Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Sell off στο Χ.Α. με περισσότερες από 30 μετοχές να έχουν πτώση άνω του 7% - Αλλαγές στη διαδικασία ΑΜΕΜ

Sell off στο Χ.Α. με περισσότερες από 30 μετοχές να έχουν πτώση άνω του 7% - Αλλαγές στη διαδικασία ΑΜΕΜ
Να σημειωθεί πως λόγω υψηλής μεταβλητότητας οι χρονισμοί του Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) άλλαξαν με ενημέρωση του Χ.Α.
Σχετικά Άρθρα

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιουργεί τριγμούς στις αγορές παγκοσμίως και δεν αφήνει ανεπηρέαστο το Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Με υψηλό τζίρο άνω των 58 εκατ. ευρώ οι ελληνικές μετοχές βυθίζονται και για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες δοκιμάζονται ξανά οι 900 μονάδες.
Μάλιστα ο Γενικός Δείκτης εισήλθε και πάλι εντός του καναλιού της πολύμηνης συσσώρευσης ενώ προσεγγίζει και τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών.
Περισσότερες από 30 μετοχές καταγράφουν απώλειες άνω του 7%, κάτι που αποτυπώνει με ανάγλυφο τρόπο τι συμβαίνει σήμερα στις αγορές.
Επιπλέον μόνο η Φίλιππος Νάκας έχει άνοδο σήμερα αν και με μόλις 2 πράξεις και όγκο 537 τεμάχια, αλλά πήγε και αυτή σε δημοπρασία αφού οι πωλητές βγήκαν σημαντικά χαμηλότερα.
Να σημειωθεί πως λόγω υψηλής μεταβλητότητας οι χρονισμοί του Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) μεταβάλλονται με ενημέρωση του Χ.Α. ως εξής: Φάση Συγκέντρωσης Εντολών λόγω ΑΜΕΜ: 10 λεπτά (από 2 λεπτά).
Φάση Επέκτασης Συγκέντρωσης Εντολών λόγω ΑΜΕΜ: 5 λεπτά (από 1 λεπτό).
Αντίστοιχη τροποποίηση είχε γίνει τον Μάρτιο του 2020 λόγω Covid .
Η Μαθιός έχει τις μεγαλύτερες απώλειες 14% και ακολουθεί η Fieratex με πτώση 11%, η Παΐρης με 10,8%, η Q&R με 10,09%, η Βιοκαρπέτ με 10%, η MIG με 9,91%, η Δούρος με 9,62% και η Βιοσώλ με 9,55%.
Από τα βαριά χαρτιά η Εθνική χάνει 8,3%, η Alpha Bank 8,1% και η Eurobank 8,1%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης