Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Υπό εξέταση η μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε βασικά είδη διατροφής

Γεωργιάδης: Υπό εξέταση η μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε βασικά είδη διατροφής
«Eξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%», ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Στο... μικροσκόπιο της κυβέρνησης βρίσκεται η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη, όπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
«Το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπ. Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.
Πρόσθεσε ότι «εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%».

Να χειριστούμε την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται κάποια μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος.
Όπως ανέφερε, «πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν ''κατοστάρηδες'' ».
Αναγνώρισε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε».

Δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων για αισχροκέρδεια

Τέλος, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ξεκινά από την άλλη Δευτέρα η δημοσιοποίηση ονόματων εταιριών που αισχροκερδούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης