Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: Αβέβαιο το μέλλον μετά την εξαγορά από τον Musk - Τι θα γίνει με τον λογαριασμό του Trump

Twitter: Αβέβαιο το μέλλον μετά την εξαγορά από τον Musk - Τι θα γίνει με τον λογαριασμό του Trump
Σε περίοδο αβεβαιότητας εισέρχεται το Twitter μετά την εξαγορά από τον Elon Musk
Σχετικά Άρθρα
Σε περίοδο αβεβαιότητας εισέρχεται το Twitter μετά την εξαγορά από τον Elon Musk, καθώς παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του μεγιστάνα, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της δημοφιλούς πλατφόρμας αλλά και το μέλλον των εργαζομένων.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Parag Agrawal δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το μέλλον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι αβέβαιο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του προσωπικού της εταιρίας.
Ο Musk θα δεχτεί ερωτήσεις από το προσωπικό του Twitter αργότερα, όπως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους η εταιρία.
Καθώς ο Agrawal άκουγε τις ερωτήσεις για τα σχέδια του Musk αναφορικά με την εταιρία, την πιθανότητα απολύσεων, αλλά και τις σκέψεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας για την ίδια συμφωνία, απέφυγε αρκετές ερωτήσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτές θα έπρεπε να απαντηθούν από τον Musk.
Ο Musk έχει δηλώσει ότι ο Twitter θα πρέπει να είναι μία πλατφόρμα που θα προωθεί την ελευθερία του λόγου.
Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter αποδέχθηκε τη Δευτέρα 25/4 την πρόταση του δισεκατομμυριούχου Elon Musk να αγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και να την βγάλει από το Χρηματιστήριο.
Η μετοχή του Twitter έκλεισε με κέρδη 5,66% στα 51,70 δολάρια ή συνολική χρηματιστηριακή αξία 38,6 δισεκ. δολάρια έναντι προσφοράς του Musk σρα 44 δισεκ δολάρια.

Τι θα γίνει με τον λογιαριασμό του Trump

Οι εργαζόμενοι ρώτησαν τον Agrawal για το αν ο πρώην πρόεδρος Donald Trump, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter ανεστάλη μόνιμα την προηγούμενη χρονιά, θα μπορέσει να επανέλθει στο μέσο μετά την ανάληψη του ελέγχου από τον Musk.
«Από τη στιγμή που η συμφωνία κλείσει, δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα πάει η πλατφόρμα», απάντησε ο Agrawal σε μία ερώτηση που ήταν σχετική με τον Trump.
“ Πιστεύω πως όταν έχουμε μία ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Elon θα είναι μία ερώτηση την οποία θα πρέπει να του θέσουμε”.
Ο Agrawal είπε στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν σχέδια για απολύσεις.
Ο Bret Taylor, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter είχε ως στόχο να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ότι η συμφωνία με τον Musk έδωσε προτεραιότητα στην “ λειτουργική συνέχεια” μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας.
“ Νομίζω ότι αισθανόμαστε πολύ άνετα ότι (η συμφωνία) δίνει σε αυτή την ομάδα την ικανότητα να συνεχίσει να κάνει την εταιρία επιτυχή, μεταξύ της υπογραφής και του κλεισίματος της μεταβίβασης,” είπε ο Taylor.

Οι πολιτικές αντιδράσεις

Στην Ουάσιγκτον, οι Ρεπουμπλικάνοι που επέκριναν την εταιρεία για τις πολιτικές περιεχομένου της επικρότησαν τη συμφωνία του Elon Musk, ενώ πολλοί Δημοκρατικοί είπαν ότι η εξαγορά δείχνει ότι οι δισεκατομμυριούχοι έχουν υπερβολική δύναμη και χρειάζονται περισσότερο έλεγχο.
«Αυτή είναι μια εξαιρετική μέρα για να είσαι συντηρητικός στο Twitter», έγραψε στο Twitter η γερουσιαστής Marsha Blackburn (R., Tenn.).
«Συγχαρητήρια, @elonmusk! Ανυπομονώ για ένα twitter προσανατολισμένο στον ελεύθερο λόγο», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος Yvette Herrell (R., N.M.).
Ο βουλευτής Jim Jordan (Ρεπουμπλικάνος, Οχάιο) χαρακτήρισε την πρόταση καλή για την ελευθερία του λόγου και τόνισε ότι το Twitter πιθανότατα αναμένει έρευνα του GOP για τις πρακτικές τους εάν οι Ρεπουμπλικάνοι ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής στις ενδιάμεσες εκλογές.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «είναι πλέον η δημόσια πλατεία», δήλωσε στο Fox News.
«Και πάντα μου φαίνεται ότι κυνηγούν τους συντηρητικούς σε αυτές τις πλατφόρμες - αυτό πρέπει να τελειώσει».
Ορισμένοι Δημοκρατικοί ζήτησαν βαρύτερους φόρους στους δισεκατομμυριούχους και είδαν κινδύνους στη συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια τους.
«Αυτή η συμφωνία είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας», έγραψε στο Twitter η γερουσιαστής Elizabeth Warren.
«Οι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Elon Musk παίζουν με διαφορετικούς κανόνες από όλους τους άλλους, συσσωρεύοντας δύναμη για δικό τους κέρδος. Χρειαζόμαστε έναν φόρο περιουσίας και ισχυρούς κανόνες για να λογοδοτήσουμε την Big Tech», τόνισε.
"Νομίζω ότι γενικά, είναι πολύ κακό για τη δημοκρατία να έχουμε μια χούφτα πλουσίων που κατέχουν όλα όσα έχουν σημασία για εμάς", δήλωσε ο γερουσιαστής Chris Murphy.
Ο Πρόεδρος Biden «ανησυχεί εδώ και πολύ καιρό για τη δύναμη των μεγάλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης», είπε η εκπρόσωπος Τύπου Jen Psaki όταν ρωτήθηκε για τη συμφωνία.
Σημείωσε ότι ο πρόεδρος είναι ένθερμος υποστηρικτής των «μεταρρυθμίσεων στο Άρθρο 230, που θεσπίζουν αντιμονοπωλιακές μεταρρυθμίσεις, που απαιτούν περισσότερη διαφάνεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης