Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εξελίξεις… σε Εθνική τράπεζα, doValue, MIG, Attica Bank, ΔΕΗ και Αττική Οδό με επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον

Εξελίξεις… σε Εθνική τράπεζα, doValue, MIG, Attica Bank, ΔΕΗ και Αττική Οδό με επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον
Πολλά και ενδιαφέροντα από τον κλάδο των τραπεζών, κατασκευών και ενέργειας με επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις σε πολλά μέτωπα… λαμβάνουν χώρα και το bankingnews συγκέντρωσε ορισμένες εξ αυτών και τις παρουσιάζει.

Εθνική τράπεζα – Αρχές Απριλίου η DGComp αποφασίζει για την Εθνική Ασφαλιστική και το deal με το CVC…

Με βάση νεότερες πληροφορίες η DGComp η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θα αποφασίσει και θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις της για το deal μεταξύ του αμερικανικού fund CVC και της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Να σημειωθεί ότι ορισμένες εταιρίες του κλάδου Υγείας, κατήγγειλαν στην DGComp θέματα ανταγωνισμού καθώς το CVC πέραν από πλειοδότης στην Εθνική Ασφαλιστική είναι και ιδιοκτήτης πολλών ιδιωτικών νοσοκομείων π.χ. Υγεία, Metropolitan κ.α.
Πηγή που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews αναφέρει ότι η DGComp αρχές Απριλίου θα λάβει τις αποφάσεις για την Εθνική Ασφαλιστική που αναμένεται να είναι… θετικές κατά βάση για την Εθνική τράπεζα και την πώληση στρατηγικού ποσοστού της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC.
Το αμερικανικό fund CVC πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε κάποια ριζική κίνηση των εξαγοραζόμενων εταιριών, π.χ. δεν θα χρειαστεί να πουλήσει… αλλά θα υπάρξουν κάποιες κατευθύνσεις στο ρόλο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το ευέλικτο deal της doValue στα ακίνητα με ταμείο 100 εκατ και κέρδος 50 εκατ

Πρόσφατα η doValue η εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων και η μεγαλύτερη εταιρία του είδους στην Ελλάδα με 32 δισεκ. ευρώ NPEs προέβη σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση…στην αγορά ακινήτων.
Συγκεκριμένα πούλησε ορισμένα μεγάλα ακίνητα τα οποία δημιουργούν ένα buffer ρευστότητας 100 εκατ και με δεδομένο ότι η doValue τα έχει αποτιμήσει περίπου 50 εκατ θα προκύψει κέρδος περίπου 50 εκατ προ φόρων από την συναλλαγή.
Το επόμενο διάστημα οι εταιρίες διαχείρισης NPEs εκμεταλλευόμενες την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν από κατασχέσεις και υποθήκες που προέρχονται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναμένεται να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη… εκμεταλλευόμενες την τάση…
Σε γενικές γραμμές επειδή η πορεία της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα θα είναι ανοδική, θα δούμε πολλές τέτοιες κινήσεις στην αγορά ακινήτων προσεχώς… τόσο από τις εταιρίες διαχείρισης NPEs όσο και από τις τράπεζες που επίσης διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Να επισημανθεί ότι η μεγάλη ακίνητη περιουσία των τραπεζών θα είναι ένας θετικός παράγοντας που θα επιδράσει στα κέρδη και στις χρηματιστηριακές τους αποτιμήσεις…

Οι τράπεζες ενέκριναν το deal ΑΝΕΚ και Attica Group – Κέρδος για την MIG

Οι τράπεζες ενέκριναν το deal ΑΝΕΚ με Attica group στην ακτοπλοΐα εξέλιξη θετική για την στρατηγική της MIG ως εταιρία συμμετοχών.
Με βάση πληροφορίες οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha bank συμφώνησαν στο ύψος του haircut που θα δεχθούν στα δάνεια της ANEK ύψους 250 εκατ ευρώ.
Εάν το haircut προσέγγιζε το 50% - όπως φαίνεται - θα δημιουργούσε ιδιαίτερα θετική προοπτική στην Attica group η οποία συνεχίζει να καταγράφει βελτίωση των αποδόσεων της παρά την αστάθεια του πετρελαίου.
Υπολογίζεται ότι η Attica Group μετά την αφαίρεση του δανεισμού θα αποτιμάται περίπου στα 380-400 εκατ οπότε καθίσταται αντιληπτό ότι η MIG δεν μπορεί να αξίζει 32,3 εκατ στο χρηματιστήριο.

Μετά την εμπλοκή για τον μεταβατικό διευθύνοντα σύμβουλο… κληρώνει για Attica bank

To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ως βασικός και στρατηγικός μέτοχος είχε προτείνει για μεταβατικό διευθύνοντα σύμβουλο τον Μίνωα Μωυσή.
Η πρόταση δεν εγκρίθηκε από την Ellington παρ΄ ότι είναι μέτοχος μειοψηφίας με ποσοστό κάτω του 10%.
Αυτή την εβδομάδα θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νέος μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος.
Ο ρόλος του νέου συμβούλου θα είναι να υλοποιήσει την έρευνα δέουσας επιμέλειας στον ισολογισμό της Attica bank ώστε να βρει τις μαύρες τρύπες…
Επίσης θα υλοποιήσει την δεύτερη και την 3η ανακεφαλαιοποίηση οι οποίες θα λάβουν χώρα εντός 12 μηνών.
Ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος θα έχει διάρκεια 12-14 μήνες…
Κατά την άποψη μας το ΤΧΣ έπρεπε να επιβληθεί και να απαιτήσει να περάσει η πρόταση για Μ. Μωυσή ο οποίος θα παραμείνει αντιπρόεδρος της Attica bank.
Ο Θεόδωρος Πανταλάκης ως σημερινός διευθύνων σύμβουλος, όλοι οι μέτοχοι έχουν συμφωνήσει ότι πρέπει να αποχωρήσει από την Attica bank.

Η ΔΕΗ συνεχίζει να είναι ακόμη κάτω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου τα 9 ευρώ

Πριν αρκετό καιρό το bankingnews είχε ασκήσει έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ στα 9 ευρώ.
Τονίζαμε τότε ότι η τιμή ήταν αδικαιολόγητα υψηλή.
Ενώ το χρηματιστήριο βρίσκεται κοντά στα υψηλά έτους… η μετοχή της ΔΕΗ παραμένει κάτω από τα 9 ευρώ, οριακά κάτω μεν αλλά δεν δημιουργήθηκε η δυναμική που ορισμένοι είχαν υποστηρίξει.
Τότε κάποιοι αναζητούσαν σκοτεινά κίνητρα… πίσω από τις αναφορές του bankingnews αλλά σκοτεινά κίνητρα δεν υπήρχαν…ήταν το φως της λογικής που έγινε πανάκριβο με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ… και παρ΄ όλα αυτά η μετοχή δεν τραβάει.

Σχηματίζονται οι συμμαχίες για την Αττική Οδό – Μη δεσμευτικές προσφορές 20 Απριλίου

Οι συμμαχίες αρχίζουν να δημιουργούνται μεταξύ ξένων ομίλων και ελληνικών κατασκευαστικών εταιρών για την παραχώρηση της Αττικής Οδού του μεγαλύτερου έργου παραχώρησης, επέκτασης και κατασκευής.
Η Macquarie Group από την Αυστραλία μετά τα 2,1 δισεκ. που έδωσε για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ σχεδιάζει να κατέλθει στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό με μεγάλους στόχους και αξιώσεις.
Επίσης θα συμμετάσχουν τα αμερικανικά funds CVC και KKR.
Πρέπει να αναφερθεί ότι εάν υποθέσουμε ότι το τίμημα θα κινηθεί στα 3,5 δισεκ. τα 2,5 δισεκ. θα είναι δανεισμός και το 1 δισεκ. ίδια συμμετοχή.
Τα κοινοπρακτικά σχήματα μεταξύ ενός μεγάλου ξένου που έχει τα κεφάλαια και μιας ελληνικής κατασκευαστικής εταιρίας…αρχίζουν να μορφοποιούνται.
Μάλιστα θα υπάρξουν και δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκπλήξεις…
Η κυβέρνηση πάντως συνεχίζει να είναι ενοχλημένη με τον Ελλάκτωρ βασικό μέτοχο της Εγνατίας Οδού και του Holterman της Reggeborgh…

Deal στον χώρο των ασφαλιστικών εταιριών

Από ότι πληροφορούμαστε βασικός μέτοχος ασφαλιστικής εταιρίας βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης των μετοχών που κατέχει σε στρατηγικό επενδυτή... προσεχώς οι εξελίξεις... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης