Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο χαμηλό ημέρας, χωρίς window dressing και με ελάχιστους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο χαμηλό ημέρας, χωρίς window dressing και με ελάχιστους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν και ξεκίνησε με καλές διαθέσεις το γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών μας επηρέασε. Δεν νομίζουμε πως είδαμε κινήσεις ωραιοποίησης που περίμεναν οι αναλυτές. Αντιθέτως, αυτό που πιστεύουμε ότι είδαμε ήταν μία στάση αναμονής. Οι επενδυτές μάλλον θέλουν να μάθουν τα νεότερα από τις διαπραγματεύσεις, να μάθουν αν όντως βρισκόμαστε κοντά σε μία παύση των εχθροπραξιών ή αν όλα αυτά που φημολογούνται είναι απλώς παιχνίδια τακτικής και δεν πρόκειται να σταματήσει ο πόλεμος.

Από την άλλη οι εξελίξεις στο φυσικό αέριο, ο τρόπος πληρωμής, η πορεία που καταγράφει το ρούβλι, η τιμή του πετρελαίου επηρεάζει τις αγορές και την δική μας. Σήμερα δεν είχαμε κάτι αξιόλογο. Ελάχιστοι ήταν οι πρωταγωνιστές και ανάμεσά τους η Epsilon Net και τα νέα ιστορικά υψηλά. Προφανώς αυτή η κίνηση παραπέμπει σε είδηση. Ο Γ.Δ. έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 0,59%.

Η στήλη θα συνεχίσει να πηγαίνει με τα θεμελιώδη. Μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι από τις ανακοινώσεις, από τα κέρδη που δημοσιεύονται αλλά και από τα μερίσματα που προτείνονται. Αναμένουμε τις αποκοπές στις επόμενες εβδομάδες και όπως σημείωναν και κάποιοι αναλυτές, θα μπορούσαν τα καλά μερίσματα να δώσουν στήριξη στην αγορά και να μην απομακρυνθούμε από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

ΤΡΙΜΗΝΟ: Το πρώτο τρίμηνο του 2022 ολοκληρώθηκε με απώλειες 1,55%. Μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες οι επενδυτές έζησαν ένα τρομερό ράλι και μία εξίσου φοβερή διάλυση αποτιμήσεων. Το καλό είναι πως μπόρεσε να κρατηθεί η αγορά και βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει από τα χαμηλά της. Τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί πρέπει να μας κάνουν πιο προσεκτικούς και όχι φυσικά άπληστους. Όταν υπάρχουν κέρδη θα πρέπει η ρευστότητα να βελτιώνεται και στις μεγάλες απώλειες να μειώνεται.

AEGEAN: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και όλες με άνοδο άνω του 2%. Έτσι η μετοχή έχει από την αρχή του έτους άνοδο 15,3%. Θα λέγαμε πως βοήθησαν οι δηλώσεις της διοίκησης και παρά την υψηλή τιμή του πετρελαίου οι κρατήσεις πάνε εξαιρετικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν και η ΑΛΦΑ είχε μία καλή εικόνα στο τέλος την χάλασε. Η ΕΥΡΩΒ ήταν πολύ καλή στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης αλλά έκλεισε στο χαμηλό ημέρα, αλλά με άνοδο. Δεν έχασε το θετικό πρόσημο ούτε στιγμή σήμερα. Με άνοδο και η ΕΤΕ, ενώ με μικρές απώλειες ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ. Στο +19% στο τρίμηνο η ΕΥΡΩΒ, στο +14% η ΕΤΕ, η ΠΕΙΡ στο +9,69% και στο +3,6% η ΑΛΦΑ. Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο η ΑΛΦΑ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ πιστεύει πως θα μπορέσει να πιάσει τον στόχο για διπλασιασμό της κερδοφορίας το 2022 παρά τις προκλήσεις που υπάρχουν παγκοσμίως και περιμένει πως θα μπορέσει να διπλασιάζει το μέρισμα στα επόμενα δύο χρόνια. Αύξησε την τιμή στόχο στα 23,80 ευρώ από 19,50 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Για το 2022 περιμένει καθαρά κέρδη 261,4 εκατ. ευρώ και το 2023 380,6 εκατ. ευρώ. Το 2022 περιμένει μέρισμα 0,68 ευρώ ανά μετοχή και το 2023 0,99 ευρώ ανά μετοχή.

EPSILON NET: Τρομερό το ράλι της μετοχής. Δεν είναι βέβαια η πρώτη μέρα ανόδου. Εδώ και μήνες γράφει το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο. Στα ύψη η κεφαλαιοποίηση και προφανώς θα πρέπει να δικαιολογηθεί με μεγέθη. Πιστεύουμε πως θα ανακοινώσει κάτι σύντομα. Αυτό μας έδειξε δηλαδή το ταμπλό. Στα 6,42 ευρώ και στο +7% με όγκο 53 χιλ. τεμάχια. Η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ βλέπει πως έχει περιθώριο ανόδου και δίνει δίκαιη τιμή τα 7,50 ευρώ αλλά και σε ένα άλλο σενάριο που δεν είναι το βασικό θα μπορούσε να δει και τα 8,9 ευρώ. Περιμένει καθαρά κέρδη 16,6 εκατ. ευρώ το 2022 και 25 εκατ. ευρώ το 2023.

ΕΧΑΕ: Με απώλειες 1,60% και στα 3,69 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Λόγω ΕΠΣΙΛ νομίζουμε πως ακολούθησε και η ΕΝΤΕΡ και η ΠΕΡΦ και σημείωσαν καλή άνοδο.

PHOENIX VEGA MEZZ: Αξιοπρόσεκτη η κίνηση με αξιόλογο όγκο και κάποιες μεγάλες εντολές που φάνηκαν προσυμφωνημένες αλλά εντός κύκλου. Στο +4,82% και στα 0,0631 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης