Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γιατί η Νέα Τάξη θέλει να καταστρέψει την αγορά πετρελαίου – Το ρωσικό embargo ήταν η αρχή, τι θα ακολουθήσει

Γιατί η Νέα Τάξη θέλει να καταστρέψει την αγορά πετρελαίου  – Το ρωσικό embargo ήταν η αρχή, τι θα ακολουθήσει

H επίθεση σε Orban και Putin και τα σχέδια της ελίτ του Davos

Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση -υπό την προϋπόθεση που αρθεί το Ουγγρικό veto και οι αντιρρήσεις των κρατών  στοιχίζονται πίσω απ αυτό - αναμένεται να ανακοινώσει πλήρη απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου.
Αν υποθέσουμε ότι οι αντιρρήσεις της Ουγγαρίας τελικά ξεπεραστούν, εκ πρώτης όψεως αυτό μοιάζει με ένα ακόμη ενεργειακό «αυτογκόλ» από τους ανθρώπους που έχουν εμμονή με το ποδόσφαιρο.
Η ΗΠΑ επιμένουν στο να υιοθετήσει η ΕΕ τη δική της ατζέντα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να καταστρέψει τη δική της οικονομία για να γονατίσει έναν (;) αντίπαλο.

Ποια είναι η διαφορα…

Υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες να υπάρξει embargo στο φυσικό αέριο επειδή δεν υπάρχει βιώσιμο υποκατάστατο για αυτό.
Η Ουγγαρία χρησιμοποιεί την αρχή της ομοφωνίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να εμποδίσει το εν λόγω embargo σε οποιοδήποτε νέο πακέτο οικονομικών κυρώσεων.
Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις άλλες χώρες που επιχαίρουν επειδή  η Ουγγαρία είναι πρόθυμη να υποστεί την οργή των Βρυξελλών.
Αλλά η απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου, από την άλλη πλευρά, είναι διαφορετική υπόθεση .

Το veto του Orban

Έτσι, είναι ενδιαφέρον ότι η Ουγγαρία θα το έκανε αυτό, δεδομένου ότι δεν εισάγει πετρέλαιο από τη Ρωσία.
Αυτό το βέτο προβλέφθηκε από εμένα το πρωί αφότου οι Ούγγροι απέρριψαν συντριπτικά τον συνασπισμό του George Soros κατά του Viktor Orban και του παρέδωσαν μια επαίσχυντη ήττα.
Η Ουγγαρία, από την άλλη πλευρά, έχει ενεργειακή ανεξαρτησία από τις Βρυξέλλες, αφού έχει συνάψει απευθείας σύμβαση με την Gazprom για φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Turkstream που πηγαίνει στη Σερβία και την Ουγγαρία.
Αυτό θα πρέπει να συμδέεται με το γιατί η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει κυρώσεις στη Σερβία και να διακόψει τις ροές αυτού του αγωγού όπου διασχίζει το έδαφος της ΕΕ στη Βουλγαρία.

Μέλη δεύτερης κατηγορίας και η πρόκληση

Με μια δημοσιονομικά, νομισματικά (δεν είναι στο ευρώ) και ενεργειακά ανεξάρτητη Ουγγαρία, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για την παραμονή της στην ΕΕ εάν οι Βρυξέλλες πρόκειται να την αντιμετωπίσουν ως μέλος  δεύτερης κατηγορίας.
Ο Orban και η κυβέρνησή του ήταν αποφασιστικοί στην άρνησή τους να εμπλακούν στη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας, παρόλο που ασκήθηκε σοβαρή πίεση από το ΝΑΤΟ.
Υπό μια έννοια προκαλούν τώρα την ΕΕ να προωθήσει τις διαδικασίες του άρθρου 7 για να τους διώξει.
Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι, εάν το κάνουν, θα ξεκινούσε η διάσπαση της ΕΕ.

Κράτος δικαίου και Ταμείο Ανάκαμψης

Έτσι, αυτό που είναι πιο πιθανό να συμβεί τώρα είναι ότι η Ουγγαρία θα χρησιμοποιήσει αυτό το veto για να κάνει την ΕΕ να υποχωρήσει στις παραβιάσεις του «κράτους δικαίου» που δικαιολογούν την αποκοπή της Ουγγαρίας από τις κατανομές του προϋπολογισμού της στην ΕΕ και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Επειδή οι Βρυξέλλες και οι υποστηρικτές τους από τα παρασκήνια θέλουν οπωσδήποτε αυτήν την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου όσο το θέλουν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Είναι μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής τους να αιμορραγήσουν τη Ρωσία, μετά τη μετατροπή της Ουκρανίας σε… Αφγανιστάν 2.0.

Ποια είναι η διαφορά

Και είναι στις διαφορές μεταξύ της βιομηχανίας πετρελαίου και της βιομηχανίας φυσικού αερίου όπου πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.
Τόσο στη βιομηχανία πετρελαίου όσο και στη βιομηχανία φυσικού αερίου, η πίεση σε ένα πηγάδι είναι, ως επί το πλείστον, μια μονόδρομη διαδικασία.
Σκάβεις ένα πηγάδι και βγάζεις το πετρέλαιο ή/και το αέριο.
Παράγει μέχρι να εξαντληθεί.
Αντικαθίσταται η φυσική αποσύνθεση του φρέατος στην παραγωγή με τη γεώτρηση ενός νέου φρέατος.
Αλλά ακόμα κι αν υπάρχει ένα σημαντικό σοκ στη ζήτηση προς τα κάτω - σπάνια μία περίπτωση στη βιομηχανία πετρελαίου συνολικά - τότε αυτά τα πηγάδια συνεχίζουν να παράγουν.
Η αγορά είναι προσωρινά γεμάτη πετρέλαιο, οι τιμές πέφτουν και τα παλιά πηγάδια δεν αντικαθίστανται μέχρι να αποκατασταθεί η ισορροπία προσφοράς και ζήτησης.

Γιατί θέλουν να καταστρέψουν την αγορά πετρελαίου

Οι καμπύλες στην αξία των συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου δημιουργούνται από τους επενδυτές για να προβλέψουν αυτές τις επιπτώσεις στις τιμές.
Και για την περίπτωση εύλογης αστάθειας στη ζήτηση πετρελαίου, αυτές οι καμπύλες θα πρέπει να είναι αντίστοιχα εύλογα προβλέψιμες.
Δυστυχώς, ζούμε μια εποχή όπου οι πιο ισχυροί άνθρωποι στον κόσμο (τουλάχιστον στο μυαλό τους....) προσπαθούν ανοιχτά να καταστρέψουν την αγορά πετρελαίου για τους δικούς τους σκοπούς και την ατζέντα τους.
Εργάζονται ενεργά για να κάνουν τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ασταθείς σε σημείο να καταστρέψουν τις επενδύσεις στη βιομηχανία.
Το πετρέλαιο, όπως υποστηρίζουν, είναι ο όλεθρος του πλανήτη!

Η ελίτ του Davos

Αυτοί αποτελούν την ελίτ του Davios.
Είναι οι μη εκλεγμένοι που ηγούνται και αποφασίζουν - ολιγάρχες, τραπεζίτες, όσοι εξουσιάζουν κληρονομικώ δικαίω αλλά και οι νεότευκτοι… που συγκεντρώνονται στο Davos της Ελβετίας κάθε χρόνο για να αποφασίσουν για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Και είναι η ατζέντα τους, χρησιμοποιώντας την Κλιματική Αλλαγή και τις διεθνείς απειλές όπως ο βιολογικός  πόλεμος και η τρομοκρατία ως δικαιολογία για μια μαζική επέκταση του κράτους επιτήρησης και τον έλεγχό τους πάνω σε όλα τα πράγματα, αλλά κυρίως στα χρήματα.

Εμπόδιο οι φυσικοί πόροι της Ρωσίας

To τεράστιο απόθεμα φυσικών πόρων της Ρωσίας και η κυβέρνηση που διαπνέεται απο πνεύμα εθνικές κυριαρχάις  στέκονται πλήρως εμπόδιο σε αυτά υα σχέδια.
Αν πιστεύετε το αντίθετο, έχετε… φάει αμάσητη την προπαγάνδα του Davos.

Το ζήτημα της αποθήκευσης 

Ας επιστρέψουμε στην αγορά πετρελαίου…
Τα σφράγισμα μιας γεώτρησης είτε φυσικού αερίου είτε πετρελαίου είναι επικίνδυνο γιατί δεν υπάρχει εγγύηση ότι μπορεί να ξανανοίξει
Τα πηγάδια μπορεί να καταστραφούν και το πετρέλαιο/αέριο που περιέχουν να χαθεί χωρίς να γίνει γεώτρηση νέου.
Με το αέριο είναι δυνατόν απλώς να καεί το πλεόνασμα εάν οι αποθηκευτικοί χώροι είναι γεμάτοι, αντί να κλείσει το πηγάδι και να περιμένει ο παραγωγός να επιστρέψει η ζήτηση στα φυσιολογικά επίπεδα.
Με πετρέλαιο, από την άλλη, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό πραγματικά.
Πρέπει να αποθηκεύσετε τα πράγματα κάπου.
Η χωρητικότητα αποθήκευσης πετρελαίου της Ρωσίας είναι ήδη πλήρης, αν όχι απολύτως κορεσμένη.
Η βιομηχανία πετρελαίου γενικά δεν είναι προσανατολισμένη για μαζική μακροπρόθεσμη αποθήκευση λόγω κραδασμών προσφοράς/ζήτησης, επειδή δεν υπάρχει κυριολεκτικά καμία ανάγκη για αυτό.
Αυτό που επεκτείνεται είναι η ικανότητα μετακίνησης του πετρελαίοι, όχι αποθήκευσης σε μεγάλες δεξαμενές ελπίζοντας ότι κάποιος θα το αγοράσει.

Το όπλο κατά της Ρωσίας

Ο κλάδος έχει την πλεονάζουσα ικανότητα που χρειάζεται για να συντονίσει την προσφορά και τη ζήτηση εντός αρκετά αυστηρών πλαισίων.
Δεν είναι «ακριβώς στην ώρα» η παράδοση, αλλά δεν είναι ικανή να απορροφήσει ένα σοκ ζήτησης ύψους 20%.
Και εδώ είναι που η Δύση πιστεύει ότι έχει έναν μεγάλο όπλο να χρησιμοποιήσει εναντίον της Ρωσίας αυτή τη στιγμή.
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η Ευρώπη είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες πετρελαίου της Ρωσίας, με το λιμάνι του Ρότερνταμ να λαμβάνει και να διυλίζει έως και 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πριν από τον πόλεμο.

Η κατεύθυνση των εξαγωγών

Η Washington Post είχε ένα αξιοπρεπές άρθρο που αναλύει πού πηγαίνουν οι εξαγωγές της Ρωσίας.
Από τα περίπου 7,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως που εξάγει η Ρωσία στον κόσμο, τα 4,8 εκατομμύρια πηγαίνουν σε χώρες, οι περισσότερες στην Ευρώπη, που λένε ότι δεν θέλουν πλέον να το αγοράζουν από εκεί.
Η έλλειψη χωρητικότητας όσον αφορά την αποθήκευση δεν θα πρέπει να είναι μεγάλη πρόβλημα εάν η Ρωσία εξήγαγε το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου στην Ευρώπη με πλοίο, πράγμα που κάνει.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Transport & Environment, μιας ΜΚΟ που είναι πλήρως προσανατολισμένη στο να πείσει την Ευρώπη να εγκαταλείψει τη ρωσική ενέργεια, ο αγωγός Druzhba προμηθεύει μόνο περίπου το 10% του ρωσικού πετρελαίου στην ευρωπαϊκή αγορά.
Αυτό είναι έμία ασήμαντη ποσότηατ ίση με  250.000 βαρέλια την ημέρα.
Το embargo των ΗΠΑ είναι πιο επικίνδυνο για τη ρωσική οικονομία, όπου το 2021 οι ΗΠΑ, που έπρεπε να αντικαταστήσουν τα βαρέλια που επιβλήθηκαν από τη Βενεζουέλα από τον πρώην Πρόεδρο Trump, εισήγαγαν κατά μέσο όρο 600.000 βαρέλια την ημέρα.

Μείωση παραγωγής

Αυτές οι εισαγωγές άρχισαν να σταατούν το 2022, πολύ πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία - στοιχείο που δείχνει ότι αυτός ο πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας είχε σχεδιαστεί πολύ πριν από την πραγματική ημερομηνία έναρξης στα τέλη Φεβρουαρίου.
Το θέμα είναι ότι η συζήτηση στον Τύπο είναι ότι η Ρωσία δεν έχει την ικανότητα αποθήκευσης για να αντιμετωπίσει ένα ευρωπαϊκό embargo και ως εκ τούτου θα πρέπει να μειώσει την παραγωγή.
Οι εκτιμήσεις για περικοπές παραγωγής από τη Ρωσία είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ενώ η Δύση ελπίζει σε 3 εκατομμύρια.

Το χάος στην αγορά εμπρορευμάτων

Παρόμοια με ό,τι έκανε ο Trump το 2018 εναντίον του Ιράν, η εκστρατεία Σοκ και Δέος των κυρώσεων πάγωσε πολλές εταιρείες εμπορίας πετρελαίου, μη γνωρίζοντας αρνήθηκαν να συναλλάσσονται με τη Ρωσία φοβούμενες ότι θα έρθουν σε αντίθεση με τις κυρώσεις. .
Από τη Shell έως τη Glencore και την Trafigura, οι ρωσικοί παραγωγοί έχουν γίνει persona non grata πράγμα που δημιούργησαν ένα πλήρες χάος στα χαρτοφυλάκια συναλλαγών τους και στην αγορά εμπορευμάτων συνολικά, όπως περιέγραψε το σημείωμά του ο Zoltan Pozsar της Credit Suisse τον περασμένο μήνα.

Εθνικοποίηση ή χρεοκοπία

Η Δύση, ακολουθώντας το σχέδιο της ελίτ του DAvis, ελπίζει σε ακόμη περισσότερα.
Το συμπέρασμα του Pozsar ήταν ότι όλες αυτές οι εταιρείες είτε θα χρειαστούν μια διάσωση κάποια στιγμή (η πιθανή εθνικοποίηση είναι το τίμημα που θα πληρώσουν) είτε θα τους επιτραπεί να χρεοκοπήσουν για να εξυπηρετήσουν το σχέδιο του Davos για ριζική αναμόρφωσητης παγκόσμιας ενεργειακής οικονομίας μακριά από το πετρέλαιο.
Ταυτόχρονα, θα πετύχαιναν ένα σημαντικό πλήγμα στις οικονομικές προοπτικές της Ρωσίας.

Έλλειψη δεξαμενοπλοίων
Τι προσπαθεί να επιτύχει η ΕΕ εδώ;
Διαταράσσοντας τις διαδρομές που ακολουθεί συνήθως το πετρέλαιο σε όλο τον κόσμο, προκαλείται τώρα μια διαρθρωτική έλλειψη δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά πετρελαίου που απαιτείται.
Δεδομένου ότι πολλά από αυτά τα βαρέλια, περισσότερα από 2 εκατομμύρια την ημέρα, πρέπει τώρα να κάνουν πολύ μεγαλύτερα ταξίδια.
Αντί για η διαδρομή από την Αγία Πετρούπολη στο Ρότερνταμ, τα ίδια πλοία τώρα, τουλάχιστον, πρέπει να πάνε σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης στις Μπαχάμες και την Καραϊβική, αν όχι μέχρι την Κίνα ή την Ινδία, τον τελικό προορισμό τους.
Αυτό το σοκ προσφοράς στην αγορά των δεξαμενόπλοιων και οι επιπτώσεις του πρόσθετου κόστους στους ναύλους, ελπίζεται ότι θα δημιουργήσουν συνθήκες κατάρρευσης για τη ρωσική πετρελαϊκή βιομηχανία, αναγκάζοντας να υποστεί πλήγματα στην παραγωγή.
Αυτό, με τη σειρά του, θα επηρεάσει το θετικό εμπορικό ισοζύγιο της Ρωσία, το οποίο «τροφοδοτεί την πολεμική μηχανή του Πούτιν».
Θα δώσει επίσης την ευκαιρία στους ανταγωνιστές της Ρωσίας να εισέλθουν και να τους κλέψουν μερίδιο αγοράς.

Ο τελίκος σκοπός

Μέσω αυτού του μηχανισμού και των προσπαθειών στη Δύση να αλλάξει την χρήση ενέργειας στην Ευρώπη, το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα είναι να καταστρέψει την ικανότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τον πόλεμο στερώντας της το απαραίτητο κεφάλαιο.

H στρατηγική της Μεγάλης Επαναφοράς

Οι ΗΠΑ είναι στην ευχάριστη θέση να ωθήσουν την Ευρώπη σε αυτό το σημείο και πολλοί σχολιαστές είναι πρόθυμοι να τελειώσουν τη συζήτηση εκεί
Αντί να είναι αιχμάλωτοι των υπερ-πολεμικών ΗΠΑ, τα έθνη της ΕΕ είναι απολύτως πρόθυμοι εταίροι σε αυτό.
Ο έλεγχος των ανθρώπων
Η στρατηγική Μεγάλης Επαναφοράς του Davos βασίζεται στα ίδια λάθη σχετικά με τη σπανιότητα των πόρων που έκανε ο Thomas Malthus στις αρχές του 19ου αιώνα.
Το  οικονομικό μοντέλο του δεν θεωρεί ότι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο σε κίνητρα, υπέρ και κατά, που μετριάζουν τη συμπεριφορά τους.
Αντιθέτως, βλέπουν τους ανθρώπους ως έναν ιό που εξαπολύεται στον κόσμο που πρέπει να ελεγχθεί.
Ολόκληρη η Μεγάλη Επαναφορά μπορεί να συνοψιστεί στο ίδιο επιχείρημα που έκανε ο κακός στις ταινίες της Marvel, ο Thanos, ότι έπρεπε να σκοτώσει τη μισή ζωή στο Σύμπαν για να γίνουν τα πράγματα «βιώσιμα».

Ξαναζεσταμένος Μαρξισμός

Και το κέντρο ισχύος αυτού του τύπου σκέψης δεν βρίσκεται στις ΗΠΑ .
Όχι, αυτή η σκέψη προέρχεται ακριβώς από την ευρωπαϊκή κριτική στον καπιταλισμό.
Είναι απλώς ο μαρξισμός που έχει ζεσταθεί και του δίνεται μια φρέσκια λάμψη ρητορικού χαρακτήρα  - βιωσιμότητα, καπιταλισμός της κοινωνίας των πολιτών, Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Διακυβέρνηση (ESG)
κ.λπ.

Η παράλογη και κακή πολιτική

Απόδειξη για τα παραπάνω ότι η ΕΕ είναι εξίσου χαρούμενη με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις νεοσυντηρητικές δυνάμεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εμφανής στην απροθυμία τους να τερματίσουν τον πόλεμο μέσω της διπλωματίας.
Αλλά οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο από αυτή τη στρατηγική.
Εάν η ηγεσία της ΕΕ, που ανήκει στο Νταβός, ενεργούσε κατά μέσο όρο για λογαριασμό των Ευρωπαίων, θα χρησιμοποιούσε το προφανές κόστος της αποκοπής της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια για να πει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο όχι στς σχεδιασμούς αυτούς.
Αντίθετα, το μόνο που ακούμε από αυτούς είναι πώς η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να… απογαλακτιστεί εντελώς από τη ρωσική ενέργεια μέσα σε ένα χρόνο.
Δεν έχει σημασία ότι αυτό δεν είναι καλό για τη γερμανική βιομηχανία ή τον γερμανικό λαό μακροπρόθεσμα.
Η ρωσική ενέργεια είναι μακράν η φθηνότερη λύση για αυτούς, καθιστώντας την παραγωγή τους τους όσο πιο ανταγωνιστική μπορεί να είναι.

Η ηθική επιταγή

Αντίθετα, αφού βοήθησαν στην κατασκευή της κρίσης στην Ουκρανία, υποστηρίζουν τώρα την ιδέα ότι είναι ηθική επιταγή για τους Γερμανούς να υποφέρουν χωρίς φαγητό, ζέστη και άλλες βασικές ανάγκες μιας υποτιθέμενης προηγμένης κοινωνίας του πρώτου κόσμου για να νικήσουν τους κακούς Ρώσους.
Στα χρόνια που προηγήθηκαν αυτής της σύγκρουσης θα είχαν εργαστεί για να εφαρμόσουν τις Συμφωνίες του Μινσκ.
Θα είχαν άρει τις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία και θα είχαν καταλήξει σε συμφωνία για την Κριμαία και το Ντονμπάς πολιτικά, και θα άφηναν ΗΠΑ και Βρετανία να κυνηγούν ανεμόμυλους
Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Angel Merkel και ο Γάλλος Emmanuel Macron έκαναν το αντίθετο.
Απειλήσανε το μαλακο υπογράστριο της Ρωσίας ενώ έκαναν αγώνα δρόμου μέχρι να επανεκλεγεί ο Macron και η Merkel μπορούσε να αποχωρήσει από τη σκηνή, αφήνοντας έναν αδύναμο συνασπισμό που έχει εγκριθεί από το Davos να διαχειριστεί την κατάρρευση.
Η διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ θα είχε τελικά εξουδετερώσει την εχθρότητα και η επιμονή των ΗΠΑ να εξοπλίσουν την Ουκρανία θα είχε γίνει πολιτικό φάντασμα ενώ η Ευρώπη θα βίωνε σε μια πιθανή αναγέννηση, αντί για μια οικονομική μαύρη τρύπα.
Η Γαλλία και η Γερμανία δεν θα είχαν προδώσει τις δικές τους προσπάθειες για διπλωματία.

Οι αρχιτέκτονες της δυστυχίας

Αυτό,  είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματική ιστορία της σύγκρουσης, η οποία εξυπηρετεί έναν πολύ μεγαλύτερο σκοπό που δηλώνεται ξεκάθαρα από τους αρχιτέκτονες της δυστυχίας μας από το απλοϊκό πλαίσιο να κατηγορούμε απλώς τις ΗΠΑ για όλα.
Η ιδέα ότι η Ευρώπη φοβάται μια ρωσική εισβολή στην Πολωνία ή ακόμα και στη Γερμανία, η οποία καθιστά αναγκαία την επέκταση του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορά του στο Ντονμπάς, είναι γελοία.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν είναι διαμορφωμένες για κάτι τέτοιο ούτε η απόδοσή τους στην Ουκρανία αποδεικνύει ότι είναι ικανές για μια τέτοια επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης