Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό μήνυμα Putin: Η νίκη θα είναι δική μας όπως το 1945 – Δεν θα επιτρέψω μία ρεβάνς των ιδεολογικών κληρονόμων των Ναζί

Ισχυρό μήνυμα Putin: Η νίκη θα είναι δική μας όπως το 1945 – Δεν θα επιτρέψω μία ρεβάνς των ιδεολογικών κληρονόμων των Ναζί
«Eναι απαράδεκτη μια ρεβάνς ιδεολογικών διαδόχων όσων ηττήθηκαν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος υπονοώντας την ηγεσία Zelensky και το τάγμα Azov
Σχετικά Άρθρα

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι την επίτευξη όλων των στόχων που έχει θέσει, έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Σε συγχαρητήριο μήνυμά του για την 77η επέτειο της Νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας σε ηγέτες και λαούς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο Putin τονίζει, πως «είναι κοινό καθήκον σήμερα να αποτρέψουμε την αποκατάσταση του ναζισμού που έφερε τόσα δεινά στους ανθρώπους διαφόρων κρατών».
«Είναι απαραίτητο να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στους απογόνους μας την αλήθεια για τα γεγονότα της εποχής του πολέμου, τις κοινές μας πνευματικές αξίες και τις παραδόσεις της αδελφικής φιλίας» συνέχισε.
Στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα του προς τους ηγέτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι οι στρατιώτες μας, όπως και οι πρόγονοί τους, «πολεμούν μαζί για να απελευθερώσουν το έδαφος τους από τον ναζισμό» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «η νίκη θα είναι δική μας. όπως το 1945».

Οι ιδεολογικοί κληρονόμοι των Ναζί

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε στην ομιλία του προς τους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και τον λαό της Ουκρανίας ότι «είναι απαράδεκτη μια ρεβάνς ιδεολογικών διαδόχων όσων ηττήθηκαν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», υπονοώντας την ηγεσία Zelensky και το τάγμα Azov.
Σύμφωνα με την ομιλία, η οποία δημοσιεύτηκε επίσης στον ιστότοπο του Κρεμλίνου την Κυριακή (8/5/2022), ο Putin τόνισε ότι, πριν από 77 χρόνια, χάρη στη γενναιότητα και τον ηρωισμό των μαχητών και των ανταρτών, την ανθεκτικότητα και την αφοσίωση των εργαζομένων, ο ναζισμός «που επεδίωκε να υποδουλώσει την Ευρώπη και έφερε πόνο και βάσανα σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους», συνετρίβη.

Η μνήμη δεν πρέπει να μείνει στη λήθη

«Τα αμέτρητα θύματα, που θυσιάστηκαν στο όνομα της κοινής μας Νίκης, υπογραμμίζουν τη ζωή και την ελευθερία μας.
Αυτή η μνήμη δεν πρέπει να μείνει στη λήθη», υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης, προσθέτοντας ότι, δυστυχώς, ο ναζισμός σήμερα « σηκώνει ξανά κεφάλι. και επιδιώκει να επιβάλει τη βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς του.

Λίγες ώρες πριν από τη… «συντέλεια» της 9ης Μαΐου

Ο Ρώσος πρόεδρος τη Δευτέρα (9/5/2022) που θα ηγηθεί των εορτασμών της 77ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, θα προειδοποιήσει την Δύση για τη «συντέλεια» του κόσμου, επιδεικνύοντας την συντριπτική δύναμη πυρός της Ρωσίας, την ίδια στιγμή που ο στρατός της πολεμάει στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters.
Ο Putin που βρίσκεται αντιμέτωπος κατά πρόσωπο με τη βαθιά απομόνωση που του έχει επιβάλει η Δύση από τότε που έδωσε εντολή για την εισβολή της Ρωσίας στην γείτονά της, θα μιλήσει στην Κόκκινη Πλατεία πριν αρχίσει η παρέλαση του στρατού, των αρμάτων μάχης, των ρουκετών και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
Πάνω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου θα πετάξουν τα υπερηχητικά μαχητικά, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 και για πρώτη φορά από το 2010, το αεροσκάφος τύπου Il-80, το οποίο προορίζεται να μεταφέρει την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, το αεροσκάφος Il-80 είναι σχεδιασμένο να μετατραπεί σε κέντρο διοίκησης για τον Ρώσο πρόεδρο.
Είναι εξοπλισμένο με πλήθος τεχνολογιών αλλά οι ειδικές λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι κρατικά μυστικά της Ρωσίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης