώρευση και την άλλη μας ξαναβάζει μέσα. Πιστεύουμε πως υπάρχουν πολλά φθηνά χαρτιά στο ελληνικό χρηματιστήριο, εκτός από τα προβεβλημένα. Αναμένουμε και τα αποτελέσματα χρήσης 2021 αλλά και τις εκτιμήσεις για το 2022, από όσες εισηγμένες κάνουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και πάλι ρεσιτάλ από την Εθνική Τράπεζα με δυνατές αγορές και αρκετά πακέτα. Έκανε και μεγάλο μέρος από το συνολικό τζίρο του ΧΑ (26,7 εκατ. ευρώ από 89,5 εκατ. ευρώ). Δεν έφτανε μόνο αυτή όμως, θέλαμε και κάτι άλλο. Καλή εικόνα πάντως και από τις άλλες 3 συστημικές. Έτσι συνολικά ο τραπεζικός δείκτης είχε μία καλύτερη εικόνα από το Γενικό Δείκτη. Ελάχιστα λεπτά βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος η ΕΤΕ και έβαλε γερή πλάτη. Χωρίς μεγάλες απώλειες πάντως οι άλλες συστημικές.

JUMBO: Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η μετοχή και έγραψε τιμή οριακά χαμηλότερα από τα 13 ευρώ.

LAMDA: Χωρίς να δούμε μεγάλο όγκο η μετοχή πήγε σημαντικά χαμηλότερα από τα 7 ευρώ και έγραψε χαμηλό στα 6,8650 ευρώ. Στο κλείσιμο βρέθηκε στα 6,99 ευρώ καθώς όπως έχουμε δει το τελευταίο διάστημα οι αγορές ιδίων συμβάλουν στη βελτίωση της εικόνας της μετοχής.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Θα περιμέναμε καλύτερη αντίδραση με βάση τα όσα είπε η διοίκηση. Αντιθέτως είδαμε τη μετοχή να υποχωρεί. Τα 16 ευρώ δείχνουν ότι κρατάτε ως αντίσταση και παρά την εκτίμηση για τα κέρδη του 2022 δεν τα πλησίασε. Με μονοψήφιο p/e δηλαδή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2022 η μετοχή. Στα 15,09 ευρώ και στο -1,31%.

ΟΛΠ: Μέχρι και τα 17,04 ευρώ πήγε σήμερα η μετοχή, αν και το κάτω μέρος του πλαγιοκαθοδικού καναλιού είναι χαμηλότερα. Τελικά έκλεισε στα 17,40 ευρώ που ήταν το υψηλό της ημέρας αλλά με απώλειες 0,57%.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Στο χαμηλό ημέρας και στα 4,17 ευρώ έκλεισε η μετοχή. Κοντά στα 4,10 ευρώ ελπίζουμε να βρει στήριξη και να μη γυρίσει στα γνωστά.

ΑΒΑΞ: Μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις σήμερα πήγε να βγάλει αντίδραση και τα κατάφερε. Μάλιστα ο όγκος ήταν σχετικά χαμηλός που σημαίνει ότι δεν υπήρχε μεγάλος πωλητής. Στα 0,9760 ευρώ και στο +4,61%.

EPSILON NET: Καλή εικόνα και από τη συγκεκριμένη μετοχή και έκλεισε με άνοδο 2,61%.

YALCO: Κινητικότητα το τελευταίο διάστημα και λογικά έχει να κάνει με την πρόσφατη συμφωνία που έκανε με τον πιστωτή για τα ακίνητα. Περιμένουμε ισολογισμό να δούμε που θα διαμορφωθούν, δάνεια, ίδια κεφάλαια κτλ., αλλά βλέπουμε πως υπάρχει διάθεση για υψηλότερα. Για τη στήλη το σημαντικό είναι το κεφάλαιο κίνησης. Να βρει δηλαδή κεφάλαια να ξεκινήσει πάλι.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Το πρώτο αρνητικό πρόσημο έγραψε σήμερα σε κλείσιμο η μετοχή, αφού εδώ και μέρες άνοιγε με μεγάλες απώλειες αλλά λόγω όγκου έκλεισε αμετάβλητη. Σήμερα έκανε 2.030 τεμάχια και έκλεισε στο -8,87%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης