Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης πέριξ του εκθετικού των 200 ημερών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης πέριξ του εκθετικού των 200 ημερών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Απώλειες περίμεναν στο άνοιγμα οι αναλυτές, αλλά η αγορά ξεκίνησε σταθεροποιητικά αφού και οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν παρόμοιες τάσεις. Υπάρχει ανησυχία λόγω της έντασης στην Ουκρανία και καθώς δε φαίνεται να υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Από την άλλη η στάση της Ρωσίας προς την Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο δημιουργεί προβληματισμό.

Το ρούβλι έχει σημειώσει μεγάλο ράλι από τα χαμηλά του το τελευταίο διάστημα και η ενίσχυση αποδίδεται στην κίνηση της Ρωσίας να ζητάει πληρωμές του φυσικού αερίου σε ρούβλι. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται γύρω από τον εκθετικό των 200 ημερών και στο ξεκίνημα παραμένει λίγο κάτω. Ο τζίρος χαμηλός και ξεχωρίζει ο ΑΔΜΗΕ, η Eurobank και από τα μικρά η Centric.

ΑΔΜΗΕ: Καλοδεχούμενη η βελτίωση των αγοραστών. Στα 2,30 ευρώ με δυνατές εντολές αγοράς και όγκο πάνω από 17 χιλ. τεμάχια στα πρώτα 5 λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με μεταβλητότητα και με τη Eurobank να ξεχωρίζει κάπως στα πρώτα λεπτά. Καλή η εικόνα και της Εθνικής. Ανοδικά και η Alpha Bank, ενώ με απώλειες άνοιξε η Πειραιώς.

ΕΥΔΑΠ: Προσπαθεί να παραμείνει γύρω από τα 7 ευρώ. Ενισχύεται σήμερα άνω του 2%, αλλά εδώ το θέμα είναι να βρει τη λύση η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει το πλάνο της εταιρείας.

ΟΛΠ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα και με χαμηλό όγκο.

EPSILON NET: Επτά συνεχόμενες ανοδικές μετρούσε μέχρι χθες η μετοχή και μάλιστα χθες είχε άνοδο 7%. Από την αρχή του έτους στο +24% και με τη Χρυσοχοΐδης να λέει πως έχει σημαντικό περιθώριο ανόδου. Με άνοδο ξεκίνησε και σήμερα και πάει για τον όγδοη.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Το τέταρτο τρίμηνο δεν πήγε καλά και έτσι η συνολική κερδοφορία μας δίνει υψηλό p/e. Μας άρεσαν οι λειτουργικές ταμειακές ροές που μείωσαν τον καθαρό δανεισμό, αλλά μέχρι εκεί. Δείτε και σχετικό θέμα που έχουμε στη στήλη. Με απώλειες 3,5% το άνοιγμα της μετοχής και στα 2,22 ευρώ.

CENTRIC: Υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα από το εξωτερικό που εμπλέκουν τη Novibet και φυσικά υπάρχει εδώ και καιρό η φήμη για τη δική μας εισηγμένη, που όμως δεν επιβεβαιώνεται. Η μετοχή σήμερα άνοιξε με δυνατή άνοδο και στο +7,86% με όγκο 23 χιλ. τεμάχια. Στα 0,3020 ευρώ η τιμή.

ΕΠΙΕΛΕΚΤΟΣ: Παρά τη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων δεν κατάφερε κάτι ο όμιλος. Στα 18,04 εκατ. ευρώ από 12,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο και ζημιά 878 χιλ. ευρώ από 541 χιλ. ευρώ. Ο κλάδος των κλωστών ανακάμπτει λόγω και του υψηλού μεταφορικού κόστους από την Κίνα, οι εξαγωγές πάνε καλά, αλλά έχει επηρεαστεί και από το υψηλό ενεργειακό κόστος. Θέλει να επενδύσεις στην ενέργεια περαιτέρω η εταιρεία, αλλά η στήλη θεωρεί πως ήδη ο δανεισμός είναι αρκετά υψηλός.

IDEAL: Δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός, αλλά η εταιρεία έχει δώσει pro forma αποτελέσματα χρήσης νωρίτερα. Αν πάμε με τον ισολογισμό και όχι με τα pro forma θα πρέπει να δούμε με άλλο μάτι την αποτίμηση καθώς τα κέρδη είναι πενιχρά.

ΚΕΚΡΟΨ: Με σημαντική άνοδο άνοιξε η μετοχή και με χαμηλό όγκο. Στα 2,44 ευρώ και στο +6,55% με 4 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης