Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση ισορροπίας με το βλέμμα στο εξωτερικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση ισορροπίας με το βλέμμα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τριπλή λήξη στο χρηματιστήριο παραγώγων σήμερα ενώ έχουμε και αναδιάρθρωση δεικτών Stoxx και FTSE, χωρίς κάποιες αλλαγές, αλλά αναμένεται αύξηση τζίρου. Η πίεση των τελευταίων ημερών έχει δημιουργήσει μεγάλες απώλειες (περίπου 9% σε πέντε μέρες) επομένως μία τεχνική αντίδραση θα μπορούσαμε να τη δούμε. Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών βοηθάει. Βέβαια, η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα λένε οι αναλυτές.

Ο τζίρος είναι χαμηλός στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, αλλά κάποιες μετοχές προσπαθούν να δώσουν αντίδραση. Λίγο οι τράπεζες, λίγο ο ΟΤΕ, λίγο και η Coca Cola, βάζουν πλάτη για να κινηθεί ο Γενικός Δείκτης προς τις 820 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλη η πίεση που έχει βγει και η ΕΤΕ έχει χάσει ένα ευρώ από τα υψηλά της. Η ΑΛΦΑ είναι αρκετά κάτω από τα 0,90 ευρώ, όταν η αύξηση κεφαλαίου έγινε σημαντικά υψηλότερα, ενώ η ΠΕΙΡ έχει γράψει νέα ιστορικά χαμηλά. Η ΕΥΡΩΒ επίσης είναι κάτω από τα 0,90 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Χθες το απόγευμα η εταιρεία δημοσίευσε προσκλήσεις για γενική συνέλευση ομολογιούχων στα δύο εταιρικά ομόλογα που έχει εισηγμένα και ζητάει «παροχή συναίνεσης για τη χρήση των καθαρών εσόδων από εκποίηση ενός εξαιρούμενου περιουσιακού στοιχείου χωρίς χρονικό περιορισμό, εφόσον η πώληση πραγματοποιηθεί εντός 24 μηνών από την απόφαση της Γ.Σ. Προφανώς και η σκέψη πάει στην πώληση της Τέρνα Ενεργειακής. Ήπια ανοδικά άνοιξε η μετοχή, η οποία για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 10 ευρώ και έχει γυρίσει στα 9,37 ευρώ.

LAMDA DEV.: Πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που ενημέρωσε ότι δε θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Ο λόγος μάλλον ήταν το ομολογιακό, αλλά έπεσε και σε μία δύσκολη συγκυρία για τα χρηματιστήρια και δεν είχαμε ούτε από αυτό το μέτωπο κάποια ανακοίνωση. Έγινε η παρουσίαση του πάρκου στο Ελληνικό το οποίο θα στοιχίσει 250 εκατ. ευρώ. Σχεδόν 1 ευρώ κάτω από την αρχή του μήνα η μετοχή.

ΔΕΗ: Λίγο πάνω από τα 5,20 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα και με αποτίμηση οριακά χαμηλότερη των 2 δισ. ευρώ.

QUEST: Οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα οι μετοχές ύψους 0,324 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΚΤΕΡ: Χθες υποχώρησε σημαντικά και έκλεισε κοντά στα 0,90 ευρώ, ενώ σήμερα προσπαθεί να απομακρυνθεί. Στα 0,96 ευρώ με όγκο 3 χιλ. τεμάχια.

EPSILON NET: Μεταβλητότητα στη μετοχή στα πρώτα λεπτά και υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Έχει γράψει χαμηλό στα 4,50 ευρώ και υψηλό στα 4,73 ευρώ.

ENTERSOFT: Προσπαθεί να βγάλει και αυτή αντίδραση μετά τη χθεσινή πτώση αλλά ο όγκος είναι μικρός στο ξεκίνημα. Θέλει λίγη παραπάνω προσοχή συνολικά ο κλάδος.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Είχε πει η διοίκηση πως περίμενε την έγκριση του ενημερωτικού το αργότερο την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν είδαμε όμως κάποια έγκριση και φεύγει και αυτή η εβδομάδα. Εκτός και αν έχουμε σήμερα κάποια απόφαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στα 1,5750 ευρώ με απώλειες 1,56% και ελάχιστο τζίρο. Που να μην είχε επενδύσει στα καράβια πριν τη μεγάλη άνοδο των ναύλων… Τι να πει κανείς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης