Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Νέο ιστορικό υψηλό στις τιμές παραγωγού - Στο 36,8% ο πληθωρισμός χονδρικής στην ευρωζώνη τον Μάρτιο 2022

Eurostat: Νέο ιστορικό υψηλό στις τιμές παραγωγού - Στο 36,8% ο πληθωρισμός χονδρικής στην ευρωζώνη τον Μάρτιο 2022
Οι τιμές της ενέργειας ωστόσο σημείωσαν εκρηκτική αύξηση, καθώς σε ετήσια βάση υπερδιπλασιάσθηκαν (104,1%), ενώ σε μηνιαία βάση ενισχύθηκαν κατά 11,1%
Σχετικά Άρθρα

Αισθητή αύξηση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, σημειώνοντας παράλληλα νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ σε ετήσια βάση εν συγκρίσει με το 2021.
Ιστορικό υψηλό ρεκόρ σημείωσαν οι τιμές παραγωγού και στην Ελλάδα σε ετήσια βάση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού τον Μάρτιο ανέβηκαν στο 36,8% συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2021, ενώ από 31,4% τον Φεβρουάριο. 
Ευρείας κλίμακας ήταν και αύξηση των τιμών παραγωγού σε μηνιαία βάση, καθώς τον Μάρτιο καταγράφηκε ποσοστό 5,3% από 1,1% τον Φεβρουάριο. 

 

Eurostat: Σε νέο ιστορικό υψηλό οι τιμές παραγωγού σε Ευρωζώνη και Ελλάδα  -1

Έκρηξη στις τιμές ενέργειας 

Οι τιμές της ενέργειας ωστόσο σημείωσαν εκρηκτική αύξηση, καθώς σε ετήσια βάση υπερδιπλασιάσθηκαν (104,1%), ενώ σε μηνιαία βάση ενισχύθηκαν κατά 11,1%. 
Ενδεικτικό του πόσο οι τιμές παραγωγού επιβαρύνουν τη συνολική εικόνα, είναι πως αν εξαιρεθούν τότε ο δείκτης διαμορφώνεται στο 13,6% σε ετήσια και στο 2,1% σε μηνιαία βάση. 
Ιστορικό υψηλό ρεκόρ σημείωσαν οι τιμές παραγωγού και στην Ελλάδα σε ετήσια βάση, με τον δείκτη να διαμορφώνεται τον Μάρτιο στο 46,6%, από 41,2%. 

Eurostat: Σε νέο ιστορικό υψηλό οι τιμές παραγωγού σε Ευρωζώνη και Ελλάδα  -2

Eurostat: Σε νέο ιστορικό υψηλό οι τιμές παραγωγού σε Ευρωζώνη και Ελλάδα  -3
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης