Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι ανακούφισης με αστερίσκους – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι ανακούφισης με αστερίσκους – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σημαντική ανοδική αντίδραση κατέγραψε σήμερα η αγορά, στο κλείσιμο της χρηματιστηριακής εβδομάδος, με αφορμή από τη μία το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού αλλά και την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε εκ νέου τις 870 μονάδες, δίνοντας και μία τεχνική αντίδραση μετά την πίεση των τελευταίων ημερών. Καλή αντίδραση έβγαλε και ο τραπεζικός δείκτης αν και έκλεισε μακριά από τα υψηλά ημέρας.

Με τις ελληνικές μετοχές να γίνονται πλέον 8 στον MSCI Greece, ο τζίρος ξεπέρασε τα 120 εκατ. ευρώ και ο τραπεζικός δείκτης με από ένα σερί 12 πτωτικών συνεδριάσεων έκλεισε με άνοδο 2,70%. Λογικά θα περιμέναμε μεγαλύτερη άνοδο, αλλά ο αρχικός ενθουσιασμός των επενδυτών δεν κράτησε μέχρι το κλείσιμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το υψηλό ημέρας του δείκτη ήταν στο +5,56% και τελικά ενισχύθηκε 2,70%. Ο τζίρος υψηλός στις μετοχές των συστημικών. Νομίζουμε πως η Alpha Bank έδειξε και πάλι αδυναμία παρά το θετικό της κλείσιμο. Και η Εθνική όμως έκλεισε μακριά από τα υψηλά ημέρας που ήταν στο +7,94%. Έκλεισε στο +1,97% και στα 3,2630 ευρώ. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν Eurobank και Πειραιώς.

JUMBO: Είχε από χθες καλή πορεία και μάλλον επιβεβαίωσε τις προσδοκίες εκείνων των επενδυτών που πόνταραν πως δεν θα αφαιρεθεί από τον MSCI. Στο +3,96% και στα 14,95 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και στο +8,49% με τις φήμες να λένε και πάλι πως ολοκληρώνεται το deal. Για να δούμε…

COCA COLA: Έβαλε δυνατή πλάτη και σήμερα και ενισχύθηκε κατά 5,61%.

INTRAKAT: Αισιόδοξη για τον κλάδο η διοίκηση και όπως ανέφερε πριν λίγο στους αναλυτές θέλει να δώσει μέρισμα, ενώ περιμένει από το υπουργείο Υποδομών να βελτιώσει τις τιμές που πληρώνει, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν τα έργα στη χώρα. Το 2022 είπε θα είναι σημαντικά καλύτερο από το 2021.

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ: Το ξανασκέφθηκε φαίνεται και έκανε πίσω στο deal με την Twitter. Τέτοιο μπάχαλο ούτε στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

INTRALOT: Δεν νομίζουμε πως η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε αφορά νέες αγορές μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά για μεταφορά μετοχών σε εταιρεία του. Η μετοχή βέβαια ενισχύθηκε 10,45% ίσως μάλλον γιατί κάποιοι θεώρησαν πως αγόρασε νέες μετοχές της Intralot. Δεν ήταν και η καλύτερη ανακοίνωση που έχουμε διαβάσει από πλευράς σύνταξης και έτσι δεν είμαστε σίγουροι για το τι έχει γίνει.

CENERGY: Πολύ δυνατή η κίνηση της μετοχής από τα χαμηλά. Στα 3,12 ευρώ και στο +9,28%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Νέα κίνηση λόγω ναύλων. Στα 1,750 ευρώ και στο +6,01%. Από εδώ και πάνω αρχίζουν τα δύσκολα. Για να δούμε θα κάνει επιτέλους τη διάσπαση;

ΚΛΜ: Έχει υποχωρήσει σημαντικά τελευταία και σήμερα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά και πάλι είχε πωλητές. Στα 0,6180 ευρώ και στο +3,34% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ό,τι και να γράψουμε είναι λίγο. Ψάχνει όλη η αγορά τι συμβαίνει, αλλά άδικα. Πέφτει με άνεση η μετοχή και μάλιστα με πωλητές που έχουν διάθεση να πουλάνε σε όποια τιμή και να είναι. Απίστευτο πραγματικά. Στα 3,90 ευρώ αισίως και στο -2,5%. Φανταστείτε να μην ήταν και καλή η αγορά σήμερα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης