Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Θα είχαμε μια Λιβύη στα βόρεια σύνορα μας χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τσίπρας: Θα είχαμε μια Λιβύη στα βόρεια σύνορα μας χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η ιστορία αρχίζει να αναγνωρίζει τη συμφωνία, είμαι περήφανος για αυτήν είπε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η ιστορία αρχίζει να αναγνωρίζει και να ανταμείβει τη Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αφού δήλωσε υπερήφανος για την υπογραφή της συμφωνίας, είπε πως χωρίς αυτήν, θα είχαμε μια Λιβύη στα βόρεια σύνορα μας.
«Μπορεί για κάποιους αυτή η υπογραφή να στέρησε μια επόμενη κυβερνητική θητεία» είπε ο κ.Τσίπρας αναφέροντας πως ωστόσο, άξιζε τον κόπο γιατί έκανε το πατριωτικό του καθήκον», το οποίο η «ιστορία αρχίζει ήδη να αναγνωρίζει και να ανταμείβει».
«Τι θα γινόταν σήμερα αν δεν είχε υπογραφεί αυτή η συμφωνία, σε συνθήκες γενικευμένης αστάθειας πολιτικής και γεωπολιτικής στην περιοχή.
Θα είχαμε μια Λιβύη στα βόρεια σύνορά μας» είπε ο κ.Τσίπρας αναφερόμενος στην επίδραση της Ρωσίας και της Τουρκίας στην περιοχή.
«Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν σε συνθήκες γεωπολιτικής έντασης με το ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή να αναβαθμίζεται δραματικά, με τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία και τη Δύση να μπαίνει σε ένα νέο πλαίσιο Ψυχρού Πολέμου, υπήρχαν τεράστιες πιέσεις για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ fast track» είπε ο κ.Τσίπρας υποστηρίζοντας πως αν δεν είχε επιλυθεί το θέμα, η όποια σημερινή κυβέρνηση θα δεχόταν «πιέσεις» να αποδεχθεί την είσοδό της στο ΝΑΤΟ με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή «Μακεδονία» και ότι δεν θα υπήρχαν κατοχυρωμένα δικαιώματα για τη χώρα μας.

Πολιτική υποκρισία

Ο κ.Τσίπρας τόνισε την ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα να αρχίσει να «ομονοεί» σε τέτοια «αυτονόητα» ζητήματα και να εκλείψει η «υποκρισία» που «ταλανίζει τη χώρα» και «στόχο έχει την ψηφοθηρία».
Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένα κεκτημένα που πηγάζουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, από το ότι «ελληνικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εναέριο χώρο της γείτονος και Έλληνες αξιωματικοί εκπαιδεύουν τους αξιωματικούς της, μέχρι την οικονομία, την ενέργεια και εκκλησιαστικά συμφέροντα», στηλιτεύοντας τη μη ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας από τη Βουλή.
Κριτική άσκησε και στην ΕΕ που δεν προχωράει την ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας με αποτέλεσμα να πλήττεται η αξιοπιστία της και να μην μπορεί να παίξει ισχυρό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης