Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με ήπιες απώλειες και χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με ήπιες απώλειες και χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η μεταβλητότητα στις αγορές του εξωτερικού είναι υψηλά. Ειδικά στη Wall Street άλλα βλέπουμε στο άνοιγμα και άλλα στο κλείσιμο. Ο DAX άνοιξε με απώλειες κοντά στο 1% και με μικρότερες η Γαλλία, η Αγγλία και η Ελβετία. Τα αποτελέσματα βέβαια που ανακοινώνονται κυρίως στις ΗΠΑ είναι καλά και περιορίζουν τις ανησυχίες που έχουν να κάνουν με τη FED. Σημειώνουμε πως ο DAX δίνει μάχη με τον εκθετικό των 200 ημερών.

Η δική μας αγορά άνοιξε καλύτερα και πάλι από τις ευρωπαϊκές. Οι τράπεζες και κυρίως η Εθνική και η Alpha Bank κρατάνε και πάλι δυνατά, περιορίζοντας την πτώση του Γενικού Δείκτη, αλλά δε βλέπουμε και διαθέσεις για μεγάλες πωλήσεις και στο υπόλοιπο ταμπλό. Οριακά χαμηλότερα το άνοιγμα με Εθνική και Μυτιληναίο να ξεχωρίζουν και να ακολουθεί η ΑΛΦΑ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η χθεσινή πορεία της Εθνικής Τράπεζας ερμηνεύτηκε από κάποιους ως προσδοκία από μερίδα επενδυτών για είσοδο στον MSCI στην επόμενη αναδιάρθρωση. Έτσι τοποθετούνται κάποιοι από τώρα. Στις 9 Φεβρουαρίου θα μάθουμε. Άλλοι αναλυτές αναφέρουν πως συνολικά ο τραπεζικός δείκτης είναι ανθεκτικός όπως και ο ευρωπαϊκός, ο οποίος είναι σε υψηλά Οκτωβρίου 2018. Καλή εικόνα στο ξεκίνημα από ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ενώ χωρίς διαθέσεις για σημαντική διολίσθηση οι άλλες συστημικές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Από παλιά όταν έπαιζε στόρι ενέργειας και έτρεχε η ΔΕΗ, η συγκεκριμένη δεν είχε ανάλογη πορεία. Τότε είχαμε γράψει πως με τους δείκτες που δίνουν δίκαιες τιμές για τη ΔΕΗ η συγκεκριμένη πρέπει να πάει αρκετά υψηλότερα. Νομίζουμε πως η εκτίμηση για τα κέρδη του 2022 πάνω δηλαδή από 260 εκατ. ευρώ δείχνει πως η μετοχή είναι φθηνή και πως παίζει με μονοψήφιο p/e όταν άλλες θα το δουν με τα κέρδη δύο χρήσεων μετά. Στα 15,35 ευρώ με ήπια άνοδο η μετοχή στο ξεκίνημα.

FTSE 25: Χαμηλός ο όγκος στα πρώτα λεπτά. Από τις μετοχές που έχουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση, ο όγκος είναι ελάχιστος και κάτω από 500 τεμάχια. Κάποιες πωλήσεις βγήκαν στη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υποχωρεί 1,83%.

JUMBO: Με μικρό όγκο άνοιξε η μετοχή και στα 13,21 ευρώ. Η αποτίμηση οριακά χαμηλότερα από τα 1,8 δισ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Στα 14 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής με απώλειες περίπου 1%.

LAVIPHARM: Πολύ δυνατά έχει πάει η μετοχή το τελευταίο διάστημα και έχει μάλιστα γράψει και πολυετή υψηλά. Σήμερα από νωρίς είχε μεγάλη εντολή αγοράς 40 χιλ. τεμαχίων στα 0,7150 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μεγάλες εντολές πώλησης ξανά στημένες σε επίπεδα πάνω από 1,80 ευρώ. Τώρα δε νομίζουμε πως κάποιοι θέλουν να πουλήσουν βάζοντας τέτοιες εντολές. Μάλλον είναι οι λεγόμενες «τάπες». Αχρείαστες μας φαίνονται, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν κοιτάζουν και πολλοί τη συγκεκριμένη.

MEDICON: Ανακάμπτει στις τελευταίες συνεδριάσεις καθώς είχε βρεθεί να χάνει περίπου 1 ευρώ από τα υψηλά της. Στα 4,94 ευρώ και στο +5,11% με μικρό όγκο αλλά και με μεγάλο αγοραστή για τα δεδομένα της στα 4,77 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Μετά το πτωτικό σερί, προσπαθεί να βγάλει αντίδραση σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης